Ο Κασελάκης «κλείδωσε» την τετράδα για το Περιστέρι bwin!

Με τον Λεωνίδα Κασελάκη να πραγματοποιεί την πιο παραγωγική εμφάνιση του στην Basket League, το Περιστέρι bwin επικράτησε (88-78) του Κολοσσού, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος!

Ο αρχηγός των «κυανοκιτρίνων» αποτέλεσε τον βασικό συντελεστή της κυριαρχίας του Περιστερίου bwin τελειώνοντας τον αγώνα με 21 πόντους (3/3 ελεύθερες βολές, 3/5 δίποντα και 4/7 τρίποντα) σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Εξαιρετική δουλειά έκανε και ο Μάρκους Ντένμον (16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ), ενώ στο φινάλε «μίλησε» η κλάση του Σιλβέιν Φρανσίσκο, ο οποίος αξιοποίησε το ταλέντο του στο «ένας εναντίον ενός» και πέτυχε πολύτιμα καλάθια, προκειμένου να κατακτήσουν οι «κυανοκίτρινοι» τη 13η νίκη στο πρωτάθλημα.

Επιδραστική ήταν η παρουσία και των Μίρο Μπίλαν (13 πόντους-11 ριμπάουντ), Ίαν Χάμερ (13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ).

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και «έχτισαν» μια σημαντική διαφορά 8 πόντων (16-8 στο 5’) με τον Λεωνίδα Κασελάκη να σκοράρει, όμως ο Κολοσσός σταδιακά ανέβασε την απόδοση του και με τον Τζέιμς Γιανγκ βρήκε λύσεις για να επιστρέψει και να πάρει το προβάδισμα (24-25, 10′).

Στη δεύτερη περίοδο, ο Κρίστοφερ Κόφι βοήθησε επιθετικά τον Κολοσσό, που πήρε πόντους και από τον Μάικλ Ντίξον, όμως το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο (31-31 στο 14.40’’ και 38-38 στο 18.50’’) και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το τρίποντο του Σιλβέιν Φρανσίσκο (43-43 στο 20’).

Στην επανάληψη, με τους Μάικλ Ντίξον και Γιανίκ Μορέιρα να σκοράρουν, οι Ροδίτες βρέθηκαν στο +6 (47-53 στο 24’), όμως οι λύσεις από τους Κασελάκη και Μωραΐτη έφεραν ξανά ισορροπία ισορροπία (55-55) που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (66-66, στο 30’).

Το Περιστέρι bwin ήδη έχασε τον Δημήτρη Μωραΐτη που γύρισε το πόδι του και δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά στερώντας μια πολύτιμη λύση από τον Βασίλη Σπανούλη.

Ωστόσο, στην τελευταία περίοδο η πίεση στην άμυνα, αποτέλεσε το «κλειδί» για τη νίκη, καθώς οι Ροδίτες σκόραραν μόλις 12 πόντους έναντι 22 του Περιστερίου bwin και αυτό εν τέλει ήταν και το στοιχείο που καθόρισε το παιχνίδι.

Ο Σιλβέιν Φρανσίσκο παίζοντας εκπληκτικά στο «ένας εναντίον ενός» σε συνδυασμό με τον Λεωνίδα Κασελάκη που πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση έδωσε στους «κυανοκίτρινους» ένα προβάδισμα 7 πόντων (75-68 στο 33’), που διατηρήθηκε ως το τέλος (81-74 στο 37.30’’ και 83-76 στο 38’) επιτρέποντας στο Περιστέρι bwin να πανηγυρίσει την 13η νίκη στην Basket League.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κάρδαρης, Μάνος, Ρίζος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-25, 43-43, 66-66, 88-78

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 13 (11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη) , Φρανσίσκο 15 (1/4 τρίποντα, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη) , Πουλιανίτης 3 (1) , Ντένμον 16 (1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ) , Κασελάκης 21 (3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/3 βολές) , Κόουλμαν 2 , Μωραΐτης 3, Ραντάνοβ 2 , Χουγκάζ , Χάμερ 13 (1/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Παπαθεοδώρου): Σμιθ 9 (1/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη) , Χρυσικόπουλος 5 (1) , Ντίξον 13 (4/5 τρίποντα, 3 ασίστ) , Χατζηδάκης 6 (3 ριμπάουντ), Γιαννόπουλος 2 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ) , Μορέιρα 9 (3 ριμπάουντ) , Γιανγκ 8 (3 ριμπάουντ) , Κόφι 17 (7/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ) , Τιγκ 3 (1)

«Κλειδί η εκπληκτική άμυνα στην τελευταία περίοδο»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ακόμη ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας, ξέραμε ότι ο Κολοσσός είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Το έχουμε δει όλη τη χρονιά, είναι μια πολύ καλά δομημένη ομάδα, μ’ έναν πολύ καλό προπονητή που έχει δυσκολέψει και κερδίσει πολλές ομάδες. Έχουν παλέψει όλα τα παιχνίδια, τρία-τέσσερα τα έχουν χάσει στον πόντο».

Και συνέχισε: «Ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, έπρεπε να είμαστε πνευματικά δυνατοί και αυτό το δείξαμε στο τελευταίο 10λεπτο όταν ήταν ισοπαλία το ματς. Εκεί παίξαμε εκπληκτική άμυνα, δεχθήκαμε μόνο 12 πόντους. Αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη».

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά αναφέρθηκε στην εξέλιξη του αγώνα για την οποία παρατήρησε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, αλλά για ακόμη μια φορά είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, δεχθήκαμε πάρα πολλούς πόντους μετά το πρώτο 5λεπτο στην πρώτη περίοδο. Κάτι που είναι ανεπίτρεπτο, αλλά από εκεί και πέρα οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την πνευματική τους δύναμη στο παιχνίδι, γιατί όπως είπα και πριν στο τελευταίο 10λεπτο έδειξαν νοοτροπία νικητή και καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Περιστερίου bwin ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του Δημήτρη Μωραΐτη, για τον οποίο είπε: «Έπαθε ένα διάστρεμμα, δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό, η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες».

Όταν ρωτήθηκε για την βοήθεια των παικτών από τον πάγκο, εξήγησε: «Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από 12 παίκτες. Στο προηγούμενο παιχνίδι στη Νίκαια με τον Ιωνικό μπήκαν τα παιδιά από τον πάγκο και άλλαξαν πραγματικά όλο το παιχνίδι. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Έτσι ήμασταν όλη τη χρονιά και έτσι θα συνεχίσουμε».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Κολοσσού, Ηλίας Παπαθεοδώρου, υποστήριξε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin για τη νίκη του, ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Εμείς καταφέραμε μετά το αρχικό ξάφνιασμα να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, να έχουμε προβάδισμα με μικρές διαφορές η να είμαστε πολύ κοντά στο σκορ. Ήταν ξεκάθαρο ότι φτάνοντας στο τελευταλίο 5λεπτο η ομάδα που θα είχε τις καλύτερες αποφάσεις στην επίθεση της, θα περιόριζε τα λάθη της και θα εκτελούσε σωστά, θα κέρδιζε το ματς. Εμείς δυστυχώς πουλήσαμε πολλές φορές την μπάλα, χάσαμε αρκετές βολές, λέι απ ανοιχτά και το Περιστέρι bwin με την ποιότητα που έχει κατάφερε να σκοράρει και να κερδίσει το παιχνίδι».

Για το πλασάρισμα του Κολοσσού στη βαθμολογία, τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια, θεωρώ ότι μπορούμε να παλέψουμε για κάτι καλύτερο από την 8η θέση αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Άρη το Σάββατο και να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να είμαστε μια θέση πιο ψηλά».

Τέλος, για την αποχώρηση του Σταρκς και το αν θα επηρεάσει την ομάδα της Ρόδου, εξήγησε: «Όχι, γιατί η ομάδα έχει ταλέντο, σκοράρει εκτός έδρας όπως και σήμερα 80-85 πόντους, η ομάδα δεν αποτελείται από έναν παίκτη, έχουμε καλούς παίκτες επιθετικά, έχουμε ταλέντο και δε νομίζω ότι θα επηρεαστεί από αυτή την απουσία».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το