Το Περιστέρι bwin πάλεψε στα ίσια (91-83) με τον Ολυμπιακό!

Το Περιστέρι bwin πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση και έβαλε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό που επικράτησε με 91-83, ωστόσο οι «κυανοκίτρινοι» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης για 32 λεπτά και μέχρι το τελευταίο λεπτό βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 5 πόντους στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του Top 6 της Stoiximan Basket League.

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν είχε στη διάθεση του τον Κένι Γουίλιαμς (ταλαιπωρείται από διάστρεμμα) ωστόσο, με καθοδηγητή τον Τζόε Ράγκλαντ και εξαιρετικές επιδόσεις από τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και τον Νίκο Χουγκάζ αιφνιδίασε (7-13 στο 4’) τον Ολυμπιακό.

Η είσοδος του Στέλιου Πουλιανίτη και τα δυο εύστοχα τρίποντα ανέβασαν τη διαφορά στο +9 (14-23 στο 7.30’’) για τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος με την είσοδο του βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (23-23 στο 10’).

Στη δεύτερη περίοδο ωστόσο το Περιστέρι bwin που ήταν πολύ καλά διαβασμένο ξέφυγε με τον Νίκο Χουγκάζ (29-34 στο 14.20’’), ενώ με τον Μήτρου-Λονγκ και τον Λοβ «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 12 πόντους (36-48 στο 18’).

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με την παρουσία του έδωσε σκορ και ενέργεια στον Ολυμπιακό που έκλεισε τη διαφορά στο τέλος του πρώτου μέρους στο 9 πόντους (43-52 στο 20’) με το Περιστέρι bwin να παίζει καταπληκτικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρά την πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός ακόμη περισσότερο σε όλο το γήπεδο, οι «μαχητές» του Βασίλη Σπανούλη διατήρησαν μια διαφορά (57-67 στο 28’), πριν οι Πειραιώτες με τους Φαλ, Γουόκαπ και ΜακΚίσικ μειώσουν στο -3 (64-67 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο μέχρι το 32’ το Περιστέρι bwin ήταν μπροστά στο σκορ (66-67), αλλά στη συνέχεια τα σουτ του Τόμας Γουόκαπ και του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάρει μια διαφορά 7 πόντων (81-74 στο 37’).

Οι «κυανοκίτρινοι» με τον Ζερμέιν Λοβ ήταν κοντά στο σκορ (87-82 στο 39’) μέχρι το τελευταίο λεπτό, όπου ο Μόουζες Ράιτ σημείωσε τους τέσσερις τελευταίους πόντους των «ερυθρολεύκων».

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης, Μαγκλογιάννης, Μαλαμάς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-23, 43-52, 64-67, 91-83.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (1/1 δίποντο, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, κανένα λάθος σε 33 λεπτά), Κάναν 2 (1/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα), Φαλ 10 (4/5 δίποντα, 2/6 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 3 (1), Πίτερς 10 (3/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα), Γουίλιαμς-Γκος 19 (5/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ράιτ 18 (7/10 δίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 7 (1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μήτρου-Λονγκ, ΜακΚίσικ 12 (4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/3 βολές, 4 ασίστ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 15 (4/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/1 βολή), Ράγκλαντ 4 (2/7 σουτ, 4 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 λάθη), Ντάνγκουμπιτς 9 (3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Τόμπσον 8 (2/4 δίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ), Χουγκάζ 18 (1/1 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 1/2 βολές), Ξανθόπουλος, Λοβ 11 (5/9 δίποντα), Πουλιανίτης 12 (3/4 τρίποντα), Κασελάκης 2 (0/5 σουτ), Ρένφρο 4, Ζούγρης.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την εμφάνιση ήταν εξαιρετική. Ελέγχαμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια με τον Ολυμπιακό, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν αντέξαμε παραπάνω»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη συγχαρητήρια και στην ομάδα μου για την εμφάνιση που ήταν εξαιρετική. Δεν είναι εύκολο να κοντράρεις τον Ολυμπιακό και να είσαι μπροστά για περισσότερα από 28 λεπτά. Πιστεύω ελέγχαμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν αντέξαμε παραπάνω αν και ξανά προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Πιστεύω ότι αντιδράσαμε μετά το παιχνίδι με τη Βόννη που παίξαμε πάρα πολύ άσχημα και γενικά ήταν ένα παιχνίδι που εμφανίσαμε μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτήν που συνηθίσαμε όλο το χρόνο. Θέλαμε να αντιδράσουμε για να προετοιμαστούμε για την Τετάρτη, θέλαμε να μοιράσουμε τον χρόνο, ειδικά σε όσους έχουν φορτωθεί.

Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε τώρα στο ματς της Τετάρτης για να ισοφαρίσουμε τη σειρά με τη Βόννη».

Για την κούραση και τη διαχείριση ενόψει της αναμέτρησης με τη Βόννη, είπε: «Εμείς έχουμε μία φιλοσοφία πως κάθε μέρα στην προπόνηση παίζουμε 100%, σε κάθε παιχνίδι ασχέτως με το πώς θα διαχειριστώ τους χρόνους. Τα παιδιά είχαν αυτήν τη διάθεση. Όταν παίζεις κάποια ματς για πλάκα, αυτό σου γυρίζει μπούμερανγκ, χαλαρώνεις χωρίς λόγο. Δεν είμαστε τέτοια ομάδα, εμείς έχουμε χτίσει μια ταυτότητα, αυτό το βλέπει όλη η Ελλάδα, όλος ο κόσμος που παρακολουθεί μπάσκετ.

Πολλά παιδιά έκακαν στεπ απ σήμερα και έδειξαν ότι αξίζουν να έχουν ρόλο. Πιστεύω σε όλα τα παιδιά, είναι δική μου δουλειά πως θα έχω έτοιμη την ομάδα την Τετάρτη και ενεργειακά εναντίον της Βόννης και πνευματικά».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, υποστήριξε: «Νομίζω πως όλοι στην ομάδα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι αυτή τη στιγμή το κίνητρο, η συγκέντρωση και η διάθεση των παικτών έχει επικεντρωθεί στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Παρόλα αυτά ο τρίτος γύρος έχει ματς με τις καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, οι οποίες παίζουν χωρίς το ‘πρέπει’, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλο κίνητρο όταν παίζουν εναντίον μας να κάνουν μια καλή εμφάνιση.

Είναι πρόβλημα πλέον γιατί έχει συμβεί σε 4-5 συνεχόμενα παιχνίδια, στα οποία εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε χωρίς να προσπαθήσουμε».

Και συμπλήρωσε: «Φυσικά στο τέλος απαιτείται αρκετή ενέργεια και διάθεση από όλους μας για να γυρίσουμε το ματς και τελικά να κερδίσουμε. Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν το πρόβλημα τελικά είναι ότι κερδίζουμε. Μήπως θα έπρεπε να χάσουμε κάποιο ματς για να καταλάβουν και οι παίκτες ότι σε αυτό το επίπεδο πρωταθλητισμού δεν μπορείς να υποτιμάς κανέναν.

Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin. Έπαιξε πολύ καλά. Τους εύχομαι καλή συνέχεια στα παιχνίδια με την Βόνη. Εμείς θα επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της Παρασκευής, όπου θα είμαστε τελείως διαφορετικοί σε όσον αφορά στην προσέγγιση».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το