Με στρατηγό Ράγκλαντ πέρασε από το Βίλνιους!

Παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ από την αρχή ως το τέλος του αγώνα το Περιστέρι bwin κυριάρχησε απόλυτα (110-92) της Ρίτας στο Βίλνιους και έκανε το 1-0 στο Play-In του Basketball Champions League.

Με τον Τζόε Ράγκλαντ να αποτελεί τον «στρατηγό» στο παιχνίδι των «κυανοκιτρίνων» η ελληνική ομάδα έβαλε από τα πρώτα λεπτά τους κανόνες στο παιχνίδι (10-15 στο 5.20’’), ενώ σταδιακά με εξαιρετική άμυνα ανέβασε τη διαφορά (14-25 στο 8’) και έκλεισε το πρώτο 10λεπτο στο +6 (22-28).

Στη δεύτερη περίοδο με τον Τζόε Ράγκλαντ να δημιουργεί και να εκτελεί και τον Τρέβορ Τόμπσον να «σκεπάζει» τα καλάθια το Περιστέρι bwin ήταν σαρωτικό (25-35 στο 12.30’’ και 26-40 στο 13.40’’).

Η Λιθουανική ομάδα που κρατιόταν όσο μπορούσε με τους πόντους από ελεύθερες βολές στο πρώτο μέρος (είχε 12/17 έναντι 1/1 της ελληνικής ομάδας) δεν είχε λύσεις απέναντι στην συμπαγή άμυνα των παικτών του Βασίλη Σπανούλη.

Ο Μάργκιρις Νορμάντας αποτελούσε την κύρια απειλή για το καλάθι του Περιστερίου bwin και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στους 8 πόντους (46-54 στο 20’) για την ελληνική ομάδα.

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε έναν διαρκή μονόλογο για τους «κυανοκίτρινους» που συνέχισαν να ευστοχούν από την περιφέρεια (17/25 τρίποντα συνολικά) και η διαφορά μεγάλωνε διαρκώς (57-76 στο 26’) με «γκολ-φάουλ» του Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς.

Όσο κι αν προσπαθούσε με τους Νορμάντας και Φόστερ η Ρίτας έδειχνε αδύναμη απέναντι στον καταπληκτικό Ράγκλαντ που είχε (25 πόντους και 15 ασίστ) σε μια μεγαλειώδη βραδιά.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν καταπληκτικός και έδωσε το σύνθημα στην πρώτη επίθεση της τελευταίας περιόδου από τα 6.75 (68-84 στο 31’) για την ολοκληρωτική κυριαρχία της ελληνικής ομάδας.

Ο Ζερμέιν Λοβ και ο Κένι Γουίλιαμς ήταν κι εκείνοι «συνδεδεμένοι» με το καλάθι και το Περιστέρι bwin «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 22 πόντους (83-105 στο 38’) πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λίσζκα, Ζάστσουκ, Γιάκομπς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-28, 46-54, 68-81, 92-110.

ΡΙΤΑΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ (Ζιμπένας): Κόουλ 5 (1/2 τρίποντα, 6 ασίστ), Μασιούλις 9 (1), Ρατζεβίτσιους 11 (2/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Ουλέκας 3 (1), Βελίτσκα 5 (1), Εχόντας 11 (6 ριμπάουντ), Φόστερ 16 (1/5 τρίποντα), Γκόραμ 12 (2/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Νορμάντας 20 (3/5 τρίποντα, 7 ασίστ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ντάνγκουμπιτς 13 (8 ριμπάουντ), Λοβ 13 (2), Μήτρου-Λονγκ 6 (2/2 τρίποντα, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ράγκλαντ 25 (5/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 15 ασίστ), Ρένφρο 2, Χουγκάζ, Κασελάκης 15 (3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Τόμπσον 21 (7/14 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 9 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 12 (4/6 τρίποντα), Ξανθόπουλος 3 (1).

«Εκτελέσαμε πολύ σωστά το πλάνο μας και μείναμε στη φιλοσοφία μας»

Μετά το τέλος του αγώνα με την Ρίτας Βίλνιους, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι στη σειρά με τη Ρίτας. Είναι μια ομάδα δεμένη, παίζουν μαζί χρόνια και έχουν φοβερή οργάνωση και καλό προπονητή. Ξέρουν πως να παίζουν το παιχνίδι.

Εμείς προετοιμαστήκαμε καλά για το ματς, ήμασταν συγκεντρωμένοι και είχαμε καλή εικόνα. Εκτελέσαμε πολύ σωστά το πλάνο μας και μείναμε στη φιλοσοφία μας.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη, όμως έχουμε μια σειρά μπροστά μας και κάναμε απλά το 1-0. Πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε καλά και να το διορθώσουμε».

Και συνέχισε: «Είχαμε πολύ καλό spacing και πήραμε καλές αποφάσεις, αυτό στο μπάσκετ είναι πολύ σημαντικό. Οι παίκτες μου ήταν χαλαροί πνευματικά και αφοσιωμένοι. Είχαμε 26 ασίστ σε ένα γήπεδο με φοβερή ατμόσφαιρα και ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Πήραμε το μάθημά μας πέρυσι αφού η Ρίτας και πέρυσι και φέτος είναι καλή ομάδα και πλέον διορθώσαμε όσα έπρεπε και κάναμε το 1-0».

Όταν ρωτήθηκε για την μεταγραφή του Μάρκους Φόστερ στη Ρίτας τις τελευταίες ημέρες, επισήμανε: «Ήταν το πρώτο του παιχνίδι, είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του BCL και τον ξέρουμε καλά. Το ξέραμε αυτό και γνωρίζαμε ότι δεν είναι νέος παίκτης για τη Ρίτας. Προετοιμαστήκαμε όχι μόνο για εκείνον αλλά για την ομάδα συνολικά που είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσει κάποιος».

Για το πόσο δύσκολο είναι να προπονεί μια ομάδα με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της σε σχέση με την περσινή σεζόν, τόνισε: «Δεν θα σας πω ψέματα, είναι εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο στο μυαλό μου. Κάποιοι παίκτες πήγαν στην Euroleague και αυτό με χαροποιεί όμως έπρεπε να χτίσουμε την ομάδα από το μηδέν. Περάσαμε πολλές ώρες στο γήπεδο και στο βίντεο, οι παίκτες μου έχουν κίνητρο».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το