Το Περιστέρι bwin επικράτησε (98-90) του Κολοσσού και «βλέπει» Βόννη!

Πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης στην επίθεση το Περιστέρι bwin επικράτησε άνετα (98-90) του Κολοσσού στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Top-6 της Stoiximan Basket League.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα της Ρόδου πήρε μια διαφορά 11 πόντων (6-17 στο 7’) αξιοποιώντας την αστοχία των «κυανοκιτρίνων», αλλά στη συνέχεια μ’ ένα επιμέρους 15-6 οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έκλεισαν το πρώτο 10λεπτο στο -2 (21-23 στο 10’).

Στη δεύτερη περίοδο, με τους Ράγκλαντ, Λοβ, Ντάνγκουμπιτς και Χουγκάζ να σκοράρουν «έτρεξαν» ένα σερί 29-16 και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μ’ ένα +11 (50-39 στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε ο Κολοσσός να επιστρέψει με τρίποντα του Σωτήρη Μπιλλή (61-54 στο 24.40’’) και έκλεισε το τρίτο 10λεπτο με τη διαφορά στους 6 πόντους (70-64 στο 30’).

Οι παίκτες του Περιστερίου bwin είχαν τον απόλυτο έλεγχο με τον εκπληκτικό Τζόε Ράγκλαντ, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Στέλιου Πουλιανίτη στο δεύτερο μέρος, όπου είχε 3/3 τρίποντα και 4/4 συνολικά.

Με τον Τρέβορ Τόμπσον να κυριαρχεί στη ρακέτα (77-67 στο 32.40’’) οι «κυανοκίτρινοι» είχαν μια διαφορά που τη συντήρησαν χωρίς να αισθανθούν την παραμικρή απειλή ως το τέλος του αγώνα.

Και τώρα πλέον επικεντρώνονται στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι με τη Βόννη στη Γερμανία στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Χριστινάκης, Λόρτος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-23, 50-39, 70-64, 98-90.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 14 (2), Ράγκλαντ 15 (7 ασίστ), Κασελάκης 2 (6 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 6 (1), Τόμπσον 6 (5 ριμπάουντ), Ντάνγκουμπιτς 9 (1), Ξανθόπουλος, Λοβ 14 (1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πουλιανίτης 14 (4/4 τρίποντα), Ρένφρο 6, Χουγκάζ 10 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ζούγρης 2.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Σεγκούρα): Ουτόμι, Κολοβέρος 11 (1), Μπραΐκοβιτς 11 (5 ριμπάουντ), Πόλεϊ 5 (1/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Περάντες 14 (2/2 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 λάθη), Γκάουντλοκ 13 (2/6 τρίποντα, 3 ασίστ), Πετρόπουλος 3, Μπιλλής 15 (5/6 τρίποντα), Καμαριανός 4, Σίτου 8 (3 λάθη), Παπαδάκης 6 (1).

«Η ομάδα έχει χτίσει νοοτροπία νικητή, παίζει καλά, κερδίζει και αυτό είναι πολύ σημαντικό»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό στην 1η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν η πρώτη αγωνιστική του τρίτου γύρου της Stoiximan Basket League, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παρουσιάσαμε κάποιες αυξομειώσεις στο παιχνίδι μας, ξεκινήσαμε λίγο νωχελικά και χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια. Στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο 10λεπτο, αλλά στη συνέχεια παίξαμε εξαιρετική άμυνα στη δεύτερη περίοδο και επικρατήσαμε με 29-16 γυρίζοντας το παιχνίδι στα μέτρα μας. Ελέγχαμε το ματς σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε πάνω από τους δέκα πόντους, αλλά ήταν πάντα εκεί η διαφορά.

Δεν παίξαμε την άμυνα που θέλαμε, βέβαια ο Κολοσσός σε ωθεί να παίξεις σε πολλές κατοχές, γιατί αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού του».

Και συνέχισε: «Εμείς στην επίθεση ήμασταν εξαιρετικοί, βάλαμε πάλι 98 πόντους. Απλώς στην άμυνα μας θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα και να προστατεύσουμε το καλάθι μας καλύτερα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, είναι ακόμη μια σημαντική νίκη. Η ομάδα έχει χτίσει νοοτροπία νικητή, παίζει καλά, πολύ καλά, εξαιρετικά, άλλοτε μέτρια, αλλά βρίσκουμε τον τρόπο να κερδίζουμε και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και χτίζεται δύσκολα. Όταν πραγματικά το καταφέρεις είναι πάρα πολύ όμορφο να το ζεις και να το βλέπεις».

Όσο για την επικείμενη αναμέτρηση με την Βόννη για το προημιτελικά του Basketball Champions League και την ενθάρρυνση του κόσμου, επισήμανε:
«Ο κόσμος έχει δεθεί με την ομάδα. Είναι η ομάδα της πόλης, βλέπει την υπερπροσπάθεια που κάνουμε. Πιστεύω είναι ιστορικές στιγμές για τον σύλλογο. Έχουν προσμονή, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να ετοιμάσουμε καλά το παιχνίδι, να έχουμε ένα καλό πλάνο που θα το εκτελέσουν οι παίκτες και θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση.

Είμαστε «ψημένοι» από τέτοια παιχνίδια έχουμε παίξει σε ένα τρομακτικά δύσκολο Top-16, τον πιο δύσκολο όμιλο που έχει υπάρξει στο Basketball Champions League. Επίσης, έχουμε περάσει από τη Ρίτας Βίλνιους μια εξαιρετική ομάδα που θα μπορούσε να συνεχίσει στο BCL. Έχουμε τον τρόπο, ξέρουμε τον τρόπο, πρέπει να συγκεντρωθούμε».

Και κατέληξε: «Ένας λόγος που σήμερα και με την ΑΕΚ δεχθήκαμε πολλούς πόντους στην άμυνα μας είναι γιατί τα παιδιά έχουν μεγάλη προσμονή γι’ αυτό τα παιχνίδι, όσο και αν προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Πολλά παιδιά δεν είχαν την δυνατότητα να βρεθούν σε play offs, υποσυνείδητα υπάρχει πίεση στο μυαλό τους.

Εμείς τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε να κάνουμε το πλάνο μας για τον αγώνα με τη Βόννη, να δούμε το βίντεο και να ετοιμαστούμε γι’ αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Κούρο Σεγκούρα, υποστήριξε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin, στην αρχή δείξαμε που θέλουμε να πάμε το παιχνίδι. Θέλαμε να βάλουμε έναν γρήγορο ρυθμό και μια καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση. Μέσα από την άμυνα μας προσπαθήσαμε να βγάλουμε γρήγορα καλάθια αιφνιδιασμού και ήμασταν καλοί. Όταν το Περιστέρι bwin βρήκε ρυθμό και μας πίεσε στην άμυνα, εμείς δυσκολευτήκαμε αρκετά.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε να μαχόμαστε, κάναμε την προσπάθεια μας, αλλά το Περιστέρι bwin έδειξε χαρακτήρα και πραγματικά τους άξιζε η νίκη. Προσπαθούμε να έχουμε ένα πνεύμα νικητή, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το