Προπονητής της χρονιάς στο Basketball Champions League ο Σπανούλης!

Το βραβείο του προπονητή της χρονιάς στο Basketball Champions League έλαβε ο Βασίλης Σπανούλης για την εξαιρετική δουλειά που έκανε με το Περιστέρι bwin και αποτυπώθηκε στην πορεία της ομάδας μέχρι το Final-4 της διοργάνωσης στο Βελιγράδι.

Στην Stark Arena και παρουσία της οικογένειας του, αλλά και πλήθους προσωπικοτήτων του ευρωπαϊκού μπάσκετ παρέλαβε το βραβείο από τον προπονητή Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

«Όταν μιλάμε για ομαδικό άθλημα μιλάμε για ένα ομαδικό βραβείο. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα, τον πρόεδρο, τον κύριο Πανταζόπουλο, το τεχνικό μου επιτελείο, τους παίκτες, όλους στην ομάδα που βοήθησαν σε αυτή την απίστευτη σεζόν. Δεν μπορώ να τους αναφέρω όλους γιατί θα μας πάρει πολύ χρόνο» δήλωσε αρχικά μόλις παρέλαβε το βραβείο του.

Και συνέχισε: «Για εμένα είναι μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο, αλλά το πιο σημαντικό για μένα στην ζωή και το μπάσκετ είναι το ταξίδι όχι ο προορισμός. Μπορείς να χάσεις, να νικήσεις, δεν μπορείς όμως ποτέ να τα παρατήσεις. Πρέπει να σηκωθείς και να πάρεις το μάθημά σου και να προχωρήσεις.

Αυτό κάνω σε όλη την ζωή μου και αυτό θα κάνω και τώρα. Κάποιες φορές η ήττες είναι πιο σημαντικές από τις νίκες, χτίζουν χαρακτήρα. Χθες ήταν μία μεγάλη μάχη και μία ήττα κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα. Δώσαμε την μάχη μας και χάσαμε, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Πρέπει να σηκωθείς, να συγχαρείς τον αντίπαλο και να επιστρέψεις την επόμενη σεζόν».

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένεια του και ειδικά τη σύζυγο του Ολυμπία Χοψονίδου.

«Όταν ξεκινάω κάτι, πάντα πιστεύω ότι μπορώ να πάω όλο τον δρόμο. Η οικογένεια και το μπάσκετ είναι τα πάντα για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που είναι εδώ, την σύζυγο και τα έξι παιδιά μου. Δεν είναι εύκολο να με έχει η οικογένειά μου στο σπίτι και να με ακούει να μιλάω συνέχεια για μπάσκετ και να το παρακολουθώ στην τηλεόραση. Δεν είναι εύκολο μετά από τέτοια καριέρα ως παίκτης να αφήσω ξανά το σπίτι μου και να είμαι στο παρκέ.

Θα ήθελα να ευχαριστώ ειδικά την γυναίκα μου για την στήριξη και την αγάπη που μου δίνει. Είμαι ευγνώμων για αυτό» συμπλήρωσε.

Μοιράσου το