Το Περιστέρι bwin ηττήθηκε (69-64) από τον ΠΑΟΚ

Την ήττα από τον ΠΑΟΚ (69-64) γνώρισε το Περιστέρι bwin στο PAOK Sports Arena, για την 3η αγωνιστική της Basket League.

Από την αρχή του παιχνιδιού οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη προσπάθησαν να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο και αρχικά το πέτυχαν (2-6 στο 2’ και 8-11 στο 4.20’’).

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έβαλε τη μπάλα στη ρακέτα με τον Τζαμούνι Μακνίς και βρήκε επιπλέον λύσεις με τον Άντριου Χάρισον και ο «δικέφαλος» πήρε τον έλεγχο (18-13 στο 6’), όμως τα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο από Τζέιλεν Χαντς, Τζόε Ράγκλαντ και Νέιτ Ρένφρο επέτρεψαν στους παίκτες του Περιστερίου bwin να έχουν το «πάνω χέρι» (19-22 στο 10’).

Η είσοδος του Ελάιζα Λονγκ στη δεύτερη περίοδο, έδωσε τη δυνατότητα στο Περιστέρι bwin να ανεβάσει το ρυθμό του παιχνιδιού και με την ευχέρεια του γκαρντ των «κυανοκιτρίνων» στο σκοράρισμα να «χτίσει» μια διαφορά (19-25 στο 11’) που την διεύρυνε ο ίδιος (23-30 στο 14’) με δυο ελεύθερες βολές.

Ο Τζέιλεν Χαντς από τη μια και οι Μακνίς-Χάρισον από την άλλη είχαν ως συνέπεια να επέλθει ισορροπία (30-32 στο 18.40’’) και το ημίχρονο έκλεισε με το μίνιμουμ της διαφοράς για το Περιστέρι bwin (34-36 στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κυανοκίτρινοι» ξέφυγαν (30-35 στο 21’), αλλά ο ΠΑΟΚ με τον Άντριου Χάρισον έφερε τον αγώνα στα ίσια (40-40 στο 24’).

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη υπέπεσαν σε αβίαστα λάθη τα οποία αξιοποίησε ο ΠΑΟΚ για να καλύψει την αδυναμία του στο περιφερειακό σουτ, καθώς είχε μέχρι το 27’ της αναμέτρησης 0/17 τρίποντα!

Σ’ εκείνο το σημείο ο Έλβαρ Φρίντρικσον ευστόχησε για πρώτη φορά και ισοφάρισε (49-49 στο 27.10’’). Το τρίτο 10λεπτο ολοκληρώθηκε με ισορροπία (53-53 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο, με τον Μάικλ Γκίλμορ ο ΠΑΟΚ ξέφυγε (58-54 στο 32.20’’) και το Περιστέρι bwin αντέδρασε (58-58 στο 33.40’’).

Με τρίποντο του Γκίλμορ ξέφυγαν με 64-59 (στο 36’) και στη συνέχεια με τον Χάρισον να κερδίζει «γκολ-φάουλ» η διαφορά έφτασε στο +6 (67-61 στο 36.40’’).

Με καλές άμυνες το Περιστέρι bwin πλησίασε στο τρίποντο (67-64) στα 43’’ πριν τη λήξη. Μια εύστοχη βολή του Τζαμούνι Μακνίς και δυο άστοχα τρίποντα από τον Γουίλιαμς και τον Χαντς έδωσαν τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ., Συμεωνίδης, Τσιμπούρης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-22, 34-36, 53-53, 69-64.

ΠΑΟΚ mateco (Τακιανός): ΜακΝίς 19 (8/11 δίποντα, 3/6 βολές, 10 ριμπάουντ), Χάρισον 18 (5/9 δίποντα, 8/9 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Φρίντρικσον 8 (1/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μαργαρίτης, Μπελιάουσκας 6 (4/5 βολές), Φλάτεν, Γκίλμορ 10 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Τσιακμάς 1 (0/6 σουτ), Σχίζας 2, Τσαϊρέλης 5, Αρσενόπουλος.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 9 (3/5 δίποντα, 3/4 βολές, 5 ασίστ, 5 λάθη), Χαντς 13 (4/7 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κασελάκης 8 (4/6 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γουίλιαμς 13 (3/7 τρίποντα), Τόμπσον 4, Μήτρου-Λονγκ 9 (1), Ντάνγκουμπιτς 4, Ξανθόπουλος, Πουλιανίτης, Ρένφρο 4, Χουγκάζ, Ζούγρης.

«Κάναμε 18 αβίαστα λάθη, είναι πάρα πολλά, δείχνουν την ψυχολογία μας»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη. Εμείς, μιλήσαμε αρκετά τις δύο αυτές ημέρες. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, δεν είχαμε τη συνέχεια όμως που θέλουμε και θέλω. Μετά από δύο παρατάσεις στη Ρόδο, την ήττα στο καλάθι από τον Παναθηναϊκό, την κακή εμφάνιση στη Λε Μαν και σήμερα μια ήττα στις λεπτομέρειες.

Είναι και κάπου ψυχολογικό το πρόβλημά μας, είμαστε καινούρια ομάδα, κάποιοι παίκτες μένουν μακριά από τον καλό τους εαυτό και πρέπει να κάνουν το βήμα παραπάνω και να βοηθήσουν την ομάδα όπως μπορούν. Είχαμε πολλά λάθη, ειδικά για εκτός έδρας ματς, 18 αβίαστα είναι πάρα πολλά, κάτι που δείχνει και την ψυχολογία μας.

Είναι δουλειά μου να το αλλάξω αυτό και να αρχίσουμε να παίζουμε καλύτερα σε άμυνα και επίθεση».

Όσο για το χαμηλό σκορ, εξήγησε: «Δεν ήταν επιλογή μας. Θέλαμε να κυκλοφορήσουμε καλύτερα την μπάλα, η οποία μένει πολύ στα γκαρντ μας και δεν υπάρχει καλό ομαδικό παιχνίδι. Σταματήσαμε να τρέχουμε. Όταν το παιχνίδι πήγε στο 1-1 με τον Χάρισον δεν είχαμε την περηφάνια και την καρδιά για να τον σταματήσουμε, ούτε για να πάρουμε τα ριμπάουντ και είναι κάτι που μας προβληματίζει πάρα πολύ».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φώτης Τακιανός, τόνισε: «Έκαναν κατάθεση ψυχής οι παίκτες μας. Προσπάθησαν πάρα πολύ παρά το έλλειμμα δυνάμεων και τον τραυματισμό του Φρίντρικσον. Μέσα από την αμυντική διαδικασία περιορίσαμε το επιθετικό πλάνο του Περιστερίου bwin. Είναι μία νίκη που χρήζει διαχείρισης. Να μείνουμε προσγειωμένοι και να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Είμαστε στην αρχή, ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος και δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε».

Για την εμφάνιση του Άντριου Χάρισον, είπε: «Η απόδοση του κάθε παίκτη περνάει μέσα από το φίλτρο της ομαδικής λειτουργίας. Έχει να κάνει με τις αποφάσεις στην τακτική. Για να φανεί κάποιος πρέπει όλοι να τον βοηθήσουν. Σήμερα πήρε σε υψηλό ποσοστό τις σωστές αποφάσεις».

Όσο για τον Έλβαρ Φρίντρικσον που αγωνίστηκε με προσωπική του ευθύνη, επισήμανε: «Έπαθε μία σύσπαση (σ.σ. στη μέση) νωρίς στο παιχνίδι. Το ιατρικό επιτελείο θα ασχοληθεί μαζί του. Πρέπει να σημειωθεί η διάθεσή του να βγει και να παίξει αν και, όπως ενημερωθήκαμε από το ιατρικό τιμ θα έπρεπε να μην αγωνιστεί.

Υπερέβαλλε εαυτόν και έβαλε τον εγώ του κάτω από την ομάδα. Ήταν μια προσωπική του απόφαση που δείχνει και τον χαρακτήρα του».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το