Το Περιστέρι bwin 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο μετά από 20 χρόνια!

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το Περιστέρι bwin κερδίζοντας (73-51) τον ΠΑΟΚ και με 3-0 ολοκλήρωσε τη σειρά του μικρού τελικού των playoffs της Basket League και μια συγκλονιστική χρονιά!

Μια διάκριση που πέρασαν ολόκληρα χρόνια για να την ξαναζήσει το Περιστέρι, όπως την περίοδο 2002-2003.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη από την πρώτη περίοδο έβαλαν τις βάσεις (24-19 στο 10’) και με τον Σιλβέιν Φρανσίσκο να «εκτελεί»» από τα 6.75 είχαν τον έλεγχο.

Σταδιακά ανέβασαν την πίεση τους στην άμυνα βάζοντας δύσκολα στον ΠΑΟΚ που προσπαθούσε με τον Γιανίκ Φράνκε και τον Τζέιλεν Χαντς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό (40-27 στο 20’).

Στο δεύτερο μέρος, ο «δικέφαλος» δυσκολεύονταν πολύ να σκοράρει και από τη στιγμή που ο Μίρο Μπίλαν και ο Δημήτρης Μωραΐτης σκόραραν για τους «κυανοκίτρινους» διατηρήθηκε μια σημαντική απόσταση (50-39 στο 30’) από τον ΠΑΟΚ ππου διευρύνθηκε στην τελευταία περίοδο, όπου το Περιστέρι bwin έφτασε σε μια επιβλητική νίκη και την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας, Τζιοπάνος, Χριστινάκης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-19, 40-27, 50-39, 73-51.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 11 (5/8 δίποντα, 1/3 βολές, 8 ριμπάουντ), Φρανσίσκο 16 (2/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/5 βολές), Πουλιανίτης 4, Ντένμον 9 (2/4 δίποντα, 5/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κασελάκης 4 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μπιλάλης 2, Κόλμαν, Μωραΐτης 9 (3/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ραντάνοβ 2, Περσίδης, Χουγκάζ 7 (9 ριμπάουντ), Χάμερ 9 (1).

ΠΑΟΚ (Τακιανός): Φράνκε 16 (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ράιλι 2 (1/7 σουτ), Μαργαρίτης 5, Καμπερίδης 3 (1), Ρένφρο 2 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 μπλοκ), Τσιακμάς 2, Χαντς 12 (6/19 σουτ), Πόλι 5, Κωνσταντινίδης, Κακλαμανάκης 4.

«Κάναμε τον δικό μας πρωταθλητισμό και ξεπεράσαμε τα όρια μας»!

Μετά το τέλος του τρίτου μικρού τελικού των playoffs της Basket League με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Σήμερα είναι μέρα χαράς για το Περιστέρι. Επετεύχθη ο στόχος μας. Περίμενα ότι θα κάναμε καλή ομάδα, αλλά όχι τόσο γρήγορα. Η ομάδα έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ όλη τη σεζόν. Ήμασταν πάρα πολύ σταθερή ομάδα και σπάνια κάναμε δεύτερη ήττα. Δουλέψαμε πολύ καλά όλο το χρόνο. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στον βαθμό που ήθελα. Δεν ήταν εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη.

Κάναμε και προσθήκες. Το πιο σημαντικό είναι ότι κάναμε το δικό μας πρωταθλητισμό και φτάσαμε και ξεπεράσαμε τα όρια μας. Υπήρξαν και εντάσεις και διαπληκτισμοί μέσα στη σεζόν αλλα αυτό συμβαίνει στις οικογένειες. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να δω την ομάδα να έχει δεθεί. Ήταν κάτι το φανταστικό».

Και συνέχισε: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου. Είμαι τελειομανής και το ξέρουν. Θέλω να τους ευχαριστήσω που ήταν μαζί μου.

Ευχαριστώ τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε και κάναμε ότι είπαμε το καλοκαίρι. Ήταν πάντα εκεί να μας στηρίξει. Ευχαριστώ τον κόσμο που προς το τέλος ήρθε και ήταν αρκετός και αυτό ήταν παράσημο όλης της ομάδας. Ευχαριστώ την οικογένεια μου που είναι δίπλα μου. Δεν άντεχα μακριά από το μπάσκετ».

Για το στοιχείο που ξεπέρασε τις προσδοκίες του, είπε: «Αυτό που ξεπέρασε τα όριά μας ήταν πως παιδιά από 10 διαφορετικούς προπονητές ενώθηκαν έβαλαν τους εαυτούς τους κάτω από την ομάδα. Είχαμε ρεπό και ήταν ακόμα και τότε στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενος το πέρασα στα παιδιά και το ευχαριστιόντουσαν. Έβαλαν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα και κατάλαβαν ότι το πιο σημαντικό είναι να θυσιάζονται για την ομάδα».

Για το γεγονός πως το Περιστέρι bwin δεν είχε σκαμπανεβάσματα, παρατήρησε: «Είναι πολύ δύσκολο να μην συμβαίνει. Να μην υπάρχουν ντεφορμαρίσματα και στιγμές δύσκολες. Πρέπει να δουλεύεις και στις νίκες και στις ήττες. Όλοι θέλουν να αποδείξουν κάτι εναντίον σου. Όλη η δουλειά που ρίχναμε κάθε μέρα, ο τρόπος προσέγγισης στο κάθε παιχνίδι οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Για την προσωπική του επιτυχία, εξήγησε: «Για μένα ήταν μια επιτυχία. Τα κίνητρα τα βάζω μόνος στη ζωή μου. Πάντα έτσι ζω και βρίσκω τον τρόπο να βρίσκω κίνητρα. Πολλούς μπορεί να τους πιέζει εμένα με κάνει καλύτερο. Το Περιστέρι είναι μια πόλη με μια ιστορική ομάδα και αυτή η ομάδα ανήκει στην πόλη. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να κάνουμε περήφανη την πόλη και να την αγαπήσουν ξανά».

Για το ενδεχόμενο μετακόμισης στο Eurocup, τόνισε: «Είμαστε σε συζητήσεις με το Eurocup, δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Το να πιστέψει το Περιστέρι ότι μπορεί να πάρει ευρωπαϊκό μετά από τέτοια χρόνια θα καταστρέψει την ομάδα. Αυτή η ομάδα πρέπει να συνεχίσει με στόχο την καθιέρωση να κάνει καλό πορεία στην Ευρώπη να την αγαπήσει ο κόσμος και να μην κάνουμε σχέδια. Στην Ευρώπη θα πάμε σαν αουτσάιντερ, αλλά θα έχουμε πολύ δυνατή ομάδα με γερές βάσεις».

Τέλος, για την πρώτη του σεζόν σαν προπονητής, σχολίασε: «Για μένα το να παίζω ήταν πολύ πιο δύσκολο από το να προπονώ. Έβαζα τα δικά μου όρια πολύ ψηλά για να κάνω αυτό που θέλω. Το απόλαυσα, ήξερα τι μπορούσα να κάνω. Όλη μου τη ζωή πάντα σκεφτόμουν σαν προπονητή μέσα στο γήπεδο. Πάντα είχα μια φυσιογνωμία που σκεφτόμουν τον δίπλα μου. Ήταν ομαλή η μετάβαση σαν προπονητής. Το απόλαυσα».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φώτης Τακιανός, τόνισε: «Θέλω να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στην ομάδα του Περιστερίου bwin για την πορεία που είχε στη φετινή σεζόν, στο πρωτάθλημα, στην ευρωπαϊκή του πορεία και στην κατάκτηση τα 3ης θέσης στην Basket League. Όσον αφορά την δική μας ομάδα, μετά από αρκετά χρόνια συμμετείχαμε στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος και μέσα από τη διαδικασία των μικρών τελικών κατακτήσαμε την 4η θέση.

Είναι μία αξιόλογη θέση, την οποία την κατακτήσαμε ανοίγοντας εμείς τον δρόμο και περπατώντας με το δικό μας βήμα, πιάνοντας κάθε φορά τους στόχους που θέταμε. Από το να αποφύγουμε την 7η – 8η θέση, να αποκλείσουμε στη συνέχεια ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ και βαθύτερα ρόστερ για να μπούμε στην τετράδα».

Αναφερόμενος στην μεγάλη προσπάθεια της διοίκησης και στο μέλλον, είπε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό. Θα πρέπει να εξάρουμε την προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση και δη από τον κ. Χατζόπουλο, γιατί θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι η ομάδα είναι σε μία διαδικασία εξυγίανσης και η επιτυχία της 4ης θέσης έρχεται παράλληλα με αυτή την διαδικασία που είναι σπουδαία. Έτσι θα είναι σημαντικό να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι και να βοηθήσουμε όλη την προσπάθεια με απώτερο στόχο όταν εξυγιανθεί ο ΠΑΟΚ, να επιστρέψει σε υψηλότερες θέσεις και στις κατακτήσεις τίτλων όπως ήταν στο παρελθόν.

Νιώθουμε πολύ περήφανοι για τη φετινή μας πορεία. Αφήνω τελευταίο το κομμάτι των παικτών. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια, κατάθεση ψυχής. Θεωρώ ότι το αύριο για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ είναι ευοίωνο και θα προσπαθήσουμε όλοι για αυτό».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το