Με «σφραγίδα» Χαντς-Χουγκάζ και άμυνα για σεμινάριο!

Με άμυνα που προκάλεσε ασφυξία στην Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ και τους Τζέιλεν Χαντς-Νίκο Χουγκάζ να σηκώνουν το βάρος επιθετικά το Περιστέρι bwin επικράτησε (77-48) της Θεσσαλικής ομάδας, για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Basket League!

Οι «κυανοκίτρινοι» έχουν πλέον απολογισμό 3 νίκες και 3 ήττες ανεβάζοντας προοδευτικά στροφές στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το Περιστέρι bwin από το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε το «πάνω χέρι» (17-10, στο 10’) με τον Τζέιλεν Χαντς να δίνει στίγμα επιθετικά.

Η Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ ήθελε, αλλά δεν είχε τις λύσεις πέραν του Ρομέλο Γουάιτ για να ανταποκριθεί, με εξαίρεση τον Νεοκλή Αβδάλα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Περιστέρι bwin να έχει μια σημαντική διαφορά (34-19 στο 20’).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη πιέζοντας περισσότερο στην μπάλα ανέβασαν τη διαφορά στο +17 (49-32 στο 26.30’’).

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν στο τέλος του τρίτου 10λεπτου σε 51-41 (στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο, η άμυνα του Περιστερίου bwin ήταν εξαιρετική οδήγησε σε πολλά λάθη τον αντίπαλο και κράτησε για 7λεπτά την Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ στους 4 πόντους (72-45 στο 37’) ολοκληρώνοντας με ξεκάθαρο τρόπο την αναμέτρηση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσιμπούρης, Σκαλτσής, Αγγελής.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-10, 34-19, 51-41, 77-48.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 9 (1) , Ράγκλαντ 9 (9 ασίστ), Ντάνγκουμπιτς 5 (1), Ξανθόπουλος, Χαντς 19 (3/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κασελάκης, Πουλιανίτης 3 (1), Ρένφρο 10 (6 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 4 (1/5 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Τόμπσον 2 (10 ριμπάουντ), Χουγκάζ 14 (2/5 τρίποντα), Ζούγρης 2 (3 λάθη).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ (Παπανικολόπουλος): Γουάιτ 11 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Μπιουκάναν 4 (4 λάθη), Κλάσεν 3 (1), Σμιθ 2 (4 ριμπάουντ), Καμπερίδης 6 (1/5 τρίποντα), ΜακΚάλουμ 2, Δίπλαρος 5, Χρηστίδης 4 (5 ριμπάουντ), Αβδάλας 7 (1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ), Σάιμπερτ 4, Τσούκας.

«Οι 48 πόντοι που δεχθήκαμε από την Καρδίτσα είναι ένα τρομερό νούμερο που δείχνει τον τρόπο που προσεγγίσαμε το παιχνίδι»

Μετά το τέλος του αγώνα με την Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι που για μας ήταν must win. Έπρεπε να κερδίσουμε. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με 0-3 και πλέον είμαστε στο 3-3. Τα παιδιά αν και είμαστε καινούργια ομάδα ανταπεξήλθαν και γυρίσαμε μια κατάσταση, όπου δεν ξεκινήσαμε καλά για νέα ομάδα. Κι αυτό σίγουρα επηρεάζει ψυχολογικά τα παιδιά. Πλέον είμαστε καλύτερα».

Και συμπλήρωσε: «Όσο για το παιχνίδι οι 48 πόντοι που δεχθήκαμε είναι ένα τρομερό νούμερο και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίσαμε το ματς. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα, οδηγήσαμε την Καρδίτσα σε 19 λάθη, μοιράσαμε την μπάλα σωστά και κάναμε καλές επιθέσεις. Θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει περισσότερους πόντους στο τρανζίσιον, αλλά γενικά είχαμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, Νίκος Παπανικολόπουλος, τόνισε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin για την καθαρή νίκη, αλλά και γενικά για την απόδοση του. Νομίζω ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί για τρία 10λεπτα έχοντας πολύ κακό ποσοστό στο τρίποντο, αλλά και στις ελεύθερες βολές. Ήμασταν μια ομάδα η οποία έπαιζε και τα παιδιά προσπαθούσαν σε άμυνα και επίθεση».

Και ο τεχνικός της Θεσσαλικής ομάδας πρόσθεσε: «Στο τέταρτο 10λεπτο αύξησε την πίεση το Περιστέρι bwin, κάναμε εμείς αρκετά λάθη στο μισό γήπεδο και σίγουρα η εικόνα δεν ήταν αυτή η οποία έπρεπε. Συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε τον γολγοθά των συνεχόμενων εκτός έδρας αγώνων. Έχει μια επιρροή και στα παιδιά όλο αυτό στο πως σπάνε μέσα στο γήπεδο, αλλά αυτές είναι οι συνθήκες και αυτό το οποίο πρέπει να βελτιώσουμε».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το