Σκορ και θέαμα για το Περιστέρι bwin με τον Απόλλωνα

Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ το Περιστέρι bwin επιβλήθηκε (90-57) του Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Οι «κυανοκίτρινοι» πλέον έχουν ρεκόρ 5-4 στο πρωτάθλημα και συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, μερικά 24ωρα πριν το πολύ σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης (6/12, 19:30) με την Λε Μαν για το Basketball Champions League.

Μετά το πρώτο 10λεπτο που ήταν ισορροπημένο (17-17 στο 10’) οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη πάτησαν… γκάζι και «έχτισαν» μια διαφορά 10 πόντων (44-34 στο 20’) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Ελάιζα Λονγκ και τον Κένι Γουίλιαμς να δίνουν λύσεις, όπως επίσης και τους Ράγκλαντ-Ντάνγκουμπιτς.

Ο Απόλλωνας προσπαθούσε στο πρώτο μέρος, όσο είχε δυνάμεις ο Βασίλης Μουράτος, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τρίτο 10λεπτο το εντυπωσιακό 29-8 του Περιστερίου bwin «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +31 (73-42 στο 30’) μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την τελευταία περίοδο.

Μια εξέλιξη που έδωσε την ευκαιρία στον Βασίλη Σπανούλη να μοιράσει τον χρόνο των παικτών του ενόψει του πολύ σημαντικού αγώνα της Τετάρτης (6/12) με τη Λε Μαν στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζιοπάνος, Μάνος, Στρέμπας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-17, 44-34, 73-42, 90-57.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 10 (5/6 δίποντα, 6 ασίστ), Πουλιανίτης 5 (1), Γουίλιαμς 17 (4/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα), Τόμπσον 8 (8 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Χουγκάζ 10 (4/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Μήτρου-Λονγκ 8 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντάνγκουμπιτς 7 (3/4 δίποντα), Ξανθόπουλος, Χαντς 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κασελάκης 10 (1), Ρένφρο 2, Ζούγρης 4 (5 ριμπάουντ).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Δελέγκος): Βησσαρίου 5 (1), Γκιουζέλης 6 (1), Βον 7 (3/13 σουτ), Μπράουν 9 (3/9 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Μουράτος 7 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 λάθη), Ουάσινγκτον 12 (4/11 σουτ, 4/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Σκορδίλης 5, Μηλιτσόπουλος, Όσμπορν 4 (7 ριμπάουντ), Καφέζας 2, Κογιόνης.

«Είμαστε σε ανοδική πορεία, αρχίζουμε και παίζουμε αυτό που θέλω»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ένα ματς για μας που έπρεπε να κερδίσουμε στην έδρα μας. Μετά το πρώτο 10λεπτο ήμασταν πολύ σοβαροί, παίξαμε καλύτερη άμυνα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Είχαμε εξαιρετική δημιουργία, 23 ασίστ για 8 λάθη. Το είπα και μέσα στα αποδυτήρια, ο Ελάιζα (Λονγκ), ο Ράγκλαντ και ο Ξανθόπουλος είχαν 17 ασίστ για μηδέν λάθη! Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα παιδιά ήταν σοβαρά και πλέον προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι της Τετάρτης (Λε Μαν).

Συγχαρητήρια στον Απόλλων Πατρών, του εύχομαι καλή τύχη και συγχαρητήρια και στους παίκτες μου που ήταν σοβαροί και όπως έπρεπε σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι».

Για την προσεχή αναμέτρηση με τη Λε Μαν για το Basketball Champions League, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, είπε: «Περιμένουμε πολύ το παιχνίδι, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, το καλό είναι πως μέσα από τον αγώνα καταφέραμε και μοιράσαμε το χρόνο συμμετοχής, γιατί παίζουμε σε τρεις ημέρες.

Έχουμε δυο ημέρες να προετοιμαστούμε. Πιστεύω στο πρώτο παιχνίδι δεν ήμασταν καλά και ψυχολογικά με τη Λε Μαν, είχαμε χάσει ένα παιχνίδι στη Ρόδο με δυο παρατάσεις και από τον Παναθηναϊκό που ήμασταν μπροστά με 19 πόντους και αυτό έριξε ψυχολογικά την ομάδα.

Πλέον είμαστε διαφορετική ομάδα, είμαστε σε πάρα πολύ καλό μομέντουμ. Τον τελευταίο καιρό έχουμε 7 νίκες για 2 ήττες. Έχουμε χάσει από τον Ολυμπιακό και τη Μάλαγα εκτός έδρας.

Η ομάδα είναι σε ανοδική πορεία, αρχίζουμε και παίζουμε αυτό που θέλω. Βρίσκουμε τους ρόλους μας, βρίσκουμε την ψυχολογία μας που είναι πολύ σημαντικό για μια καινούργια ομάδα και ευελπιστώ να είμαστε για ακόμη μια φορά σοβαροί, τακτικά σωστοί αλλά και ενεργειακά γιατί είναι ένα παιχνίδι αυτό απέναντι στη Λε Μαν που θα χρειαστεί πολύ ενέργεια».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Απόλλωνα, Κώστας Δελέγκος, τόνισε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Περιστερίου bwin, η νίκη τους ήταν δίκαιη και στον κόουτς Σπανούλη γιατί έχει φτιάξει μια πάρα πολύ καλή ομάδα που παίζει σύγχρονο και μοντέρνο μπάσκετ με μεγάλη ταχύτητα και νομίζω ότι θα φέρει πολλές επιτυχίες στην ομάδα του Περιστερίου bwin στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Όσον αφορά το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί, ακολουθήσαμε το πλάνο, αλλά μας πλήγωσαν τα 7 επιθετικά ριμπάουντ και τα πολλά λάθη που κάναμε σε καίριες επιθέσεις. Έτσι στα τελευταία δυο λεπτά η ομάδα του Περιστερίου bwin ξέφυγε για 10 πόντους.

Μιλήσαμε στα αποδυτήρια, ξέραμε ότι δεν έχουμε προπονηθεί πάρα πολύ καλά όλη την εβδομάδα, ξέραμε ότι έχουμε προβλήματα, θέλαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε το ματς όπως παίξαμε στο πρώτο μέρος. Δεν ήμασταν καθόλου ανταγωνιστικοί, από τα πρώτα 2-3 λεπτά που ξέφυγε η διαφορά από την ομάδα του Περιστερίου bwin, είχαμε την εικόνα ότι παρατήσαμε το ματς. Και αυτό δεν είναι αποδεκτό. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει».

Και πρόσθεσε: «Τελειώσαμε το ματς με πάρα πολλά λάθη, τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πάρα πολλά λάθη.

Δεχθήκαμε πολλούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Όταν παίζεις με μια ομάδα με τόσο μεγάλη ποιότητα, με τόσες πολλές λύσεις που εμείς δεν είχαμε, όταν δεν παίζεις σωστά το παιχνίδι είναι εύκολο να ξεφύγει η διαφορά. Το να ψάχνουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες είναι το εύκολο, οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους, μπορούσαμε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα.

Σίγουρα έχουμε προβλήματα και αγωνιστικά, είχαμε πολλές απουσίες και η προπονητική εβδομάδα δεν είναι όπως τη θέλαμε. Οφείλουμε να συνεχίσουμε, πρέπει να βρούμε τρόπο να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας και την διάθεση της κατά κύριο λόγο.

Το κομμάτι της ενίσχυσης είναι ένα κομμάτι που είναι σε συζήτηση με τη διοίκηση, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε περισσότερες λύσεις στην ομάδα».

Για το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας, ο προπονητής του Απόλλωνα, υποστήριξε: «Είμαστε σε διαδικασία για άμεση ενίσχυση τουλάχιστον ενός παίκτη. Να προσπαθήσουμε μήπως είναι κοντά μας στο παιχνίδι με το Λαύριο. Είμαστε σε διαδικασία προσθαφαιρέσεων, αλλά δεν είναι της παρούσης».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το