Με «σφραγίδα» Χουγκάζ, 3η θέση στο Super Cup 2023 by aegean islands

Το Περιστέρι bwin παίζοντας εξαιρετική άμυνα και με πρωταγωνιστή τον Νίκο Χουγκάζ έφτασε στη νίκη (64-49) επί του ΠΑΟΚ στον μικρό τελικό του Super Cup 2023 by aegean islands και πήρε την 3η θέση.

Ο πάουερ φόργουορντ των «κυανοκιτρίνων» ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε 18 πόντους, ενώ τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους (2/4 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 3/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 2 λάθη σε 28:14 λεπτά συμμετοχής!

Πολύ καλή παρουσία είχε ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ (11 πόντους) που αντικατέστησε στην εξάδα των ξένων των Τρέβορ Τόμπσον, ενώ καλή παρουσία είχε και ο Τζόε Ράγκλαντ με 11 πόντους και 4 ασίστ.

Από τον ΠΑΟΚ ο Τζαμάνι Μακνίς είχε 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, αλλά ήταν μόνος απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου bwin.

Η πολύ καλή άμυνα των παικτών του Βασίλη Σπανούλη δεν άφησε περιθώρια να έχει κάποιο στήριγμα.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη είχαν τον έλεγχο (15-8 στο 6’ και 17-10 στο 7’).

Ο Τζαμάνι Μακνίς ήταν δυνατός κοντά στο καλάθι και με προσωπικές ενέργειες έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να μειώσει (20-14 στο 10’).

Στη δεύτερη περίοδο, ο «δικέφαλος» πλησίασε (23-19 στο 13’) αλλά εκεί πήρε μπρος ο Νίκος Χουγκάζ και με τρία τρίποντα άνοιξε το σκορ (34-21 στο 17’) κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +15 (41-26 στο 20’).

Η εξαιρετική άμυνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο όπου η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο +20 (50-30 στο 27’) καθώς εκτός του Χουγκάζ σημαντική συμβολή επιθετικά είχαν για τους «κυανοκίτρινους» ο Ράγκλαντ και ο Μήτρου-Λονγκ.

Η διαφορά αυτή ουσιαστικά συντηρήθηκε ως το τέλος, καθώς δεν απειλήθηκε το Περιστέρι bwin από τον ΠΑΟΚ, καθώς εκτός του Μακνίς κανείς άλλος παίκτης δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσολάκος, Τσιμπούρης, Χριστινάκης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-14, 41-26, 53-37, 64-49.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 11 (4 ασίστ), Ντάνγκουμπιτς 2, Χαντς 6 (2), Χουγκάζ 22 (5/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Ζούγρης 1 (6 ριμπάουντ, 3 λάθη), Μήτρου-Λονγκ 11 (2), Ξανθόπουλος 2, Χατζής, Πουλιανίτης 2 (3 ασίστ), Κασελάκης (5 ριμπάουντ), Ρένφρο 2 (12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 2 λάθη), Ουίλιαμς 5 (1).

ΠΑΟΚ (Τακιανός): Φλάτεν, Γκίλμορ 2 (4 ριμπάουντ), ΜακΝις 14 (12 ριμπάουντ), Χάρισον 6, Φρίντρικσον 2 (5 λάθη), Τσιακμάς 7 (2), Τσαϊρέλης 4 (4 ριμπάουντ), Μαργαρίτης 5 (1), Κωνσταντινίδης, Αρσενόπουλος 6 (0/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Σωτηρίου, Μπελιάουσκας 3 (1/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

 

«Βγάλαμε τον εαυτό μας με τον ΠΑΟΚ»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης δήλωσε: «Βγάλαμε τον εαυτό μας, αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Χθες δεν παίξαμε καλά, ο Ολυμπιακός παίζει καλή άμυνα. Στη ζωή επιτρέπεται να μην παίξεις καλά, αλλά δεν επιτρέπεται να μην κάνεις αυτοκριτική και να μην αντιδράς. Αυτά κάναμε και βελτιώσαμε πολλά πράγματα. Φαίνεται η διάθεση των παιδιών, είναι έτοιμα να θυσιαστούν για την ομάδα και να τη βοηθήσουν να κερδίσει».

Όσον αφορά την εμφάνιση του Νίκου Χουγκάζ και του Βαγγέλη Ζούγρη, σχολίασε: «Τα παιδιά ήταν καλά. Γυρίσαμε πολύ καλά την μπάλα, ειδικά σε σχέση με χθες, που δεν κάναμε το παιχνίδι μας. Είχαμε καλή κυκλοφορία, βγάλαμε τα σουτ και ο Νίκος Χουγκάζ τα έβαλε. Ήταν πολύ καλός και ο Βαγγέλης Ζούγρης, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φώτης Τακιανός, υποστήριξε: «Το σημερινό παιχνίδι είναι ιδιαίτερων συνθηκών. Ερχόμαστε από ένα ιδιαίτερο και δύσκολο παιχνίδι χθες, σήμερα έπρεπε να προετοιμαστούμε από νωρίς. Είμαστε μια ομάδα χωρίς τόσο βαθύ ρόστερ, που δεν μπορεί να παίζει back-to-back και να είναι όπως πρέπει. Η επιτυχία από τη συμμετοχή μας στο Super Cup είναι οι εμπειρίες και τα συμπεράσματα που βγάλαμε. Έστω και με αυτή τη διαδικασία μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το τι πρέπει να βελτιώσουμε και πώς να χειριστούμε τα πράγματα. Υπάρχουν απαιτήσεις σε αυτές τις ομάδες. Είμαστε μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες και πρέπει να αναγνωρίζουμε σε τι λίγκα παίζουμε».

Και συμπλήρωσε: «Θέλω να σταθώ στην ομαδική διαδικασία. Όταν ξεχωρίζει ένας παίκτης σημαίνει πως λειτουργείς ομαδικά. Ξεχωρίσαμε κάποια στοιχεία του όταν τον πήραμε, βρίσκεται σε μία εξέλιξη. Το ζητούμενο είναι αν η δική του καλή απόδοση θα κάνει καλύτερη την ομάδα μας. Είναι μια απαιτητική σεζόν. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το