Το Περιστέρι bwin επιβλήθηκε (80-61) της ΑΕΚ στο 4ο τουρνουά «Νίκος Φάσουρας»

Με πιεστική άμυνα και «πολυφωνία» στην επίθεση το Περιστέρι bwin επικράτησε (80-61) της ΑΕΚ στη 2η ημέρα του 4ου τουρνουά «Νίκος Φάσουρας.

Οι «κυανοκίτρινοι» μετά το πρώτο 10λεπτο επέβαλλαν το ρυθμό τους και έφτασαν σε μια εύκολη νίκη, παρότι απουσίαζαν ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και ο Τρέβορ Τόμπσον, ενώ από την ΑΕΚ δεν αγωνίστηκαν ο Λάνγκστον Χολ και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο (10-10 στο 4’ και 12-12 στο 6’), ενώ οι δυο ομάδες εναλλάσονταν στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου 10λεπτου (21-19).

Η ΑΕΚ προσπαθούσε αλλά ήταν άστοχη (5/14 δίποντα, 35.7%) με συνέπεια να μην έχει λύσεις. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη αξιοποίησαν την καλή τους άμυνα και τη δυνατότητα να βγουν στο ανοικτό γήπεδο προσφέροντας και θέαμα με τις συνεργασίες Ράγκλαντ-Ρένφρο και άνοιξαν το σκορ (34-28 στο 17’), φτάνοντας στο +13 (41-28 στο 20’) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Μιοντού Καμπεγκέλε έκανε πολύ καλό παιχνίδι στη ρακέτα με τους 9 πόντους, αλλά η περιφερειακή αστοχία (2/12 τρίποντα, 16.7%) δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ΑΕΚ.

Η καλή άμυνα του Περιστερίου bwin συνεχίστηκε και η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο +29 (73-44 στο 34’), μετατρέποντας τα τελευταία έξι λεπτά σε τυπική διαδικασία.

Οι διαιτητές: Τσαρούχα, Ζακεστίδης, Μαρτινάκος.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 41-28, 62-41, 80-61.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 13 (3/5 τριπ.), Ντάνγκουμπιτς 2, Ξανθόπουλος 2, Χατζής 4, Χαντς 14 (2/6 τριπ.), Πουλιανίτης 10 (2/3 τριπ.), Κασελάκης 10 (2/2 τριπ.), Ρένφρο 13, Γουίλιαμς 3, Χουγκάζ 7 (1/4 τριπ.), Ζούγρης 3, Σταυρακόπουλος.

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 14, Ραντλ 8 (2/4 τριπ.), Καράμπελας, Φλιώνης 5 (1/5 τριπ.), Πιλάβιος, Νετζήπογλου 9, ΜακΛέμορ 2, Κουζέλογλου 2, Καμπεγκέλε 9, Κόττας 2, Ματαλιωτάκης, ΜακΡέι 10 (1/2 τριπ.).

«Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους και τους συμπονούμε»

Μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Χρειάζεται πολύ δουλειά, χαμηλά το κεφάλι γιατί έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε, η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, είναι ακόμη πολύ νωρίς στη σεζόν. Να έχουμε υγεία και θα δούμε».

Όσο για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, αλλά και τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, είπε: «Να μην ενθουσιαζόμαστε ή να μην απογοητευόμαστε γρήγορα. Κρατάμε τα θετικά μας και να βελτιώσουμε τα αρνητικά μας… Τι να μιλήσουμε για μπάσκετ συμπαραστεκόμαστε σε όλο τον κόσμο, σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνούνε. Για μένα το μπάσκετ αυτή τη στιγμή είναι σε δεύτερη μοίρα. Απλώς κάνουμε τη δουλειά μας, είμαστε δίπλα σε όλους τους ανθρώπους και τους συμπονούμε. Περνάει δύσκολες στιγμές ο κόσμος και μακάρι ο Θεός να βάλει το χέρι του να πάνε όλα καλά».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΕΚ, Χοάν Πλάθα, τόνισε: «Δεν είμαστε ανήσυχοι από το σκορ. Δε θέλαμε να χάσουμε, αλλά να δείξουμε βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Είμαστε μια καινούρια ομάδα, με δέκα νέους παίκτες.

Δεν περιμένω θαύματα, προσπαθούμε να προσθέσουμε κομμάτια και να δείξουμε αυτά που θέλουμε στο παρκέ. Πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλον, να έχουμε μεγαλύτερη συνοχή και να παρουσιάσουμε σταδιακά αυτό που θέλουμε».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το