Εντυπωσιακό Περιστέρι bwin έκανε το 1-1 με τη Βόννη και επιστρέφει στη Γερμανία για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final 4!

Με καταπληκτικό μπάσκετ το Περιστέρι bwin επιβλήθηκε (90-62) της Βόννης στο κατάμεστο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και έκανε το 1-1 στα προημιτελικά του Basketball Champions League και επιστρέφει την επόμενη Τρίτη (16/4, 21:00) στη Γερμανία για το τρίτο παιχνίδι διεκδικώντας τη νίκη που οδηγεί στο Final 4 του Βελιγραδίου!

Με τον Τζόε Ράγκλαντ να είναι ο «μαέστρος» της «ορχήστρας» του Περιστερίου bwin με 21 πόντους, 9 ασίστ και 3 ριμπάουντ οι «κυανοκίτρινοι» είχαν τον έλεγχο από το πρώτο 10λεπτο (19-14 στο 10’).

Με τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και τον Ζερμέιν Λοβ να σκοράρουν οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη κυριάρχησαν (31-16 στο 14’ και 46-34 στο 20’).

Η Βόννη πιέστηκε πολύ στην άμυνα και δυσκολεύτηκε αρκετά να φτάσει στο καλάθι, καθώς ο Τρέβορ Τόμπσον και ο Νέιτ Ρένφρο έκαναν τρομερή δουλειά στη ρακέτα.

Με τον Τόμπσον να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του τον Ζερμέιν Λοβ με καταστάσεις απομόνωσης να παίζει άριστα το «ένας εναντίον ενός» και τον Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς να σκοράρει από μακρινή απόσταση το Περιστέρι bwin «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +19 (55-36 στο 22.40’’) και με τέσσερα συνεχόμενα καλάθια του Ζερμέιν Λοβ έφτασε και στο +23 (69-46 στο 29’).

Το γήπεδο πήρε… φωτιά, ο κόσμος έσπρωχνε με τη φωνή του την ομάδα στη νίκη, η Βόννη έδειχνε αδύναμη και ευάλωτη και παρότι προσπάθησε (70-56 στο 33.20’’) δεν μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά.

Το Περιστέρι bwin πρόσφερε πλούσιο θέαμα στον κόσμο που πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη που επιτρέπει στην ομάδα να διεκδικήσει την πρόκριση στη Βόννη στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε, Τσιούλιν, Ατάρντ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 46-34, 69-48, 90-62.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ντάνγκουμπιτς 8 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Πουλιανίτης, Σταυρακόπουλος, Ξανθόπουλος, Ζούγρης 2, Χουγκάζ 2, Κασελάκης, Λοβ 15 (5/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), Μήτρου-Λονγκ 17 (4/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ράγκλαντ 21 (7/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Ρένφρο 8 (3/4 δίποντα, 2/6 βολές), Τόμπσον 17 (7/11 δίποντα, 3/6 βολές, 5 ριμπάουντ).

ΒΟΝΝΗ (Μουρς): Φομπς 3 (1/9 σουτ), Γκρίζελ 4 (2/6 σουτ), Σένγκφελντερ 4, Τίμαν 4, Γουάτσον 13 (3/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 λάθη, 4 φάουλ), Φλαγκ 2 (1/6 σουτ), Φρέι 2, Κένεντι 7, Κίρκγουντ 10 (5/9 δίποντα), Πάπε 13 (1).

«Κάναμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας με τη Βόννη»

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Βόννη, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι οι παίκτες μου έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους στο παρκέ. Ήμασταν αποφασισμένοι, συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας.

Πολλές φορές λένε ότι οι παίκτες είναι οι αστέρες του μπάσκετ, ωστόσο όταν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό που ζητάει ένας προπονητής, είναι πολύ πιο εύκολη η δουλειά για μένα ως προπονητής ώστε να τους κατευθύνω».

Και πρόσθεσε: «Προσαρμοστήκαμε πάρα πολύ καλά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που χάσαμε στη Βόννη. Το πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ κακό για μας, σήμερα όμως κάναμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας φέτος. Είμαστε μια νέα ομάδα, χτίσαμε τη χημεία μας, παίξαμε καλή άμυνα, αλλά ήμασταν πολύ καλοί και στην επίθεση. Μοιράσαμε τη μπάλα, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα πολύ σωστά και κάναμε πολύ καλή διαχείριση στο παρκέ».

Για το τρίτο παιχνίδι της σειράς που οδηγεί στο Final 4 του BCL στο Βελιγράδι, είπε: «Έχω πει ότι δεν μετράνε τα στατιστικά, αλλά ο τρόπος που παίζεις στο παρκέ, η συμπεριφορά που έχεις στο παρκέ, το πόσο συγκεντρωμένος είσαι, στο πλάνο του παιχνιδιού. Να παίζεις το ρόλο που έχεις στην ομάδα και συνεχίσεις να δουλεύεις σκληρά, να είσαι ταπεινός και να μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα».

Στο Flash interview μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, τόνισε:
«Δείξαμε και με τον Ολυμπιακό την αντίδρασή μας. Κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και συνεχίσαμε και σήμερα. Λέει πολλά αυτό που θα πω. Στο πρώτο ματς με τη Βόννη ήμασταν τελείως εκτός παιχνιδιού, σαν να ήμασταν κοιμισμένοι, εκτός κλίματος, εκτός πραγματικότητας. Ίσως παρασυρθήκαμε επειδή είχαμε επτά σερί νίκες.
Σε ένα πολύ κακό μας παιχνίδι, βρεθήκαμε στους πέντε, στους επτά πόντους πίσω. Αντίστροφα, στο καλό μας παιχνίδι σήμερα, κερδίσαμε με πολύ μεγάλη διαφορά. Αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα της ομάδας, για ακόμα μία φορά μέσα στη χρονιά.

Αρνείται να χάσει, έχει τον χαρακτήρα μαχήτριας, οι παίκτες είναι μαχητές και διψασμένοι. Παίξαμε ένα εκπληκτικά ολοκληρωτικό ματς, παίξαμε άμυνα κι επίθεση με την ίδια ένταση. Για εμένα δεν έχουν σημασία τα στατιστικά. Σημασία έχει ο καθένας να παίζει τον ρόλο του και να συνεισφέρει.

Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Πολλοί περίμεναν να πάμε και στον Ολυμπιακό και να παίξουμε χαλαρά, ένα φιλικό παιχνίδι, επειδή παίζαμε με τη Βόννη. Εμείς όμως παλέψαμε στα ίσα, αυτό θα κάνουμε και με τον Άρη, αυτή είναι η φιλοσοφία μου, αυτή είναι η φιλοσοφία και της ομάδας. 50-50 για τον Κένι Γουίλιαμς, θα επανεξεταστεί, θα δούμε. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε κάτι. Αν δεν είναι έτοιμος για τον Άρη, θα είναι για τη Βόννη».

Ο Τζόε Ράγκλαντ, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, επισήμανε: «Ήταν το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά της προημιτελικής φάσης. Μπήκαμε αποφασισμένοι παίξαμε καλή άμυνα και είχαμε ενέργεια. Προστατεύσαμε την έδρα μας και τώρα θα δουλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το