Το Περιστέρι bwin ηττήθηκε (84-75) από τον Παναθηναϊκό στο 4ο τουρνουά «Ν. Φάσουρας»

Στις λεπτομέρειες ηττήθηκε (84-75) το Περιστέρι bwin από τον Παναθηναϊκό στο φινάλε του 4ου τουρνουά «Νίκος Φάσουρας», που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό «Α. Παπανδρέου».

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη κοίταξαν στα ίσια τον αντίπαλο τους και βρίσκονται κοντά στο σκορ μέχρι το 37’, αλλά οι αρκετές άστοχες ελεύθερες βολές και κάποια εύκολα καλάθια οδήγησαν στην ήττα.

Μετά το πρώτο 10λεπτο, όπου με τον Μάριους Γκριγκόνις ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική διαφορά (18-31 στο 10’), το Περιστέρι bwin αντέδρασε. 

Με τους Τζέιλεν Χαντς, Νίκο Χουγκάζ, Στέλιο Πουλιανίτη και Νέιτ Ρένφρο μείωσαν σε 38-43 (στο 17.40’’) και πήγαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με το σκορ να είναι 44-48, στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο με πίεση στην άμυνα το Περιστέρι bwin πήρε τον έλεγχο και είχε το «πάνω χέρι» (55-51 στο 24.20’’).

Εκεί, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και δυο τρίποντα από Βιλντόζα και Σλούκα και καλάθια των Μπαλτσερόφσκι-Γκραντ «έτρεξε» ένα 10-0 και πήρε τον έλεγχο (55-61 στο 26.30’’).

Τα καλάθια των Χαντς, Πουλιανίτη και Ζούγρη επέτρεψαν στους «κυανοκίτρινους» να κλείσουν το τρίτο 10λεπτο στο +1 (64-63 στο 30’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (69-69 στο 33’) και το Περιστέρι bwin ήταν σε απόσταση ενός σουτ (75-78 στο 37’).

Εκεί, με καλάθια των Γκριγκόνις, Βιλντόζα και Γκραντ ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να φτάσει τελικά στη νίκη.

Οι διαιτητές: Σώμος, Μηλαπίδης, Τηγάνης.

Τα δεκάλεπτα: 18-31, 44-48, 64-63, 75-84.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 7 (4 ριμπ., 2 ασίστ), Ράγκλαντ 7 (7 ριμπ., 7 ασίστ), Ντάνγκουμπιτς 2, Ξανθόπουλος, Χαντς 14 (4/8 τριπ.), Πουλιανίτης 8 (2/3 τριπ.), Κασελάκης 7 (1/5 τριπ.), Ρένφρο 12 (7 ριμπ.), Γουίλιαμς 5 (1/3 τριπ.), Χουγκάζ 8 (1/2 τριπ.), Ζούγρης 5.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 7, Βιλντόζα 13 (3/6 τριπ.), Γκάι, Μπαρτσελόφσκι 14 (7 ριμπ.), Σλούκας 10 (2/4 τριπ.), Σαμοντούροβ, Γκραντ 14, Γκριγκόνις 15 (2/4 τριπ.), Μαντζούκας 11 (2/6 τριπ.).

«Πάνω απ’ όλα τιμούμε τη μνήμη του Νίκου Φάσουρα»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους. Προφανώς δεν έχουμε τους ίδιους στόχους με τον Παναθηναϊκό. Προσπαθούμε να βάλουμε τις αρχές μας, αυτή την περίοδο. Κάναμε ένα πολύ άσχημο πρώτο δεκάλεπτο, μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι και παίξαμε πάνω σε αυτά που έχουμε δουλέψει και σ’αυτά που θέλουμε. Χάσαμε πάρα πολλές βολές και εύκολα καλάθια. Σημασία έχει να δούμε αυτά που θέλουμε και να βελτιώσουμε αυτά που δεν μας αρέσουν».

Και συμπλήρωσε: «Πάνω από όλα τιμούμε την μνήμη του Νίκου Φάσουρα. Πρέπει να γίνει θεσμός αυτό το τουρνουά. Να τιμούμε τέτοιους ανθρώπους, έγινε ένα πολύ καλό τουρνουά και το ευχαριστήθηκε ο κόσμος».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν, αρχικά αναφέρθηκε στις καταστροφικές πλημμύρες: «Περισσότερο σημαντικό από τον Παναθηναϊκό είναι η κακοκαιρία που χτύπησε την Ελλάδα και όσα άφησε πίσω της. Γνωρίζω για την καταστροφή στην Ελλάδα, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα, οπότε το μπάσκετ δεν είναι σημαντικό. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν, άλλοι έχασαν την περιουσία τους. Πιο σημαντικό είναι η ανθρώπινη ζωή. Εδώ είναι απλά αθλητισμός, έξω είναι η κανονική ζωή».

Όσο για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, είπε: «Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, έχουμε απουσίες πέντε σημαντικών παικτών οι οποίοι θα επιστρέψουν και θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι».

Τέλος, για το φετινό ρόστερ, υποστήριξε: «Πρέπει να δούμε ολόκληρη την ομάδα. Να έχουμε φουλ ρόστερ. Ο Αντετοκούνμπο ήταν τραυματίας, δεν έπαιξε. Το Περιστέρι έχει καλή ομάδα, ήταν ένα πολύ καλό φιλικό παιχνίδι. Θα δώσουμε κι άλλους αγώνες, έχουμε τη Ρόδο, ενώ έχουμε και το τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” για να βγάλουμε συμπεράσματα».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το