Με άμυνα και ψυχή το Περιστέρι bwin πέρασε από τον Προμηθέα

Η άμυνα ήταν η βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε το Περιστέρι bwin προκειμένου να επικρατήσει στην παράταση με 81-75 (κ.α. 70-70) του Προμηθέα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Ο Τζόε Ράγκλαντ ήταν ο καθοδηγητής της ομάδας και ο Κένι Γουίλιαμς το ιδανικό συμπλήρωμα δίπλα στον έμπειρο γκαρντ προκειμένου να φτάσουν οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη στη νίκη.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι σκληρές άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα (7-5 στο 5.30’’) και αυτό οφείλονταν στα 7 λάθη που είχαν ήδη οι φιλοξενούμενοι.

Η είσοδος του Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και η κυριαρχία στη ρακέτα επέτρεψε στους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να κάνουν πολλές δεύτερες επιθέσεις από τα κερδισμένα ριμπάουντ και να ολοκληρώσουν το πρώτο 10λεπτο έχοντας το προβάδισμα (10-11 στο 10’).

Με τους Νέιτ Ρένφρο και Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ να δίνουν λύσεις το Περιστέρι bwin πήρε μια διαφορά 10 πόντων (12-22 στο 14.30’’).

Ο Κρις Κόφεϊ και ο Άντονι Κάουαν μείωσαν τη διαφορά (20-24 στο 17.40’’) και με τρίποντο του Αντώνη Κόνιαρη στη λήξη του πρώτου μέρους πλησίασαν σε 25-29 (στο 20’).

Οι «κυανοκίτρινοι» κυριάρχησαν στη ρακέτα (είχαν 24 ριμπάουντ έναντι 12 των παικτών του Προμηθέα) και οδήγησαν με την εξαιρετική άμυνα σε πολλά άστοχα σουτ την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου (είχε 8/28 σουτ εντός πεδιάς με 5/13 δίποντα και 3/15 τρίποντα!) αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκαν επαρκώς, καθώς υπέπεσαν στο πρώτο 20λεπτο σε 14 λάθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τέσσερα τρίποντα από τους Κασελάκη, Ντάνγκουμπιτς και Ράγκλαντ (δυο) επέτρεψαν στο Περιστέρι bwin να ξεφύγει ξανά (28-38 στο 23’ και 31-43 στο 24.30’’) από τον αντίπαλο του.

Η πολύ καλή άμυνα κράτησε στο μηδέν τον Χάντερ Χέιλ και οι «κυανοκίτρινοι» ήταν μπροστά με 11 πόντους (33-44 στο 25.20’’).

Ο Χέιλ με δυο εύστοχες βολές σημείωσε τους πρώτους πόντους του στο 26’ (35-44).

Κάποιες άστοχες επιθέσεις και ένα τρίποντο του Κάουαν μαζί με πέντε σερί πόντους του Χάντερ Χέιλ έφεραν τον Προμηθέα στο -2 (46-48 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι πέρασαν και μπροστά με τρίποντο του Ρέινολντς (54-51 στο 32.10’’) και στη συνέχεια (57-54 στο 33’) με τον Χάντερ Χέιλ.

Εκεί, το Περιστέρι bwin έβγαλε τον ατσάλινο χαρακτήρα του και επιθετικά «συνδέθηκε» με το καλάθι ο Κένι Ουίλιαμς δίνοντας λύσεις.

Μάλιστα με οκτώ σερί πόντους του ίδιου και ένα δίποντο του Λοβ οι «κυανοκίτρινοι» απομακρύνθηκαν ξανά (58-64 στο 36’).

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο και ισοφάρισαν (68-68 στο 39’) με τον Άντονι Κάουαν και στο τέλος της κανονικής διάρκειας ο Ζερμέιν Λοβ έχασε την ευκαιρία με το σκορ να είναι ισόπαλο (70-70) να δώσει τη νίκη στο Περιστέρι bwin.

Στην παράταση, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη είχαν τον έλεγχο και δεν τον έχασαν (72-74 και 75-76).

Βέβαια, το μεγάλο τρίποντο του Τζόε Ράγκλαντ στα 41’’ που «έγραψε» το 75-79 ήταν και εκείνο που «κλείδωσε» τη νίκη για το Περιστέρι bwin, σε συνδυασμό με την τάπα του Νέιτ Ρένφρο στον Χάντερ Χέιλ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Τσιμπούρης, Τσώνος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-11, 25-29, 46-48, 70-70 (κ.α.), 75-81 (παρ.).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Παπαθεοδώρου): Κάουαν 14 (0/2 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 5 λάθη), Τζόουνς (0/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα), Κόνιαρης 9 (3/6 τρίποντα), Κόφι 15 (4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/5 βολές, 4 κλεψίματα), Καραγιαννίδης, Ρέινολντς 12 (3/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μπαζίνας, Πάπας, Στίβενς 2, Χέιλ 23 (3/7 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 8/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 13 (2/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 λάθη), Ντάνγκουμπιτς 8 (2), Λοβ 6 (2/9 δίποντα), Κασελάκης 8 (2), Τόμπσον 5 (4 ριμπάουντ), Μήτρου-Λονγκ 11 (2), Ξανθόπουλος, Πουλιανίτης 2, Ρένφρο 11 (5/6 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 μπλοκ), Ουίλιαμς 17 (3/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ), Χουγκάζ, Ζούγρης.

«Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής και πήραμε τη νίκη»!

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα και τη νίκη στην Πάτρα, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι όχι τόσο πολύ από πλευράς ποιότητας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είχε φοβερές μάχες σώμα με σώμα από δυο πάρα πολύ καλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ξέραμε ότι ο Προμηθέας κάνει μια εξαιρετική χρονιά φέτος, έχει έναν πολύ καλό προπονητή και είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς τον τελευταίο μήνα και ειδικά μετά το ματς με τη Μάλαγα στις 19 Δεκεμβρίου παίζουμε εξαιρετικά και στην άμυνα και την επίθεση έχουμε βρει χημεία και ρόλους. Δεν είναι μόνο οι νίκες που έχουμε κάνει, αλλά είναι και το μπάσκετ που παίζουμε, η συγκέντρωση και η αυτοθυσία που δείχνουν όλα τα παιδιά».

Και συνέχισε: «Σήμερα απέναντι σε μια φύση επιθετική ομάδα που βάζει 90 πόντους σε κάθε παιχνίδι δεχθήκαμε 11 πόντους στην πρώτη περίοδο και 25 συνολικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Προμηθέας τελείωσε την τρίτη περίοδο με 46 πόντους, κάτι που ήταν εξαιρετικό για την άμυνα μας.

Ήμασταν πολύ διαβασμένοι και βάλαμε τα κορμιά μας δυνατά. Μπήκαμε στις μάχες. Από κει και πέρα κάποιοι παίκτες του Προμηθέα που έχουν μεγάλο ταλέντο έβαλαν μεγάλα σουτ. Παρότι αντέδρασε ο Προμηθέας εμείς μείναμε συγκεντρωμένοι, δείξαμε τεράστια ψυχικά αποθέματα και καταφέραμε να πάρουμε τον αγώνα στην παράταση».

Και ο Βασίλης Σπανούλης, κατέληξε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά. Πιστεύω στο πρώτο ημίχρονο αδικήσαμε τους εαυτούς μας, γιατί παίζαμε εξαιρετική άμυνα. Κάναμε 14 λάθη για 4 ασίστ, ένα όχι τόσο συνηθισμένο νούμερο για μια καλή ομάδα όπως είμαστε εμείς.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε 9 ασίστ για 3 λάθη και κάπου ισορροπήσαμε την επίθεση μας και παίξαμε πολύ καλύτερα επιθετικά. Είναι μια μεγάλη νίκη και τίποτε παραπάνω.

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Έχω πει και άλλη φορά ότι έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που αγωνιζόμαστε και η κατάθεση ψυχής που κάνουμε μέσα στο γήπεδο.

Αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα και από μια νίκη. Και τα παιδιά πραγματικά έκαναν κατάθεση ψυχής και πήραμε τη νίκη».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Προμηθέα Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin για τη νίκη του. Περιμέναμε ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι όπως και εξελίχθηκε. Η εικόνα μας ήταν πολύ μέτρια έως κακή στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στην επίθεση μας. Ήμασταν πάρα πολύ διστακτικοί και δεν εκτελούσαμε με τον τρόπο που θέλαμε».

Και συμπλήρωσε: «Παρόλο που κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, είχαμε οδηγήσει το Περιστέρι bwin σε 14 λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Πολύ μεγάλος αριθμός, αλλά δεν πήραμε πόντους από αυτό στην επίθεση. Βρήκαμε ρυθμό από τα μέσα του τρίτου 10λεπτου και μετά, επιστρέψαμε στο ματς και έγινε μια μάχη στο τέλος πόντο-πόντο, καλάθι-καλάθι.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί το Περιστέρι bwin είχε μια- δυο καλύτερες αποφάσεις και πήρε τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους και συνεχίζουμε για το ματς της Τρίτης στο BCL».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το