Για δεύτερη σερί χρονιά το Περιστέρι bwin στην 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος!

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ το Περιστέρι bwin και με τον Τζόε Ράγκλαντ να είναι καταπληκτικός κυριάρχησε (84-62) του Άρη για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και για δεύτερη σερί χρονιά κατέλαβε την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος!

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ ήταν ο «μαέστρος» της «ορχήστρας» του Βασίλη Σπανούλη στο παρκέ του «Ανδρέας Παπανδρέου» και με 23 πόντους και 11 ασίστ έβαλε τη «σφραγίδα» του στη νίκη των «κυανοκιτρίνων».

Εξαιρετική δουλειά έκαναν ακόμη ο Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ και ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Νίκος Χουγκάζ με 10 πόντους.

Από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Περιστερίου bwin είχαν τον έλεγχο (21-13, 10′).

Μάλιστα παίζοντας εκπληκτικά στην άμυνα εξουδετέρωσαν τα «όπλα» του αντιπάλου και πήγαν στα αποδυτήρια μ’ ένα +10 (42-32, 20′), με τον Τζόε Ράγκλαντ να έχει ήδη 13 πόντους.

Ο Άρης, που είχε 1/8 τρίποντα στο πρώτο μέρος, σκόραρε και πλησίασε στο 23’ στους 4 πόντους (47-43), όμως οι Τζόε Ράγκλαντ και Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ έδωσαν τη δυνατότητα στο Περιστέρι bwin να «χτίσει» μια διαφορά 12 πόντων (63-51, 30′).

Μάλιστα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να τη συντηρήσει ως το τέλος και να τη διευρύνει, καθώς κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ και στο τελευταίο 2λεπτο ο Βασίλης Σπανούλης έριξε στο παρκέ τον Ιωάννη Μαραγκουδάκη, που πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής στην Stoiximan Basket League.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρπάνος, Μαλαμάς, Χατζημπαλίδης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-13, 42-32, 63-51, 84-62.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 23 (4/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 9/9 βολές, 11 ασίστ), Ντάνγκουμπιτς 12 (2), Λοβ 5, Κασελάκης, Τόμπσον 11 (6 ριμπάουντ), Μήτρου-Λονγκ 14 (2/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Πουλιανίτης 2, Ρένφρο 6 (6 ριμπάουντ), Γουίλιαμς, Χουγκάζ 10 (1/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Ζούγρης 1, Μαραγκουδάκης

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Τολιόπουλος 14 (2/4 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 λάθη), Μπλούμπεργκς 3 (1), Μποχωρίδης 2 (4 ριμπάουντ), Ντε Σόουζα 3, Χάρελ 13 (1/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα), Σλαφτσάκης 5, Σανόγκο 10, Κατσίβελης 4 (5 λάθη), Περσίδης, Καλόγηρος, Μπάνκστον 6, Ριντ 2.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχουμε φτάσει τις 14 νίκες και τερματίζουμε τρίτοι στο πρωτάθλημα, που είναι κάτι εκπληκτικό»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Οργανισμό και για την πόλη του Περιστερίου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχουμε φτάσει τις 14 νίκες και τερματίζουμε τρίτοι στο πρωτάθλημα, που είναι κάτι εκπληκτικό. Δεν ξέρω αν έχει ξαναυπάρξει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος μια ομάδα που να έχει αλλάξει δέκα παίκτες, να ξαναπαίζει το ίδιο ίσως και καλύτερο μπάσκετ από πέρσι για μένα και πάλι να τερματίζει στην τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο τον Οργανισμό, στη διοίκηση, τον κόσμο που μας συμπαραστέκεται και στα παιδιά που κάνουν εκπληκτική δουλειά και έχουν δουλέψει αμέτρητες ώρες για να καταφέρουμε να παίζουμε αυτό το μπάσκετ που παίζουμε το οποίο είναι εξαιρετικό. Γιατί δεν είναι μόνο η νίκη, είναι και το μπάσκετ, το θέαμα που δίνουμε στον κόσμο. Πραγματικά τα παιδιά παίζουν εξαιρετικά και στις δυο πλευρές του γηπέδου».

Και πρόσθεσε: «Αν θυμάμαι καλά, το τελευταίο παιχνίδι που χάσαμε με μια ομάδα εκτός του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ήταν στις 10 Δεκεμβρίου στο Αλεξάνδρειο από τον Άρη. Από τότε έχουμε κερδίσει όλες τις ομάδες και έχουμε χάσει μόνο δυο φορές από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτό λέει πάρα πολλά από μόνο του και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την εκπληκτική προσπάθεια που κάνουν».

Όσο για τη συνέχεια, επισήμανε: «Πρέπει να ξεκουραστούμε έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι την Τρίτη (19/3) με την Τενερίφη, πρέπει να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε, να δώσουμε την ψυχή μας για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αν θέλει ο Θεός, καλώς, αν δεν τα καταφέρουμε πάλι είμαι περήφανος για την ομάδα. Έχουμε κάνει μια καταπληκτική πορεία. Οι ομάδες χτίζονται και δεν δημιουργούνται από τη μια ημέρα στην άλλη. Εμείς είναι σημαντικό ότι έχουμε κάνει όχι ένα, δυο βήματα παραπάνω στην Ευρώπη. Είμαστε σ’ έναν τρομακτικά δύσκολο όμιλο με ομάδες που έχουν τετραπλάσια και πενταπλάσια μπάτζετ από εμάς και διαφορετικούς στόχους. Τους κοιτάξαμε στα μάτια και τους κοιτάμε στα μάτια».

Και ο Βασίλης Σπανούλης, κατέληξε: «Θα μπορούσαμε να έχουμε ήδη περάσει αν δεν δεχόμασταν καλάθι στο φινάλε του πρώτου αγώνα με την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Δεν πιστεύω στην τύχη, πιστεύω στην σκληρή δουλειά και την πνευματική δύναμη που δείχνουμε και την βελτίωση που παρουσιάζουμε από μήνα σε μήνα. Η ομάδα πλέον έχει φτάσει σ’ ένα σημείο που παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Συγχαρητήρια στην ομάδα, συγχαρητήρια και στον Άρη για την προσπάθεια που έχει κάνει όλο το χρόνο και στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Τους εύχομαι τα καλύτερα, εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να παλεύουμε για το καλύτερο».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, τόνισε: «Θα ήθελα να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στην ομάδα του Περιστερίου bwin για την δικαιότατη νίκη τους σήμερα. Από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα έλεγχαν τον ρυθμό και συνολικά την αναμέτρηση. Είναι σε μία περίοδο που παίζουν πολύ καλό μπάσκετ, κυνηγούν τους στόχους τους σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Για εμάς απέναντι σε μία ομάδα που έχει τόσο καλό ρυθμό ήτανε πάρα πολύ δύσκολο να καταφέρουμε, υπό τις συνθήκες που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες, να είμαστε ανταγωνιστικοί για μεγάλο διάστημα του αγώνα. Δικαιούται να ξέρει ο κόσμος και οι φίλαθλοι της ομάδας δεδομένης της όλης προσπάθειας που έχουν κάνει τα παιδιά φέτος, πως έχουμε πάρα πολλές εβδομάδες να προπονηθούμε όλοι μαζί. Ουσιαστικά κάνουμε προπόνηση με 7 και 8 άτομα. Υπάρχουν παιδιά που απέχουν λόγω τραυματισμών και γνωρίζοντας την κατάσταση θέλουν να θυσιαστούν για την ομάδα κατεβαίνουν και αγωνίζονται απροπόνητοι. Το γεγονός αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες τόσου υψηλού επιπέδου και πηγαίνεις προς το τέλος της σεζόν. Έχουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλα όσα ζήσαμε μέσα στη χρονιά, πραγματικά είμαστε πολύ περήφανοι».

Και συμπλήρωσε: «Κανένας δεν είναι χαρούμενος με τις συνεχόμενες ήττες αυτή τη στιγμή αλλά οι παίκτες μας δεν είναι ρομπότ. Έπαιζαν για 4 μήνες στα κόκκινα και κάτι παραπάνω, πέτυχαν πολλά πράγματα, θυσιάστηκαν για την ομάδα και δυστυχώς είμαστε σε μία φάση όπου δεν μπορούμε να προπονηθούμε και να ανταγωνιστούμε στο επίπεδο που θέλουμε.

Έως ένα σημείο είναι φυσιολογικό, δεν υπάρχει κάποιο «άδειασμα» ή κάτι άλλο πέρα του φυσιολογικού. Υπάρχουν τραυματισμοί, ανθρώπινα συναισθήματα και στεναχώρια. Όμως, θα χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά τα συναισθήματα ως λίπασμα γιατί ο χαρακτήρας της ομάδας δεν αλλάζει, και με αγάπη και υποστήριξη θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιάσουμε πάλι το πρόσωπο που θέλουμε και έχουμε μάθει στον κόσμο μας ώστε να κλείσουμε δυνατά τη χρονιά»

Για την αδυναμία του Άρη να υπερβεί τους 70 πόντους αυτό το διάστημα, είπε:
«Νομίζω πως μίλησα ήδη αρκετά. Ο Στάρκ και ο Γκάλινατ είναι τραυματίες ο Κατσίβελης επίσης δεν προπονείται και παρόλα αυτά αγωνίζεται. Ο Σανόγκο το ίδιο. Ο Τολιόπουλος και ο Χάρελ αγωνίζονται συνεχόμενα για παραπάνω από 30 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Το μόνο φυσιολογικό υπό αυτές τις συνθήκες που περιγράφω είναι να φαίνεται ότι μάλλον δεν έχουμε καλό ρυθμό οτιδήποτε άλλο θα ήταν θαύμα».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το