Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη (87-70) για το Περιστέρι bwin

Με τον Τζόε Ράγκλαντ και τον Τζέιλεν Χαντς να συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο το Περιστέρι bwin πέτυχε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη (87-70) επί της Φάλκο Ζομπατέλι για την 2η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Εξαιρετικός στους «αιθέρες» ήταν ο Νέιτ Ρένφρο για τους «κυανοκίτρινους».

Το Περιστέρι bwin πλέον μετράει 1 νίκη και 1 ήττα στο BCL δείχνοντας στο παρκέ τα πολύ καλά του στοιχεία απέναντι στην αρκετά σκληρή Ουγγρική ομάδα.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έδειξαν διάθεση να τρέξουν και να βρουν καλάθια στο ανοικτό γήπεδο πιέζοντας παράλληλα στα μετόπισθεν τον αντίπαλο τους.

Με τους Ράγκλαντ, Χουγκάζ, Κασελάκη και Ρένφρο βρήκε λύσεις, ενώ στο τέλος του πρώτου 10λεπτου ο Ελάιζα Λονγκ με τρίποντο έδωσε «αέρα» 7 πόντων (23-16 στο 10’) στο Περιστέρι bwin.

Οι Ούγγροι έβρισκαν σκορ από τους Περλ, Τίμπι και Κέλερ, αλλά ήταν εμφανές πως δεν είχαν άλλες επιλογές. Γι’ αυτό και στην πίεση της ελληνικής ομάδας δυσκολεύτηκαν αρκετά.

Τα σουτ από τους Κασελάκη, Χουγκάζ και Γουίλιαμς σε συνδυασμό με το εξαιρετικό παιχνίδι του Τζόε Ράγκλαντ έδωσαν στο Περιστέρι bwin μια διαφορά 13 πόντων (45-32 στο 19’).

Η Φάλκο Ζομπατέλι με τέσσερα τρίποντα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους πλησίασε στους 4 πόντους (50-46 στο 25’).

Εκεί, το δίδυμο Ράγκλαντ και Χαντς ανέλαβε δράση και «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +13 (62-49 στο 30’) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Οκτώ σερί πόντοι του Τζέιλεν Χαντς με δυο τρίποντα και ένα δίποντο ανέβασαν τη διαφορά στο +15 (71-56 στο 32.10’’).

Εκεί, η Φάλκο Ζομπατέλι δεν μπορούσε να αντιδράσει και γνώρισε την ήττα από το Περιστέρι bwin, που έδειξε διάρκεια και συνέπεια σε άμυνα και επίθεση στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζουράποβιτς, Μπαλντίνι, Πέσιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-16, 45-34, 62-49, 87-70.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Χουγκάζ 10 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Ντάνγκουμπιτς 6 (2), Ράγκλαντ 18 (2/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 5/6 βολές, 7 ασίστ), Ρένφρο 8 (4/4 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γουίλιαμς 4 (2/10 σουτ), Χαντς 20 (5/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/1 βολή), Κασελάκης 9 (5/7 βολές), Μήτρου-Λονγκ 6 (1), Πουλιανίτης, Τόμπσον 6, Ζούγρης.

ΦΑΛΚΟ ΖΟΜΠΑΤΕΛΙ (Κονάκοβ): Τζορντάνο 11 (3), Κέλερ 13 (2), Κόβακς, Ποτ 5 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Ντεζ 2, Μπάρατς 5, Μπένκε 2, Κριβάτσεβιτς 2, Περλ 14 (4/12 δίποντα, 2/2 τρίποντα), Πόνγκο, Τίμπι 16 (4/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ).

«Είχαμε αποφασιστικότητα και ενέργειά στο παιχνίδι μας, μπορούμε να παίξουμε και πολύ καλύτερα»

Μετά το τέλος του αγώνα με την Φάλκο Ζομπατέλι, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτή τη νίκη. Παίξαμε πολύ δυνατά σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Η άμυνά μας ήταν εκεί, η αποφασιστικότητα και η ενέργειά μας ήταν στοιχεία που βγάλαμε στο παιχνίδι.

Στην επίθεση η μπάλα κόλλησε λίγο, όμως τις περισσότερες φορές πήραμε σωστές αποφάσεις. Όπως είπα στους παίκτες μου μετά το τέλος του παιχνιδιού, αυτή η απόδοση για μένα είναι το ελάχιστο που πρέπει να παίζουμε.

Έχουμε πολύ χώρο για βελτίωση, όμως αυτό ήταν το μίνιμουμ που πρέπει να παίζουμε. Μπορούμε να παίξουμε πολύ-πολύ καλύτερα».

Όσο για τη Φάλκο Ζομπατέλι, όταν ρωτήθηκε, τόνισε: «Η Φάλκο είναι μια πολύ καλή ομάδα, καλά προπονημένη και το ξέραμε αυτό πριν το παιχνίδι. Είναι μαζί δύο χρόνια. Έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για 40 λεπτά και τις προηγούμενες ημέρες στην προπόνηση, ώστε να παίξουμε έτσι σήμερα».

Ο αρχηγός των «κυανοκιτρίνων» Λεωνίδας Κασελάκης, σχολίασε: «Ήταν νίκη με ένα μεγάλο «πρέπει» για εμάς. Προερχόμασταν από τέσσερις σερί ήττες. Η ομάδα μας από πέρσι είναι ομάδα νικητών. Πέρσι αντιδρούσαμε μετά από κάθε ήττα και τώρα έπρεπε να αντιδράσουμε. Είναι όμως απλά μια νίκη.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά, να βελτιώσουμε τα αρνητικά και θα τα συζητήσουμε στο αυριανό βίντεο. Τo Σάββατο έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι (με τον Προμηθέα) που πρέπει να κερδίσουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα και θα είμαστε έτοιμοι». 

Από την πλευρά του ο προπονητής της Φάλκο Ζομπατέλι, Μίλος Κονάκοβ, υποστήριξε: «Για μένα είναι δύσκολο να μιλήσω μετά από αυτή τη διαφορά στο τέλος. Δεν πιστεύω πως αξίζαμε το -17 στο τέλος. Παίξαμε καλά για 25-30 λεπτά σε άμυνα και επίθεση. Μετά τους δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο μετά από επιθετικά ριμπάουντ. Δεν ήμασταν κακοί στην άμυνα «5 εναντίον 5», όμως στο τέλος χρειαζόμασταν ακόμα μια άμυνα για να επιστρέψουμε. Είναι μόλις η δεύτερη αναμέτρηση και θέλουμε ακόμα δουλειά».

Τέλος, ο Ματ Τίμπι, είπε: «Παλέψαμε για 25-30 λεπτά. Κάναμε λάθη στην άμυνα, λάθη στην επίθεση και χαμένα ριμπάουντ μας κόστισαν. Το Περιστέρι bwin είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή και καλούς αθλητές. Ο Τζέιλεν Χαντς είναι ένας πολύ καλός παίκτης και παλιός μου συμπαίκτης.

Στο τέλος της ημέρας το κομβικό σημείο είναι πως δεν σταματήσαμε στην άμυνα τους αντιπάλους μας και ηττηθήκαμε με μια μεγάλη διαφορά».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το