Το Περιστέρι bwin «αγκαλιά» με την πρόκριση στο play-in του BCL!

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού το Περιστέρι bwin επικράτησε (90-87) της Φάλκο Ζομπατέλι στη Savaria Arena για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League και έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο play-in tournament της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, ήταν καλύτεροι από την αρχή του παιχνιδιού, αλλά κάποια δύσκολα σουτ των γηπεδούχων, αλλά και η αποβολή του προπονητή των «κυανοκιτρίνων» που εξυβρίστηκε από άνθρωπο της γραμματείας για ένα τάϊμ άουτ, έδωσε πολλές ελεύθερες βολές στους Ούγγρους που μπήκαν στο ματς.

Όμως, εκεί η εμπειρία του Τζόε Ράγκλαντ και του Τζέιλεν Χαντς, που πέτυχαν μεγάλα καλάθια έδωσε στο Περιστέρι bwin την πολύτιμη νίκη.

Από την αρχή του αγώνα οι «κυανοκίτρινοι» μπήκαν αποφασισμένοι και με το Νίκο Χουγκάζ να δίνει λύσεις από τα 6.75 είχαν τον πλήρη έλεγχο (16-25 στο 9’), ενώ κοντά στο καλάθι ήταν αποτελεσματικός ο Τρέβορ Τόμπσον.

Στη δεύτερη περίοδο, το Περιστέρι bwin είχε επιθετική πολυφωνία με τους Ράγκλαντ, Χαντς, Ρένφρο και τον Ντάνγκουμπιτς (23-37 στο 14.20’’).

Δυο τρίποντα του Τζόε Ράγκλαντ επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με μια διαφορά ασφαλείας (38-54 στο 20’).

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη συνέχισαν με την ίδια ένταση στην άμυνα και ανέβασαν τη διαφορά στο +21 (51-72 στο 27’).

Οι Ούγγροι προσπάθησαν με τον Ζόλταν Περλ που αποτελούσε τη μοναδική απειλή για το ελληνικό καλάθι να απαντήσουν, αλλά οι «κυανοκίτρινοι» είχαν μια απόσταση ασφαλείας (58-72 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο, κάποια σουτ των παικτών της Φάλκο Ζομπατέλι, αλλά και η άδικη αποβολή του Βασίλη Σπανούλη έδωσαν μαζεμένους πόντους από ελεύθερες βολές στους γηπεδούχους που έφτασαν με τρίποντο του Πονγκό στο -4 (80-84 στο 37.30’’).

Ο Γουίλιαμς ανέβασε τη διαφορά στο +6 (80-86) και ο Τζόε Ράγκλαντ στο +8 (80-88 στο 39’).

Οι Ούγγροι πλησίασαν με τον Πονγκό στο -3 (87-90 στα 12’’). Εκεί, ο Κένι Γουίλιαμς αστόχησε στις δυο ελεύθερες βολές και ο Πονγκό με τρίποντο στην εκπνοή αστόχησε και το Περιστέρι bwin πανηγύρισε τη νίκη που το φέρνει ένα βήμα από την πρόκριση στο play-in tournament της διοργάνωσης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλατράβα, Γιάκομπς, Ματσιούλις.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-25, 38-54, 58-70, 87-90.

ΦΑΛΚΟ ΖΟΜΠΑΤΕΛΙ (Κονάκοφ): Μπένκε 5 (1), Τζορντάνο 8 (2), Κέλερ 5 (5 ριμπάουντ), Περλ 31 (10/16 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πονγκό 8 (2), Μπάρατς 17 (4/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 6/7 βολές), Κόβακς, Κριβάτσεβιτς, Ποτ 3 (0/5 δίποντα, 3/6 βολές), Ντεζ, Τίμπι 10.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Χουγκάζ 13 (2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ), Ντάνγκουμπιτς 11 (2/2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Χαντς 15 (0/4 τρίποντα), Ράγκλαντ 16 (3/5 τρίποντα, 8 ασίστ), Γουίλιαμς 8 (1/5 τρίποντα), Κασελάκης 5 (1), Μήτρου – Λονγκ (0/3 σουτ), Πουλιανίτης, Ρένφρο 10 (4/4 δίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ), Τόμπσον 12 (6/9 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος, Ζούγρης.

«Είναι ντροπή άνθρωπος της γραμματείας να με βρίζει»!

Μετά το τέλος του αγώνα με την Φάλκο Ζομπατέλι ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στη Φάλκο. Έπρεπε να παλέψουμε σκληρά για να ανταποκριθούμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη συγκέντρωση που έδειξαν στο παιχνίδι. Είναι μία νίκη που θέλαμε και τα καταφέραμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποβολή του από το παιχνίδι στο 34’ του αγώνα, όπου υποστήριξε: «Είμαι πάνω από 20 χρόνια στο μπάσκετ. Δεν έχω δει έναν άνθρωπο από τη γραμματεία, που είναι μέρος στον αγώνα να μου απευθύνεται και να μου λέει «άει γ..ήσου». Δεν το έχω ξαναδεί. Είναι ντροπή!

Πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο, μετά για το μπάσκετ και μετά για τον οργανισμό της Φάλκο, που είναι ένας οργανισμός με καλούς ανθρώπους και έναν καλό προπονητή που τον ξέρω προσωπικά. Είναι ντροπή! Του ζήτησα τάιμ άουτ αν δεχόμασταν καλάθι. Έδωσε τάιμ άουτ χωρίς η Φάλκο να σκοράρει γιατί κάναμε φάουλ. Τον ρώτησα γιατί έδωσε τάιμ άουτ και μου απάντησε «άει γ…ήσου».

Είναι ντροπή για το μπάσκετ. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Είναι ντροπή, άνθρωπος της γραμματείας να μου λέει «άει γ…ήσου». Δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το