Έγραψε ιστορία το Περιστέρι bwin!

Το Περιστέρι bwin έγραψε ιστορία κερδίζοντας την Τενερίφη (90-82), καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Basketball Champions League!

Ήταν μια μεγάλη βραδιά για τον Σύλλογο, για τους παίκτες του Περιστερίου bwin, τον Βασίλη Σπανούλη και τον κόσμο του που την απόλαυσε από την αρχή ως το τέλος.

Οι «κυανοκίτρινοι» πέτυχαν την πρόκριση αξιοποιώντας και την ήττα της Χάποελ Ιερουσαλήμ από την Καρσίγιακα.

Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λεωνίδας Κασελάκης (18 πόντοι με 4/7 τρίποντα και 4 ασίστ), ο Τζόε Ράγκλαντ με 15 πόντους και 14 ασίστ και ο Κένι Γουίλιαμς με 18 πόντους. Βέβαια, κάθε ένας που πάτησε παρκέ ήταν συγκινητικός.

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη είχαν τον έλεγχο (16-10 στο 4’) και παρότι ο Μαρσελίνιο Χουέρτας ήταν πολύ καλός επιθετικά οι «κυανοκίτρινοι» είχαν το «πάνω χέρι» (28-24 στο 10’).

Οι Ισπανοί με την ποιότητα που διέθεταν αντέδρασαν και πέρασαν μπροστά με καλάθια των Κάιλ Γκάι και Μαρσελίνιο Χουέρτας (30-33 στο 13’), όμως με τους Τζόε Ράγκλαντ, Κένι Γουίλιαμς και Μήτρου-Λονγκ στην περιφέρεια και τον Λεωνίδα Κασελάκη σταθερή αξία με τον Νίκο Χουγκάζ το Περιστέρι bwin είχε τον έλεγχο (45-41 στο 18′) και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +4 (50-46 στο 20’).

Στην επανάληψη, το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό είχε πολύ τακτική και οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη «έχτισαν» μια σημαντική διαφορά (61-54 στο 24.20’’), όμως οι Χουέρτας και Γκάϊ έδιναν λύσεις για την Τενερίφη και το τρίτο 10λεπτο έκλεισε στο +2 (68-66 στο 30’) για την ελληνική ομάδα.

Στην τελευταία περίοδο, με καταπληκτική άμυνα το Περιστέρι bwin αντέδρασε και από το -3 (71-74 στο 34.20’’) πέρασε μπροστά με τρίποντο του Λεωνίδα Κασελάκη (78-76 στο 36’) και με δυο ακόμη ελεύθερες βολές του αρχηγού και ένα καλάθι του Μήτρου-Λονγκ προηγήθηκε με 6 πόντους (82-76 στο 36.30’’) δείχοντας διάθεση για να φτάση στην ιστορική νίκη.

Και τα κατάφερε γράφοντας ιστορία…

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ματσόνι, Μαέστρε, Στράουμπε.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-24, 50-46, 68-66, 90-82.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ντάνγκουμπιτς 8 (2), Λοβ 3, Ράγκλαντ 15 (14 ασίστ), Ρένφρο 2 (4 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 18 (3), Χουγκάζ 8 (1), Κασελάκης 18 (4/7 τρίποντα, 4 ασίστ), Μήτρου-Λονγκ 12 (1/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Τόμπσον 6 (10 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Βιντορέτα): Αμπρομάιτις 7 (6 ριμπάουντ), Ντόνερκαμπ 8 (2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Φιτιπάλντο, Γκάι 26 (9/13 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Σάστρε , Κουκ 1, Ντιόπ, Φερνάντεθ, Γκιέρα 9 (8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Χουέρτας 31 (9/14 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 10/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη), Σερμαντίνι (2 λάθη).

«Φοβερή νίκη που μας επιτρέπει να αγωνιστούμε στα προημιτελικά»

Μετά το τέλος του αγώνα με την Τενερίφη και την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Σήμερα είναι ένα σπουδαίο βράδυ για τον οργανισμό μας και την πόλη του Περιστερίου. Αυτή είναι μια φοβερή νίκη που μας επιτρέπει να αγωνιστούμε στην επόμενη φάση και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Όταν βρεθήκαμε στο 0-3 δεν τα παρατήσαμε, είχαμε πίστη, κάναμε σκληρή προπόνηση και πιστεύοντας πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς μας, τα καταφέραμε».

Και συνέχισε: «Θέλω να σταθώ στον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα μετά τις τρεις πρώτες ήττες. Ειδικά μετά το πρώτο παιχνίδι που χάσαμε με buzzer beater. Μας πόνεσε όμως δεν σκύψαμε ποτέ το κεφάλι, κάναμε σκληρή προπόνηση και τα καταφέραμε.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ότι έγινε εδώ χτίστηκε σε αυτό το γήπεδο, στο γυμναστήριο και στην αίθουσα του βίντεο. Είμαι έτοιμος να δω τους παίκτες μου σε φοβερές εμφανίσεις επειδή ξέρω πόσο μόχθησαν γι’ αυτό».

Στη συνέχεια, απένειμε τα εύσημα στον κόσμο που δημιούργησε εκπληκτική ατμόσφαιρα.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μας για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και μας έσπρωξαν στην πρόκριση. Είναι δύσκολοι οι αντίπαλοι που αντιμετωπίσαμε. Είχαν 4 και 5 φορές μεγαλύτερα μπάτζετ και προσδοκίες από εμάς, όμως τους κοιτάξαμε στα μάτια, παίξαμε απίθανο μπάσκετ και τα καταφέραμε. Είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα με δέκα νέους παίκτες να κάνει όσα κάναμε. Αξίζουμε 100% να είμαστε εδώ».

Όσο για το παιχνίδι με την Τενερίφη, επισήμανε: «Όσο για το παιχνίδι είχαμε αφοσίωση στο πλάνο μας, δεν αφήσαμε τους αντιπάλους να σκοράρουν. Μερικές φορές επιλέγεις να νικήσεις ή να χάσεις με συγκεκριμένη τακτική. Αυτό σήμερα λειτούργησε και είμαι χαρούμενος γιατί ότι πλάνο και να δώσω εγώ σαν κόουτς, αν οι παίκτες δεν το υπηρετήσουν δεν θα λειτουργήσει. Τώρα θα γιορτάσουμε ένα βράδυ, αύριο έχουμε ρεπό και μετά θα ετοιμαστούμε για τον αγώνα με την ΑΕΚ».

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Κασελάκης, δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα είναι μια σπουδαία νίκη για εμάς, όμως τη μεγάλη μάχη τη δώσαμε όταν ήμασταν στο 0-3. Κανείς δεν μας πίστεψε. Καθημερινά χτίζαμε τον χαρακτήρα της ομάδας μας. Είναι μια σπουδαία στιγμή για εμάς.

Πρέπει να γιορτάσουμε σήμερα και από αύριο να συνεχίσουμε τη δουλειά. Θέλω να πω ευχαριστώ στους φίλους μας για την ατμόσφαιρα που έφτιαξαν τόσο σήμερα, όσο και στον αγώνα με την Καρσίγιακα».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το