Το Περιστέρι bwin πέρασε εμφατικά από το Μαρούσι!

Παίζοντας σε πολύ υψηλό ρυθμό στην επίθεση και με καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, το Περιστέρι bwin πέρασε με εμφατικό τρόπο από το Μαρούσι (103-74), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Σε μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο τίμησε η ομάδα του Αμαρουσίου για την προσφορά του πριν το τζάμπολ, οι παίκτες του Περιστερίου bwin έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στην επίθεση.

Βέβαια, τρομερή ήταν η άμυνα στο δεύτερο μέρος, όπου οι «κυανοκίτρινοι» δέχθηκαν μόλις 22 πόντους, γεγονός που αποτέλεσε τη βάση για την εύκολη επικράτηση.

Πλέον, το Περιστέρι bwin μετράει 2 νίκες και 3 ήττες, έναντι 1 νίκης και 4 ηττών της ομάδας των βορείων προαστίων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Τζέιλεν Χαντς που τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους (1/1 ελεύθερη βολή, 5/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα) σε 19:55 λεπτά συμμετοχής.

Ο Τζόε Ράγκλαντ τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 12 ασίστ.

Από την άλλη πλευρά οι Αχμέντ Χιλ (18 πόντους) και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (18 πόντους) ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν για την ομάδα του Αμαρουσίου.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δυο ομάδες συμβάδιζαν (25-24 στο 10’) στο σκορ, καθώς Χιλ και Ραντούλιτσα σκόραραν από τη μια και Χαντς-Ράγκλαντ από την άλλη.

Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη με τρίποντα από τους Νίκο Χουγκάζ και Τζέιλεν Χαντς κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ (38-45 στο 16’), αλλά οι γηπεδούχοι με δυο συνεχόμενα τρίποντα του Χάρη Γιαννόπουλου πλησίασαν στο… σουτ (52-55 στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα του Περιστερίου bwin «έπνιξε» τον αντίπαλο (58-70 στο 25.30’’) γεγονός που έδωσε «αέρα» στους «κυανοοκίτρινους».

Οι καλές αμυντικές συνεργασίες και η ευστοχία του Τζέιλεν Χαντς ανέβασαν τη διαφορά στο +21 (66-87 στο 30’) στο τέλος του τρίτου 10λεπτου.

Η αμυντική συνέπεια αποτέλεσε το εχέγγυο για την περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς και την εμφατική νίκη του Περιστερίου bwin.

Σε μια βραδιά όπου εκτός τους Χαντς και του Ράγκλαντ εξαιρετικοί ήταν και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας όπως ο Ελάιζα Λονγκ, ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς και ο Νίκος Χουγκάζ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Αγραφιώτης, Μάνος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-24, 52-55, 66-87, 74-103.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Λιμνιάτης): Χιλ 18 (4/9 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πένο, Τζούστον 10 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ραντούλιτσα 18 (5/7 δίποντα, 8/8 βολές), Γιαννόπουλος 12 (2/9 σουτ, 6/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Σταυρακούκας, Στασινός 11 (3/7 τρίποντα), Μπόγρης, Νικολαΐδης 3 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 λάθη), Ιορδάνου, Λούκοβιτς (0/6 σουτ), Καλογερίας 2.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 13 (5/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 12 ασίστ), Ντάνγκουμπιτς 10 (1), Πουλιανίτης 5 (1), Γουίλιαμς 12 (2), Τόμπσον 8 (9 ριμπάουντ), Μήτρου-Λονγκ 13 (3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Ξανθόπουλος, Χαντς 23 (5/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/1 βολή), Ρένφρο 8 (3/4 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Χουγκάζ 9 (3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Ζούγρης 2, Σταυρακόπουλος.

«Ευχαριστώ το Μαρούσι για την τιμή που μου έκανε, στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε πολλές από τις αρετές της ομάδας στο παρκέ»

Μετά το τέλος του αγώνα με το Μαρούσι και την άνετη νίκη του Περιστερίου bwin, ο Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Μαρούσι για την τιμή που μου έκανε να με βραβεύσει. Πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια, σε μια πολύ νεαρή ηλικία, ήμουν 18 χρονών στα 19 όταν ήρθα εδώ. Είναι μια ομάδα που με αγκάλιασε. Εξελίχθηκα, βελτιώθηκα, ανδρώθηκα και πραγματικά ερχόμενος σ’ αυτό το γήπεδο μου έρχονται πάντα όμορφες αναμνήσεις, που θα μείνουν χαραγμένες στην καρδιά και το μυαλό μου».

Όσο για το παιχνίδι, σχολίασε: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν απαράδεκτοι στην άμυνα. Το να βάζεις 55 πόντους σε εκτός έδρας παιχνίδι και να δέχεσαι 52 είναι τελείως εκτός της φιλοσοφίας μου και της φιλοσοφίας της ομάδας. Δεν μπορείς να παίζεις έτσι σ’ ένα παιχνίδι μακριά από την έδρα σου.

Μιλήσαμε στα αποδυτήρια, είπαμε ότι αν δεν αλλάξει αυτό το πράγμα θα έχουμε πρόβλημα. Πραγματικά στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε με υπερηφάνεια, συνεχίσαμε την καλή μας επίθεση, παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα.

Μέχρι τα τελευταία 2-3 λεπτά είχαμε δεχθεί 15-17 πόντους και στις δυο περιόδους, οπότε αυτό ήταν το κλειδί της νίκης. Ακόμη πήραμε και τα ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο. Μοιράσαμε σωστά την μπάλα είχαμε τρομερά ποσοστά ευστοχίας, 14/26 τρίποντα είναι πολύ υψηλό ποσοστό. Βγάλαμε 22 ασίστ και πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε πολλές από τις αρετές της ομάδας στο παρκέ».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Αμαρουσίου, Γιώργος Λιμνιάτης, τόνισε: «Παίξαμε με μια ομάδα που νομίζω η βαθμολογική της θέση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της και τις δυνατότητες της. Τον τελευταίο καιρό το Περιστέρι bwin προσπαθεί να βρει τον ρυθμό και είναι ένα σύνολο με αρχές και κανόνες. Εμείς είχαμε κάποια στραβά πριν το παιχνίδι. Ο Πένο δεν μπορούσε να παίξει και φοβόμασταν να ρισκάρουμε κάποιον τραυματισμό του, διότι έχουμε σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας, όπως αυτό με το Λαύριο. Μείναμε με δυο πόιντ γκαρντ που ουσιαστικά πρέπει να παίζουν και σε άλλες θέσεις. Όταν παίζεις με μια ομάδα που έχει ενέργεια κάποια στιγμή θα καταβληθείς».

Και πρόσθεσε: «Είναι άδικο γιατί για 24′ είχαμε πολύ καλή εικόνα, αλλά μετά καταρρεύσαμε και είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Είναι κακός ο τρόπος που χάνεις γιατί σταματήσαμε να παλεύουμε. Όταν έχουμε δεχτεί 32 πόντους από 22 δικά μας λάθη βγάζουν ένα συμπέρασμα για το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι».

Όσο για το τι θέλει να περάσει στην ομάδα του, είπε: «Κάθε προπονήτής έχει μια φιλοσοφία. Ο Σκαραφίγκας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τόσα χρόνια, είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτός έφερε την ομάδα στην Α1. Όλοι οι προπονητές έχουν μια φιλοσοφία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια πιο επιθετική συμπεριφορά στην άμυνα να έχουμε μια συνέπεια σε επίθεση και άμυνα».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το