Ήττα (84-64) για το Περιστέρι bwin από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Super Cup 2023 by aegean islands

Το Περιστέρι bwin έκανε μεγάλη προσπάθεια για περισσότερο από ένα ημίχρονο, αλλά ηττήθηκε (84-64) από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Super Cup 2023 by aegean islands.

Ο Τζέιλεν Χαντς ήταν ο κορυφαίος του παρκέ για τους «κυανοκίτρινους» έχοντας 19 από τους 24 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκολα Μιλουτίνοβ (16 πόντους-10 ριμπάουντ) και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (16 πόντους) ήταν οι κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους».

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και πήρε μια σημαντική διαφορά (3-16 στο 4’), όμως σταδιακά με ηγέτη τον Τζέιλεν Χαντς το Περιστέρι bwin «ροκάνισε» τη διαφορά (17-21 στο 9’) και πέρασε και μπροστά (30-29 στο 13’).

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν «όλα τα λεφτά» για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, που ήταν σε απόσταση… αναπνοής (30-33 στο 15’).

Τα τρία τρίποντα από τους Λούντζη, Πίτερς και Γουίλιαμς-Γκος επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να προγηθεί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 46-36 (στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Περιστερίου bwin πίεσαν και βρήκαν λύσεις κυρίως με τον Κένι Γουίλιαμς ως στήριγμα του Τζέιλεν Χαντς γι’ αυτό και πλησίασαν στο -6 (40-46 στο 22’).

Εκεί, τα τρίποντα (Γουόκαπ και Πίτερς) και η πιεστική άμυνα επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να ανοίξει τη διαφορά (50-63 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο η πίεση παρέμεινε από τους «ερυθρόλευκους» που μεγάλωσαν τη διαφορά (55-75 στο 34.30’’) και έφτασαν στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Συμεωνίδης, Τζιοπάνος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-27, 36-46, 50-63, 64-84.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ (0/5 σουτ, 7 λάθη), Ντάνγκουμπιτς 11 (1), Ξανθόπουλος 3, Χατζής, Χαντς 24 (4/5 τρίποντα), Πουλιανίτης 6 (2), Κασελάκης (0/5 σουτ), Ρένφρο, Γουίλιαμς 12 (2), Τόμπσον 4, Χουγκάζ 2, Ζούγρης 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Γουίλιαμς-Γκος 16 (3/4 τρίποντα), Κάναν 7 (1), Λούντζης 5 (1), Λαρεντζάκης 8, Πάπας 3 (1), Φαλ 2, Παπανικολάου 12, Πίτερς 7, Μιλουτίνοβ 16 (10 ριμπάουντ), Σίκμα.

«Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Μετά το τέλος του ημιτελικού του Super Cup, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Παίξαμε με μία καλύτερη ομάδα, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο γήπεδο, πιστεύω ότι φάνηκε η διαφορά ποιότητας και αθλητικότητας. Έχουμε διαφορετικούς στόχους, προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, περάσαμε μπροστά με 30-29 αλλά με 18 φτηνά λάθη δεν έχεις τύχη να κερδίσεις».

Και συμπλήρωσε: «Ο Ολυμπιακός ήταν δύο ταχύτητες πάνω από εμάς, είναι το πρώτο παιχνίδι, είναι Σεπτέμβριος, θα διορθώσαμε όσα δεν κάναμε καλά για να είμαστε έτοιμοι στη συνέχεια».

Όσο αφορά την αντίδραση της ομάδας του, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, είπε: «Είχαμε πολλούς παίκτες εκτός παιχνιδιού, εναντίον του Ολυμπιακού είναι δύσκολο να τον ανταγωνιστείς όχι να κερδίσεις. Είναι ανθρώπινο, όλοι κάνουν προσπάθεια και θα είμαστε όπως πρέπει».

Για το τι διαφορετικό θέλει σε σχέση με πέρσι ο Βασίλης Σπανούλης, εξήγησε: «Σίγουρα να έχουμε πιο πολλούς αιφνιδιασμούς, ήμασταν καλά στα ριμπάουντ για το μέγεθος του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός έχει χτιστεί για να πάρει όλους τους τίτλους, δεν έχει ίδιους στόχους με εμάς, δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε. Καλό να πέσουν οι τόνοι γιατί παίξαμε καλά στην preseason, στο ίδιο επίπεδο με εμάς, εκτός του Παναθηναϊκού που είχε απουσίες.

Δε θα παίξουμε πολλές φορές εναντίον τέτοιων ομάδων αλλά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και αποτελεσματικοί εναντίον του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν περιμέναμε ότι θα ήταν εύκολο και δεν ήταν. Το Περιστέρι bwin έπαιξε πολλά παιχνίδια με πλήρες ρόστερ, όσον αφορά τη φόρμα τους ήταν ίσως η καλύτερη στην Ελλάδα με βάση το πώς παίζουν μαζί. Είχαμε τη δέουσα σοβαρότητα, τη δέουσα προσοχή στην άμυνα και την ομαδικότητα στην επίθεση για να πάρουμε το ματς».

Για τους Φαλ και Μιλουτίνοφ, είπε: «Ο Φαλ πήρε τρία πεντάλεπτα, προσπαθούμε να αναρρώσουμε. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin και καλή επιτυχία. Το πιο σημαντικό είναι να βρεθούμε κοντά ο ένας στον άλλο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Άλλοι ήταν τραυματίες, άλλοι είναι καταπονημένοι από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στο πλάνο μας γιατί η χρονιά θα είναι μεγάλη. Έχουμε δύο ψηλούς σαν αυτούς κι αυτό είναι όνειρο. Δεν είχα ποτέ δίδυμο με τέτοιο μέγεθος».

Για το αν θα υπάρχει κάποια συναισθηματική φόρτιση με τον Σλούκα σε περίπτωση που προκριθεί και ο Παναθηναϊκός στον τελικό, είπε: «Συναισθηματική φόρτιση υπάρχει για τον Βεζένκοφ για εμάς, γιατί δεν πήγε στον Παναθηναϊκό. Θέλω να πω, ήταν όπως και ο Σλούκας πολύ σημαντικός για εμάς πέρυσι, έφυγε και πήγε στην Αμερική. Για τον Σλούκα, που έφυγε και πήγε στον ανταγωνιστή μας, συναισθηματικά δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα, ίσως να έχουμε και μεγαλύτερο κίνητρο».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το