Το Περιστέρι bwin έπαιξε εξαιρετικά και ηττήθηκε στο τέλος στο ΟΑΚΑ

Παίζοντας εξαιρετικά για περισσότερο από τρία 10λεπτα το Περιστέρι bwin ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό AKTOR για την 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Οι «κυανοκίτρινοι» από την αρχή της αναμέτρησης είχαν τον έλεγχο με τον Τζόε Ράγκλαντ να δίνει τον τόνο μοιράζοντας υποδειγματικά την μπάλα (10-13 στο 5’).

Στη συνέχεια ο Ντίνος Μήτογλου με τον Κέντρικ Ναν έδωσαν λύσεις στους «πράσινους» και πήραν το προβάδισμα (20-15 στο 7’ και 23-17 στο 8’), ενώ έκλεισαν το πρώτο 10λεπτο στο +6 (25-19 στο 10’).

Το Περιστέρι bwin που ήταν πολύ καλά διαβασμένο και έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας αντέδρασε μετά το 31-25 (στο 13.20’’) και με επιμέρους 11-0 πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα (31-36 στο 16.20’’) με τους Λοβ, Ράγκλαντ, Ντάνγκουμπιτς και Χουγκάζ.

Με «γκολ-φάουλ» του Τρέβορ Τόμπσον που ήταν πολύ καλός στις μάχες των «αιθέρων» οι «κυανοκίτρινοι» αύξησαν τη διαφορά στο +7 (35-42 στο 17.30’’), αλλά ο Παναθηναϊκός AKTOR αντέδρασε και μείωσε (41-44 στο 20’) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη με λύσεις του Τρέβορ Τόμπσον συντήρησαν μια διαφορά (41-48 στο 21’) από τον αντίπαλο τους και με καλάθια του Τζόε Ράγκλαντ και του Ζερμέιν Λοβ είχαν τον έλεγχο (49-55 στο 25’).

Τα καλάθια του Τζέριαν Γκραντ και η είσοδος του Δημήτρη Μωραΐτη έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να επιστρέψουν και να προηγηθούν στο τέλος του τρίτου 10λεπτου με 4 πόντους (67-63 στο 30’) με καλάθι του Μωραΐτη πίσω από το κέντρο του γηπέδου.

Τα τρίποντα των Γκριγκόνις-Μωραΐτη στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (76-65 στο 33’) επέτρεψε στους «πράσινους» να πάρουν μια διαφορά που τη διατήρησαν ως το τέλος της αναμέτρησης φτάνοντας στη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας, Ζακεστίδης, Μαρινάκης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-19, 41-44, 67-63, 90-75.

ΠΑΝΑΘΗΑΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Γκραντ 26 (4/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ναν 20 (2/2 τρίποντα, 3 λάθη), Αντετοκούνμπο 3, Μήτογλου 12 (2/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Βιλντόσα 2, Μωραΐτης 6 (2/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Λεσόρ 6, Γκριγκόνις 11 (2), Ερνανγκόμεθ 5 (1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 14 (2/5 τρίποντα, 9 ασίστ, 4 λάθη), Ντάνγκουμπιτς 6, Λοβ 14 (2), Κασελάκης 9 (1), Τόμπσον 13 (4 ριμπάουντ), Μήτρου-Λονγκ 4, Ξανθόπουλος, Ρένφρο 4 (5 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 4 (1), Χουγκάζ 7 (1).

«Βάλαμε δύσκολα στον Παναθηναϊκό AKTOR»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟΡ για τη νίκη. Συγχαρητήρια και για τη δική μου ομάδα για την εμφάνιση που είχαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι βάλαμε δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Ήρθαμε για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και όχι μόνο για να υπάρχουμε εδώ».

Και συμπλήρωσε: «Ήταν ένα απαιτητικό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικεί το Final Four. Εμείς δείξαμε για άλλη μια φορά να είμαστε σε καλή κατάσταση και συνεχίζουμε έτσι. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο δεκάλεπτο είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR, Εργκίν Αταμάν, υποστήριξε: «Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδι για εμάς στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό για δύο λόγους. Το Περιστέρι είναι καλή ομάδα, πολύ δυνατή ομάδα και ύστερα από μια δύσκολη διαβολοβδομάδα με ταξίδι επιστρέφοντας το Σάββατο το πρωί ύστερα από μεταμεσονύκτια πτήση, δεν είναι εύκολο να παίξεις τέτοια ματς.

Ξεκινήσαμε soft και προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ματς χωρίς να καταβάλλουμε προσπάθεια και να είμαστε επιθετικοί. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο καταλάβαμε ότι εάν δεν έχουμε αυτά τα στοιχεία, τότε θα χάσουμε. Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Χρήστος (σ.σ. Σερέλης) μου είπε να βάλουμε τον Μωραΐτη για να ασκήσουμε πίεση και ήταν πολύ απόφαση.

Ο Μωραΐτης είχε περισσότερη ενέργεια και χάρη στην επιθετικότητά του και στο γεγονός ότι δεν ταξίδεψε μαζί μας και άλλαξε το μομέντουμ. Όλη η ομάδα άρχισε να παίζει με επιθετικότητα. Επιθετικά είχαμε ένα καλό ματς. Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς».

Και συνέχισε: «Σίγουρα θα δω τα λάθη των παικτών μου γιατί για τρία δεκάλεπτα κάναμε πολλά λάθη. Ελπίζω και στην επιτροπή διαιτησίας θα δουν και θα αναλύσουν τους διαιτητές. Να δουν εάν ήταν καλοί ή όχι. Ξέρουν περισσότερα από εμένα. Εάν αναλύω εγώ τους παίκτες μου, τότε πρέπει και εκείνοι να αναλύουν τους διαιτητές και να παίρνουν αποφάσεις. Αν ήταν σωστοί, τότε εντάξει».

Σε ερώτηση για τα προβλήματα και την κούραση ενόψει της επόμενης διαβολοβδομάδας απάντησε ότι: «Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι. Η κούραση δεν αποτελεί δικαιολογία. Και η Εφές θα είναι κουρασμένη μετά την τετραπλή παράταση και το εκτός έδρας ματς που έδωσε μετά. Και εμείς έχουμε τραυματισμούς όπως του Παπαπέτρου.

Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι. Και σε αυτό θα χρειαστούμε ένα sold out ΟΑΚΑ όπως ακριβώς και με τον Ερυθρό Αστέρα. Γιατί όταν οι παίκτες κουράζονται, παίρνουν ενέργεια από τη βοήθεια των φιλάθλων. Το είδαμε και σήμερα, που δεν ήταν sold out, η παρουσία τους ήταν σημαντική. Την προσεχή εβδομάδα τους χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το