Το Περιστέρι bwin ηττήθηκε από τον Άρη

Με το μυαλό να βρίσκεται στη Βόννη και τη μεγάλη «μάχη» της προσεχούς Τρίτης (16/4, 21:00) στον τελικό που οδηγεί στο Final 4 του Basketball Champions League το Περιστέρι bwin ηττήθηκε (82-75) από τον Άρη στην 3η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ξεκίνησαν νωθρά το παιχνίδι γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος και βρέθηκε να προηγείται με 12 πόντους (12-24 στο 8.30’’) με τρίποντο του Λευτέρη Μποχωρίδη.

Παρά την προσπάθεια τους οι «κυανοκίτρινοι» είδαν το πρώτο 10λεπτο να ολοκληρώνεται και να είναι πίσω στο σκορ με 14-27 (στο 10’).

Με τον Κένι Γουίλιαμς να μπαίνει στο παρκέ και τους Ράγκλαντ, Ντάνγκουμπιτς και Λοβ να σκοράρουν το Περιστέρι bwin έφτασε σε… απόσταση βολής (28-29 στο 14.40’’), ενώ στη συνέχεια ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ έδωσε το προβάδισμα (32-31 στο 16’) στην ομάδα του και οι «κυανοκίτρινοι» έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +3 (40-37 στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης με τους Σανόγκο, Σταρκ ξέφυγε στο σκορ (52-60 στο 29’), αλλά ξανά ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ προσπάθησε και μείωσε τη διαφορά (57-60 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο, ο Άρης αξιοποίησε τα λάθη (19 συνολικά) του Περιστερίου bwin και ξέφυγε (61-72 στο 33.30’’ και 63-75 στο 35’).

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έκαναν την ύστατη προσπάθεια και με κάρφωμα του Νίκου Χουγκάζ μείωσαν σε 73-75 (στο 38.40’’), αλλά ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Τρεβόρ Τόμπσον και συνολικά 4/4 ελεύθερες βολές του Ίσμαελ Σανόγκο επέτρεψαν στον Άρη να πάρει τη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Τσολάκος, Καρπάνος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-27, 40-37, 57-60, 75-82.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 12 (5 ριμπάουντ), Ράγκλαντ 10 (3 ριμπάουντ), Ντάνγκουμπιτς 12 (2/2 τρίποντα), Τόμπσον 2 (6 ριμπάουντ), Χουγκάζ 4 (4 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος 2, Λοβ 10, Πουλιανίτης, Κασελάκης 10 (4 ριμπάουντ), Ρένφρο 6, Γουίλιαμς 5, Ζούγρης 2 (7 ριμπάουντ).

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Σανόγκο 14 (7 ριμπάουντ), Τολιόπουλος 8 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπολούμπεργκς 16 (5 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 3, Χάρελ 10 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σλαφτσάκης, Σταρκ 12 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κατσίβελης 8, Περσίδης, Ντε Σόουζα 9, Καλόγηρος, Ριντ 2.

«Δεν κατάφερα να πείσω τους παίκτες να έχουν τη συγκέντρωση που απαιτείται για ένα τέτοιο ματς, ως φυσικό επακόλουθο ήρθε η ήττα, σ’ ένα παιχνίδι που ίσως ήταν το χειρότερο μας τη φετινή χρονιά!»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη, εμείς δεν εμφανιστήκαμε στο γήπεδο. Το μυαλό μας για ένα λόγο που δεν γνωρίζω, ήταν στο παιχνίδι της Βόννης, ενώ είχαμε μιλήσει και είπαμε πως θα ασχοληθούμε με αυτό το ματς μετά τον αγώνα με τον Άρη. Δεν κατάφερα να πείσω τους παίκτες να έχουν τη συγκέντρωση που απαιτείται για ένα τέτοιο ματς. Ως φυσικό επακόλουθο ήρθε η ήττα, σ’ ένα παιχνίδι που ίσως ήταν και το χειρότερο μας τη φετινή χρονιά!».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη Γιάννης Καστρίτης, τόνισε: «Θα ήθελα να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας γιατί σήμερα νομίζω πως έδειξαν μεγάλη αντίδραση μετά από το άσχημο δεύτερο ημίχρονο που είχαμε κόντρα στον Προμηθέα την περασμένη εβδομάδα. Ξέρουμε πολύ καλά την ποιότητα της ομάδας του Περιστερίου και ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την περίοδο. Το γεγονός αυτό από μόνο του δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην πνευματική δύναμη που έπρεπε να έχουν οι παίκτες μας για να αντιδράσουν και που έδειξαν πως έχουν καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Εφόσον συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να αγωνιζόμαστε με αυτό τον τρόπο τότε πραγματικά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι πηγαίνοντας προς το τέλος της σεζόν. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο Περιστέρι bwin για το επερχόμενο παιχνίδι απέναντι στη Βόννη και πραγματικά θα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ συνολικά να έχουν έναν εκπρόσωπο στο Final 4 του BCL».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το