Το Περιστέρι bwin παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ προκρίθηκε στους «16» του BCL!

Παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ και κυριαρχώντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα το Περιστέρι bwin επικράτησε (83-80) της Ρίτας Βίλνιους και με 2-0 στην φάση των Play-In του Basketball Champions League πήρε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου ο κόσμος δημιούργησε μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα.

Καταπληκτικός για τους «κυανοκίτρινους» ο Τζόε Ράγκλαντ με 17 πόντους και 10 ασίστ, ενώ κυρίαρχος της ρακέτας ήταν ο Τρέβορ Τόμπσον με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Το Περιστέρι bwin στους «16» του BCL θα συναντήσει στο Group K την Τενερίφη, την Χάποελ Ιερουσαλήμ και τον νικητή του ζευγαριού Καρσίγιακα-Μπρεογκάν.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι πιέζοντας πολύ στην άμυνα (13-1 στο 6’) με τον Τρέβορ Τόμπσον να κυριαρχεί και τον Τζόε Ράγκλαντ να είναι ο τέλειος δημιουργός.

Με τρίποντο του Μάρκους Φόστερ η Ρίτας Βίλνιους μείωσε (17-11 στο 10’) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι «κυανοκίτρινοι» συνέχισαν να παίζουν με μεγάλη ένταση στην άμυνα βάζοντας τους κανόνες τους στο παρκέ και διατήρησαν μια σημαντική διαφορά (29-18 στο 13.30’’ και 39-25 στο 16.40’’) με τους Λεωνίδα Κασελάκη και Κένι Γουίλιαμς να δίνουν λύσεις.

Με πολύ καλή άμυνα και καλάθια του Ζερμέιν Λοβ το Περιστέρι bwin πήγε στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +13 (43-30 στο 20’).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους παίζοντας με το πόδι στο… γκάζι οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ανέβασαν τη διαφορά στους 19 πόντους (57-38 στο 24’) και την διατήρησαν σε υψηλά επίπεδα ως το τέλος του τρίτου 10λεπτου (67-53 στο 30’) με τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και τους Κασελάκη-Γουίλιαμς να συνδράμουν επιθετικά.

Στην τελευταία περίοδο, ο εφησυχασμός έδωσε τη δυνατότητα στην Ρίτας Βίλνιους να βάλει δύσκολα σουτ και να μπει ξανά στο ματς (71-67 στο 33.30’’) και να προηγηθεί κιόλας με τον Μαρτίνας Εχόντας (75-76 στο 37’).

Εκεί, ο κλάση του Τζόε Ράγκλαντ και ένα τρίποντο του Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς έδωσαν τη δυνατότητα στο Περιστέρι bwin να περάσει μπροστά και να «κλειδώσει» τη νίκη και την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζουράποβιτς, Χορόζοβ, Προτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-11, 43-30, 67-53, 83-80.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ντάνγκουμπιτς 5 (6 ριμπάουντ), Κασελάκης 10 (6 ριμπάουντ), Λοβ 11, Ράγκλαντ 17 (10 ασίστ), Ρένφρο 2, Χουγκάζ, Μήτρου-Λονγκ 14 (2/2 τρίποντα), Σταυρακόπουλος, Τόμπσον 11 (11 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 11 (3/6 τρίποντα), Ξανθόπουλος, Ζούγρης.

ΡΙΤΑΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ (Ζιμπένας): Κόουλ 13 (3/5 τρίποντα, 9 ασίστ), Έκοντας 14 (9 ριμπάουντ), Γκόραμ 2, Χόρνσμπι 7 (4 ριμπάουντ), Ραντζεβίτσιους 3 (3 ριμπάουντ), ΝτεΛόριερ 10, Φόστερ 20 (3/4 τρίποντα), Μασιούλις 3, Νορμάντας 6 (2/3 τρίποντα), Πλέικις, Βελίτσκα.

«Μεγάλη ημέρα για το Περιστέρι bwin, οι φίλοι μας δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα και μας έσπρωξαν στη νίκη»

Μετά το τέλος του αγώνα και την πρόκριση επί της Ρίτας Βίλνιους, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη ημέρα για το Περιστέρι bwin, οι φίλοι μας δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα και μας έσπρωξαν στη νίκη και την πρόκριση. Εύχομαι όλο και περισσότεροι να έρχονται να μας υποστηρίζουν.

Παίξαμε για 30 λεπτά φοβερό μπάσκετ και ελέγξαμε το παιχνίδι. Χωρίς λόγο νομίζαμε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, όμως απέναντι σε τόσο καλές ομάδες όπως η Ρίτας κάναμε λάθος».

Και συμπλήρωσε: «Φέτος ήμασταν καλύτερη ομάδα, πήραμε δύο νίκες ενώ πέρυσι είχαμε ηττηθεί δύο φορές. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Οι παίκτες μου αξίζουν όλα τα εύσημα για τη νίκη».

Ο Ζερμέιν Λοβ, που έκανε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, ενώ βοήθησε και στην επίθεση, είπε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Ρίτας. Ήταν μια φοβερή σειρά με μια ιστορική ομάδα. Εμείς μείναμε ενωμένοι και πήραμε την πρόκριση.

Νομίζω παίξαμε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού όπως θέλαμε, έκαναν ένα σερί όμως δεν καταρρεύσαμε και πήραμε τον αγώνα. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου που έμεινε ενωμένη και πήρε τη σειρά».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το