Το Περιστέρι bwin λύγισε στο φινάλε με την Τενερίφη

Παίζοντας με μεγάλο πάθος από την αρχή του αγώνα και ελέγχοντας τον ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος το Περιστέρι bwin ηττήθηκε (97-93) στο φινάλε από την Τενερίφη στον ημιτελικό του Basketball Champions League στην Σταρκ Αρένα του Βελιγραδίου. Πλέον, την Κυριακή (28/4, 18:00) η ελληνική ομάδα θα αναμετρηθεί στον μικρό τελικό με την Μούρθια.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη τα έδωσαν όλα από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο, οι Ισπανοί είχαν τον Κάιλ Γκάι σε εξαιρετική βραδιά (34 πόντοι μρ 6/10 τρίποντα), όπως και τους Μαρσελίνιο Χουέρτας (27 πόντοι, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ), Γκιόργκι Σερμαντίνι (21 πόντοι).

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αλλά ηττήθηκε με πληγωμένη από την αστοχία της στα τρίποντα (9/27 τρίποντα).

Τα τέσσερα εξ’αυτών μπήκαν, μάλιστα, στο τελευταίο τετράλεπτο, όταν το Περιστέρι bwin είχε βρεθεί πίσω με διψήφια διαφορά.

Από το Περιστέρι bwin ο Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ είχε 18 πόντους, ο Τζο Ράγκλαντ 14 πόντους, ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς 13 πόντους, ο Στέλιος Πουλιανίτης 12 πόντους και ο Τρεβόρ Τόμπσον 11 πόντους.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «κυανοκίτρινοι» είχαν τον έλεγχο (11-16 στο 7.30’’’).

Με 8 συνεχόμενους πόντους από τον Σερμαντίνι, η Τενερίφη προσπέρασε με 19-18 στο 9′, όμως Γουίλιαμς και Λοβ έδωσαν ξανά προβάδισμα στο Περιστέρι bwin (19-23 στο 10′).

Στη δεύτερη περίοδο, ο Κάιλ Γκάι με 12 από τους 24 πόντους της ομάδας του, έδωσε προβάδισμα στην Τενερίφη με το «ισχνό» 43-42 (στο 20’).

Στην επανάληψη, υπήρχε ισορροπία (49-49 στο 22’) στα πρώτα λεπτά, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» με τον Στέλιο Πουλιανίτη να δίνει λύσεις ήταν σε απόσταση… βολής (61-60 στο 28′) πριν οι Ισπανοί μ’ ένα επιμέρους 5-0 από τον Γκιόργκι Σερμαντίνι κλείσουν το τρίτο 10λεπτο στο +6 (66-60).

Το Περιστέρι bwin με τους Νέιτ Ρένφρο και Νίκο Χουγκάζ βρήκε σκορ (70-65 στο 32’), ωστόσο οι Μαρσελίνιο Χουέρτας και Γκιόργκι Σερμαντίνι ανένασαβ τη διαφορά στο +7 (75-68 στο 34’) για τους παίκτες του Τσους Βιντορέτα.

Με τρίποντο του Κάιλ Γκάι η διαφορά έφτασε και στο +11 (84-73 στο 36’), όμως το Περιστέρι bwin ήταν πολύ σκληρό και αντέδρασε.

Με καλάθια από τους Ράγκλαντ, Πουλιανίτη και Ντάνγκουμπιτς πλησίασε στους 2 πόντους (90-88 στο 39’).

Εκεί, ο Χουέρτας κέρδισε ένα αυστηρό φάουλ ανέβασε τη διαφορά στους 4 πόντους (92-88) και στη συνέχεια ο Ιταλός διαιτητής Ματσόνι χρέωσε με τεχνική ποινή τον Βασίλη Σπανούλη για διαμαρτυρία!

Η διαφορά πήγε στους 5 πόντους (93-88) και στο τελευταίο λεπτό η ψυχραιμία των Ισπανών από την γραμμή της φιλανθρωπίας τους έδωσε τη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζουράποβιτς, Ματσόνι, Κρέιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-23, 43-42, 66-60, 97-93.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Βιντορέτα): Χουέρτας 25 (10/15 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γκάι 36 (6/11 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σάστρε 5 (3 ριμπάουντ), Αμπρομάιτις 4 (4 ριμπάουντ), Γκουέρα 6, Βισέντο, Φιτιπάλδο, Σαλίν, Ντιόπ, Σερμαντίνι 21 (3 ριμπάουντ), Κουκ, Λόπεζ.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 18 (2/6 τρίποντα, 6 ασίστ), Ράγκλαντ 14 (7/9 δίποντα), Ντάνκγουμπιτς 13 (5 ριμπάουντ), Κασελάκης 5 (3 ριμπάουντ), Τόμπσον 11 (4/8 δίποντα), Ξανθόπουλος, Λοβ 5 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πουλιανίτης 12 (3 ριμπάουντ), Ρένφρο 5 (2/3 δίποντα), Γουίλιαμς 3, Χουγκάζ 7, Ζούγρης.

«Τι παραπάνω να ζητήσω από τους παίκτες μου; Κάνουν μία εκπληκτική σεζόν, έδειξαν μεγάλη καρδιά. Είμαι πολύ περήφανος για τον οργανισμό, για τους παίκτες»

Μετά το τέλος του ημιτελικού με την Τενερίφη, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κάποιες φορές φαινόταν να ελέγχουμε το παιχνίδι, κάποιες φορές κάναμε κάποια λάθη. Στο τέλος της ημέρας καταφέραμε να είμαστε δύο πόντους πίσω 50″ πριν το φινάλε, βλέπω τώρα το video στο λάπτοπ.

Η άποψή μου είναι ότι ήταν 2-3 καταστάσεις που δεν υπήρχε φάουλ και τους στείλαμε έξι φορές στις βολές. Η ομάδα μου πάλεψε πολύ. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας και ο Κάιλ Γκάι ήταν σε μεγάλη μέρα. Προσπαθήσαμε τα πάντα για να τους αντιμετωπίσουμε. Σκόραραν κάποια εύκολα καλάθια από ασυνεννοησία που δεν επιτρέπονται σε τέτοιο επίπεδο και σε τέτοιου είδους παιχνίδια».

Και συνέχισε: «Τι παραπάνω να ζητήσω από τους παίκτες μου; Κάνουν μία εκπληκτική σεζόν, έδειξαν μεγάλη καρδιά. Είμαι πολύ περήφανος για τον οργανισμό, για τους παίκτες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους από το Περιστέρι που ήρθαν να μας υποστηρίξουν σε αυτές τις τεράστιες στιγμές, τις ιστορικές στιγμές. Θα πάρουμε ένα μάθημα κα θα συνεχίσουμε».

Για το ματς της τρίτης θέσης, είπε: «Πρέπει να σεβαστούμε τη φανέλα που φοράμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το παιχνίδι με την Τενερίφη, σχολίασε: «Το πρόβλημα σήμερα ήταν η άμυνά μας. Δεν γίνεται σε τέτοιο παιχνίδι να δέχεσαι 97 πόντους. Κάποια καλάθια ήταν λόγω ταλέντου και κάποια από ασυνεννοησία. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Παλέψαμε με τον τρόπο που παλέψαμε.

Κάναμε τα πάντα, αλλάξαμε, παίξαμε παγίδες. Έβαλαν τα πάντα, έβαλαν δύσκολα σουτ. Αυτό είναι το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι άθλημα λαθών. Θα πάρουμε το μάθημά μας και θα συνεχίσουμε».

Τέλος, για την τεχνική ποινή, που δέχθηκε είπε: «Ήταν ένα φάουλ που μόλις είδα. Σίγουρα δεν μπορείς να δώσεις αυτό το φάουλ, παίζω τόσα πολλά χρόνια μπάσκετ. Στα 48″ χωρίς ο Χουέρτας να προσπαθεί να πάρει πλεονέκτημα, ή να πάει στο καλάθι, να δίνεις αυτό το φάουλ, το οποίο ήταν το πέμπτο του Τζόε (σ.σ. Ράγκλαντ), ήταν σκληρό. Ήταν σκληρό να δώσεις αυτό το φάουλ. Όλοι κάνουν λάθη.

Παραπονέθηκα στον Εμανουέλ (σ.σ. Ματσόνι) για αυτό το σφύριγμα, απλά λέω ότι δεν μπορείς να δίνεις αυτό το φάουλ, είναι ντροπή να δίνεις αυτό το φάουλ και σε εκείνο το σημείο. Ο κόσμος θέλει να δει τον αγώνα. Είναι ένα σκληρό παιχνίδι, που έπαιξαν δύο σπουδαίες ομάδες, ήταν υπερβολικό για εκείνο το σημείο του παιχνιδιού».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το