Νίκη ψυχής και θέλησης για το Περιστέρι bwin!

Την τέταρτη σερί νίκη του στην Stoiximan Basket League πέτυχε το Περιστέρι bwin επικρατώντας (89-87) του Λαυρίου Megabolt στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος!

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ξεκίνημα πολύ δυνατά το παιχνίδι και πήραν τον έλεγχο (15-9 στο 3’ και 28-18 στο 7.30’’), με τον Νίκο Χουγκάζ, αλλά και τον Τζόε Ράγκλαντ να δίνουν λύσεις επιθετικά.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με τους Ξαβιέ Καστανέδα και Μάρκους Θόρντον να σκοράρουν έχοντας την βοήθεια του Ίλια Γκρόμοβς προσπάθησαν αλλά το Περιστέρι bwin έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +9 (32-23 στο 10’).

Στη συνέχεια ο Ντε Τζούλιους πήρε τη σκυτάλη για το Λαύριο Megabolt, αλλά οι «κυανοκίτρινοι» με τον Κένι Γουίλιαμς και τους Χουγκάζ-Τόμπσον επέτρεψαν στο Περιστέρι bwin να «χτίσει» μια διαφορά 12 πόντων (42-30 στο 15.20’’).

Ωστόσο, δυο τρίποντα του Κώστα Παπαδάκη και ένα του Μάρκους Θόρντον στη λήξη του ημιχρόνου επέτρεψε στην ομάδα του Κώστα Μέξα να μειώσει σε 50-45 (στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο, το Λαύριο Megabolt πήρε και το προβάδισμα, καθώς ο Ξαβιέ Καστανέδα σκόραρε από τα 6.75 και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 5 πόντους (54-59 στο 26’).

Η είσοδος του Λεωνίδα Κασελάκη και έξι συνεχόμενοι πόντοι του έδωσαν τη δυνατότητα στο Περιστέρι bwin να πλησιάσει σε απόσταση… αναπνοής (61-63 στο 38’), ενώ το τρίτο 10λεπτο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να έχουν προβάδισμα 4 πόντων (63-67 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο, ο Κένι Γουίλιαμς και ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς ήταν «όλα τα λεφτά» για τους «κυανοκίτρινους», καθώς έδωσαν το σύνθημα για να αντεπίθεση (74-70 στο 33’ και 81-74 στο 35.30’’).

Το Λαύριο Megabolt πλησίασε στους 3 πόντους (84-81 στο 37’) με τρίποντο του Μάρκους Θόρντον, αλλά οι πόντοι που ακολούθησαν από τους Ντάνγκουμπιτς, Πουλιανίτη και Χουγκάζ ήταν «χρυσάφι» για το Περιστέρι bwin που έφτασε στην τέταρτη σερί νίκη του στην Stoiximan Basket League.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρπάνος, Σταματόπουλος, Μαρτινάκος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 32-23, 50-45, 63-67, 89-87.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 14 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 λάθη), Πουλιανίτης 5 (1), Γουίλιαμς 14 (2), Τόμπσον 8 (4 ριμπάουντ), Χουγκάζ 16 (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/5 βολές), Μήτρου – Λονγκ 2 (1/7 σουτ), Ντάνγκουμπιτς 10 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος (5 ασίστ), Χαντς 5 (1/4 τρίποντα), Κασελάκης 9 (1), Ρένφρο 4 (7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ), Ζούγρης 2.

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT (Μέξας): Μουρ 12 (2/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Καστανέδα 20 (8/13 σουτ, 2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Χέλεμς 6, Σπρίντζιος, Παπαδάκης 11 (3/7 τρίποντα, 3 ασίστ), Ντε Τζούλιους 9 (1), Γκρόμοβς 10 (5/7 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Θόρτον 19 (3/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/7 βολές), Οικονομόπουλος.

«Δεν πρέπει να υποτιμάς καμία νίκη στον αθλητισμό»

Μετά το τέλος του αγώνα με το Λαύριο Megabolt ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον κόουτς Μέξα και το Λαύριο Megabolt για την πολύ ανταγωνιστική ομάδα που έχουν φτιάξει και για το σημερινό τους παιχνίδι, αλλά επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στη δικιά μου ομάδα, στους παίκτες μου γιατί κάναμε ένα πολύ πολύ μέτριο παιχνίδι και καταφέραμε να κερδίσουμε.

Δεν πρέπει να υποτιμάς καμία νίκη στον αθλητισμό. Κάθε νίκη είναι σημαντική. Βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές.

Σήμερα κάναμε ένα πολύ φτωχό αμυντικό παιχνίδι, δεν είχαμε τη συγκέντρωση παρότι δουλέψαμε όλη την εβδομάδα πάρα πολύ.

Σε τέτοια παιχνίδια όταν δίνεις την ευκαιρία στον αντίπαλο να καταλάβει ότι έχει την ευκαιρία να κερδίσει, πάντα τα ματς από την εμπειρία μου πάνε στον πόντο».

Και ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων» συμπλήρωσε: «Εμείς βρήκαμε το σθένος μέσα από ένα κακό παιχνίδι να κερδίσουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την νοοτροπία νικητή που θέλουμε να χτίσουμε στην ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο βάλαμε 50 πόντους, αλλά δεχθήκαμε 45, είχαμε πάρα πολύ καλή επιθετική λειτουργία, αλλά στην άμυνα δεν είναι αυτό που θέλω. Και στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε 42 πόντους, είναι πάρα πολλοί οι πόντοι για τη δική μας ομάδα, για το δικό μας το επίπεδο, γι’ αυτό που θέλουμε να παίξουμε.

Παρ’ ολ’ αυτά, πήραμε 41 ριμπάουντ, είχαμε 19 ασίστ, σουτάραμε με 40% στα τρίποντα, αλλά είχαμε ποσοστό 50% στις ελεύθερες βολές, που είναι απράδεκτο να σουτάρεις έτσι μέσα στην έδρα σου.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, θα δουλέψουμε πολύ για να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα. Είναι σημαντικό που νικήσαμε, μπορεί να παίξεις καλά και να χάσεις. Για μένα κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική. Γι’ αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που κατάφεραν μέσα από μια διαδικασία που έδειχνε δύσκολη να βγούμε νικητές».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Λαυρίου Megabolt Κώστας Μέξας, τόνισε: «Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για τους ουδέτερους. Για μας το πρώτο ζητούμενο ήταν να βγάλουμε αντίδραση ομάδας μετά από τις δυο πολύ κακές εμφανίσεις με τον Προμηθέα και το Μαρούσι στην έδρα μας παρόλο που χάσαμε στο τέλος, δεν είχαμε εικόνα που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα εμείς, σαν νοοτροπία».

Και συνέχισε: «Σήμερα από το δεύτερο δεκάλεπτο ήμασταν κοντά σ’ αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε. Κυρίως στο αμυντικό κομμάτι αναφέρομαι, που υπήρχε διάθεση να βοηθήσει ο ένας τον άλλο και να παλέψουμε και να βάλουμε τα κορμιά μας.

Υπήρχε μια αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ, που μας πλήγωσε λίγο. Το ξέραμε εξαρχής θα έχουμε ένα θεματάκι εκεί.

Παλέψαμε με τη ζώνη να καλύψουμε κάποιες αδυναμίες και λίγο τα φάουλ και την κούραση. Σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε. Νομίζω ότι το ματς πήγε ουσιαστικά σ’ ένα σουτ. Αν το είχε βάλει ο Παπαδάκης θα πήγαινε το ματς στην παράταση.

Η μεγάλη εικόνα για μας είναι θετική και προς τα εμπρός σε αυτό που θέλαμε. Μας μένει ωστόσο η πίκρα όταν φτάνεις τόσο κοντά σε μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας, φεύγεις πάντα λίγο πικραμένος. Αυτή είναι η αλήθεια. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας στην Καρδίτσα».

Και ο Κώστας Μέξας, κατέληξε: «Να ευχηθώ καλή συνέχεια στο Περιστέρι συγχαρητήρια και καλή επιοτυχία πάλι στο Βασίλη με την Εθνική ομάδα, να πάνε όλα καλά το ευχόμαστε όλοι».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το