Το Περιστέρι bwin πέρασε με άνεση (95-84) από την Καρδίτσα

Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ από την αρχή ως το τέλος του αγώνα το Περιστέρι bwin πέρασε με άνεση (95-84) από την έδρα της Καρδίτσας, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan basket League.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έχουν πλέον απολογισμό 11-6 στο πρωτάθλημα, ενώ η Θεσσαλική ομάδα έχει ρεκόρ 5-12.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το Περιστέρι bwin είχε τον απόλυτο έλεγχο (9-17 στο 6.30’’) με τον Τζόε Ράγκλαντ στην περιφέρεια και τους Ντάνγκουμπιτς, Τόμπσον και Μήτρου-Λονγκ να δίνουν λύσεις, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 12 πόντους (17-29 στο 10’) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι «κυανοκίτρινοι» συνέχισαν να κυριαρχούν παρότι ο Ρομέλο Γουάιτ ανέβασε την απόδοση του.

Διατήρησαν μια απόσταση (25-37 στο 14’) από τους γηπεδούχους που προσπάθησαν να αντιδράσουν και με καλάθια των Μακ, Αβδάλα, Γουάιτ και Δίπλαρου μείωσαν στους 3 πόντους (36-39 στο 16.30’’).

Τα καλάθια του εξαιρετικού Μήτρου-Λονγκ και των Τόμπσον-Ράγκλαντ επέτρεψαν στο Περιστέρι bwin να πάει στα αποδυτήρια με μια διαφορά 7 πόντων (42-49 στο 20’).

Στην επανάληψη, ο Τέβιν Μακ μπορεί να σημείωσε δυο συνεχόμενα τρίποντα (48-52 στο 22’) και στη συνέχεια ο Καμπερίδης (51-55 στο 22.30’’), αλλά ήταν εμφανές πως οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Και το έδειξαν στη συνέχεια καθώς πάτησαν το… γκάζι και πήραν σημαντική διαφορά 14 πόντων (57-71 στο 27.40’’), ενώ πήγε και στο +15 (58-73 στο 29’).

Στην τελευταία περίοδο, όσο κι αν προσπάθησε με τον Γιάνκοβιτς η Καρδίτσα, αλλά και τους Μακ-Γουάιτ να αντιδράσουν, δεν τους το επέτρεψαν οι «κυανοκίτρινοι» που ανέβασαν τη διαφορά στους 17 πόντους (65-82 στο 33’) «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για το Περιστέρι bwin ήταν ο Τζόε Ράγκλαντ που έκανε double-double με 19 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ είχε 14 πόντους.

Κυριαρχικός στη ρακέτα ήταν ο Τρέβορ Τόμπσον που τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Μηλαπίδης, Μαρινάκης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-29, 42-49, 60-75, 84-95.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Παπανικολόπουλος): Γουάιτ 15 (7/12 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μπιουκάναν 1 (0/5 σουτ), Καμπερίδης 3 (1), ΜακΚάλουμ 10 (4/14 σουτ, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μακ 29 (4/6 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3/9 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Δίπλαρος 3 (1/8 σουτ), Χρηστίδης, Αβδάλας 3 (1), Σάιμπερτ, Γιάνκοβιτς 17 (5/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη), Τζόουνς 3 (6 ριμπάουντ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 19 (6/13 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντάνγκουμπιτς 10 (2/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Λοβ 15 (5/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Κασελάκης 4 (6 ριμπάουντ), Τόμπσον 16 (6/9 δίποντα, 4/4 βολές, 11 ριμπάουντ), Μήτρου-Λονγκ 14 (4/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/3 βολές, 2 κλεψίματα), Ξανθόπουλος 2, Πουλιανίτης 3 (1), Ρένφρο 7 (6 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 3 (1), Χουγκάζ, Ζούγρης 2.

«Η επίθεση μας στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλή, με καλές αποστάσεις και καλές συνεργασίες»

Μετά το τέλος του αγώνα με την Καρδίτσα, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Σήμερα είχαμε πει με τα παιδιά ότι είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Θέλαμε να επιβεβαιώσουμε την καλή αγωνιστική κατάσταση που βρισκόμαστε τουλάχιστον για τον τελευταίο 1,5 μήνα. Χάσαμε στην Τενερίφη, είδαμε τα λάθη μας, προσωπικά για μένα υπάρχει και η ήττα μέσα στον αθλητισμό. Απλώς δεν κάναμε κάποια πράγματα καλά. Το συζητήσαμε και πιστεύω σε ένα βαθμό αντιδράσαμε».

Και συνέχισε: «Στο πρώτο ημίχρονο ίσως καταρρίψαμε το ρεκόρ των επιθετικών ριμπάουντ που δίνεις στον αντίπαλο. Δώσαμε 17 επιθετικά ριμπάουντ στην Καρδίτσα που είναι ένα τρομακτικό νούμερο για τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε και να αμυνθούμε. Συζητήσαμε στο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος δώσαμε μόνο 5 επιθετικά ριμπάουντ στον αντίπαλο και από την άλλη μεριά εμείς πήραμε 15 συνολικά. Η επίθεση μας στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλή με καλές αποστάσεις και καλές συνεργασίες. Αυτό που μας περιόρισε στο πρώτο ημίχρονο και μας χάλασε το παιχνίδι ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ και οι δεύτερες ευκαιρίες που δώσαμε στην Καρδίτσα. Παρ’ ολ’ αυτά καταφέραμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη».

Και ο Βασίλης Σπανούλης, κατέληξε: «Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, δεν είναι εύκολο να ταξιδεύεις στην Τενερίφη, αυτό το ταξίδι είναι σχεδόν υπερ-Ατλαντικό ταξιδεύαμε σχεδόν μια ημέρα, δεν είναι δικαιολογία για την ήττα. Χάσαμε καθαρά από την Τενερίφη, απλώς είναι δύσκολο να ξαναπαίξεις ταξιδεύοντας στην Καρδίτσα τέσσερις ώρες με το πούλμαν. Αυτή όμως είναι η ζωή μας, αυτό είπα και στα παιδιά, είμαστε ευλογημένοι που παίζουμε μπάσκετ και πρέπει να είναι πολύ δυνατοί πνευματικά, πολύ συγκεντρωμένοι στο μυαλό, ώστε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι σήμερα που σε γενικές γραμμές το κάναμε.

Συγχαρητήρια στην Καρδίτσα για την προσπάθεια που κάνει, είναι σημαντικό η Θεσσαλία που έχει μια ομάδα στην Α1 και κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά. Της εύχομαι τα καλύτερα».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Καρδίτσας Νίκος Παπανικολόπουλος, τόνισε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Περιστερίου bwin για την εικόνα που έχει φέτος και τη συγκέντρωση της στο παιχνίδι. Με δυο ημέρες προετοιμασία είχαν μεγαλύτερη συγκέντρωση και μεγαλύτερη ενέργεια από εμάς που είχαμε έξι ημέρες για να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι. Η προσέγγιση μας στα δυο τελευταία παιχνίδια είναι πολύ λάθος».

Και συμπλήρωσε: «Ξεκινάω από το επιθετικό κομμάτι και τελικά μια ομάδα που ήμασταν στις δυο-τρεις καλύτερες άμυνες στην αρχή του πρωταθλήματος βρίσκεται να δέχεται 95 και 96 πόντους στα δυο τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει εν όψει των κρίσιμων παιχνιδιών που έρχονται αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Κολοσσό που για μας είναι κομβικό.

Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη τον περιμένουμε το Σάββατο να έρθει και πάλι στο γήπεδο».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το