Το Περιστέρι bwin έχασε (87-84) στις λεπτομέρειες από τη Μούρθια και πήρε την 4η θέση στο Final-4 του BCL

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο το Περιστέρι bwin ηττήθηκε (87-84) από τη Μούρθια στον μικρό τελικό του Final-4 του Basketball Champions League και κατέλαβε την 4η θέση στη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έδωσαν και την ψυχή τους στο παρκέ, αλλά στις λεπτομέρειες και στα διαφορετικά κριτήρια των διαιτητών με τα οποία η ισπανική ομάδα πήγε στο μπόνους των βολών 29 φορές έναντι 15 των «κυανοκιτρίνων» καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα στο φινάλε.

Ο Τζόε Ράγκλαντ με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και ο Κένι Γουίλιαμς με 18 πόντους ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν για την ελληνική ομάδα, ενώ για την Μούρθια ο Λούντβιγκ Χάκανσον ήταν ο πρώτος σκόρερ με 5/6 τρίποντα και 22 πόντους συνολικά.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης το Περιστέρι bwin είχε τον έλεγχο (8-3 στο 3’ και 14-12 στο 5.30’’’).

Με τον Χάκανσον να σκοράρει από τα 6.75 η ομάδα του Σίτο Αλόνσο πήρε το προβάδισμα (23-27 στο 10’) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια αξιοποιώντας τα λάθη του Περιστερίου bwin οι ισπανοί βρέθηκαν στο +15 (29-44 στο 18’).

Με προσωπικές ενέργειες του Τζόε Ράγκλαντ η ελληνική ομάδα έκλεισε το πρώτο μέρος στο -9 (35-44 στο 20’).

Στο τρίτο 10λεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε καθώς η Μούρθια προηγήθηκε και με 16 πόντους (39-55 στο 24’ και 41-57 στο 25.20’’).

Τα καλάθια των Ράγκλαντ και Γουίλιαμς επέτρεψαν στους «κυανοκίτρινους» να μειώσουν στους 8 πόντους (55-63 στο 30’) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο με πίεση στην μπάλα και τον Τζόε Ράγκλαντ να δίνει τον τόνο στην επίθεση το Περιστέρι bwin επέστρεψε και μείωσε στους 3 πόντους (70-73 στο 35.20’’).

Με τον Κένι Γουίλιαμς πλησίασε ακόμη περισσότερο (75-77 στο 35.50’’), αλλά ένα τρίποντο του Χάκασον (75-83 στο 38.20’’) επέτρεψε στους ισπανούς να αναπνεύσουν.

Το Περιστέρι bwin συνέχισε να παλεύει και με το σκορ να είναι 82-85 έχοντας την μπάλα στην τελευταία επίθεση ο Νίκος Χουγκάζ δέχθηκε τάπα στο τρίποντο και πατώντας την γραμμή πήρε την κατοχή η Μούρθια που έφτασε στη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κοζλόβσκις, Σάλινς, Μπάκι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-27, 35-44, 55-63, 84-87.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ντάνγκουμπιτς 2 (3 ριμπάουντ), Πουλιανίτης 5 (2 ασίστ), Ράγκλαντ 24 (11/16 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Νένφρο 12 (4/8 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 18 (2/4 τρίποντα), Χουγκάζ 3 (3 ριμπάουντ), Κασελάκης 2, Λοβ 4, Μήτροτ-Λονγκ 6, Τόμπσον 8 (2 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος, Ζούγρης.

ΜΟΥΡΘΙΑ (Αλόνσο): Ένις 9 (3 ασίστ), Χάκανσον 22 (2 ριμπάουντ), Ράντενμπο 8, Σαντ-Ρος 4, Τοντόροβιτς 8, Καουπέιν 11 (4 ασίστ), Ντιανιέ, Γέλινεκ, Κούρουκς 4 (4 ριμπάουντ), Ράντοβιτς, Σλίβα 12 (5 ριμπάουντ).

«Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους οπαδούς μας που ήρθαν εδώ. Είναι εκπληκτικό για το Περιστέρι να ζει αυτές τις στιγμές. Είναι στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα»

Μετά το τέλος του μικρού τελικού με τη Μούρθια, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Σίγουρα υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα. Όπως έχω πει πολλές φορές, στο μπάσκετ μερικές φορές οι ήττες είναι πιο σημαντικές από τις νίκες γιατί μπορείς να πάρεις ένα μάθημα και να επιστρέψεις πιο δυνατός. Για ακόμα μία φορά δεν τα παρατήσαμε.

Επιστρέψαμε από το -16, 1-2 ριμπάουντ και μία απόφαση στην επίθεση μπορούν να κρίνουν ένα παιχνίδι. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Δεν έχουμε πολλή εμπειρία, αλλά πολύ κίνητρο και πείνα. Και στα δύο παιχνίδια και οι δύο ομάδες μπορούσαν να νικήσουν».

Και συνέχισε: «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και αυτό τους είπα στα αποδυτήρια. Κάποιες φορές πρέπει να χάσεις και να πάρεις μαθήματα, ώστε να επιστρέψεις και να κερδίσεις περισσότερα».

Για το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε το Περιστέρι bwin, εξήγησε: «Κάθε κατοχή είναι σημαντική. Έχουμε πολλές καλές και πολλές κακές στιγμές. Δεν μπορείς να έχεις ‘νεκρές’ στιγμές στο παιχνίδι. Είναι στιγμές που στην άμυνα είμαστε πολύ χαλαροί και δεν έχουμε πολλή επικοινωνία.

Αυτό είναι και θέμα εμπειρίας μερικές φορές. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι κάθε κατοχή μετράει, επειδή σε δύο παιχνίδια χάσαμε το ριμπάουντ για την τελευταία κατοχή. Είναι καλή εμπειρία για τα παιδιά, επειδή αν έχουν όνειρα, αν έχουν στόχο στην καριέρα τους, το φυσιολογικό είναι να θέλουν να επιστρέψουν, οπότε θα έχουν περισσότερη εμπειρία και θα είναι πιο έτοιμοι».

Τέλος, για την αναγνώριση από τους φιλάθλους, είπε: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους οπαδούς μας που ήρθαν εδώ. Είναι εκπληκτικό για το Περιστέρι να ζει αυτές τις στιγμές. Είναι στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες φορές που θα είμαστε στο Final Four. Θέλουμε να είναι μαζί μας. Είναι τεράστιο κομμάτι της επιτυχίας μας».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το