Το Περιστέρι bwin ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε το Περιστέρι bwin ηττήθηκε (85-67) από τον Ολυμπιακό στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan basket League.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη πήραν το προβάδισμα (5-3 στο 2.40’’), όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με τους Άλεκ Πίτερς και Αϊζάια Κάνααν πέρασε μπροστά (7-18 στο 6’) ελέγχοντας τον ρυθμό.

Στη συνέχεια ο Τόμας Γουόκαπ σε μια προσπάθεια του τραυματίστηκε και αποχώρησε, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλησε να τον προφυλάξει.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το πρώτο 10λεπτο στο +11 (14-25 στο 10’), όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Περιστερίου bwin αντέδρασαν και με τους Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και Κένι Γουίλιαμς με σουτ από την περιφέρεια μείωσαν στους 4 πόντους (25-29 στο 13.20’’).

Η διαφορά μειώθηκε και στους 3 πόντους (33-36 στο 16.10’’) με τρίποντο του Μήτρου-Λονγκ.

Εκεί, οι Πετρούσεβ και Ράιτ έδωσαν στον Ολυμπιακό το σκορ από το «ζωγραφιστό» και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +9 (39-48 στο 20’).

Στην επανάληψη, ο Αϊζάια Κάνααν και ο Μιχάλης Λούντζης σκόραραν για τους Πειραιώτες και διεύρυναν τη διαφορά (43-58 στο 25’).

Όσο κι αν προσπάθησε το Περιστέρι bwin δεν μπόρεσε να επιστρέψει, καθώς ο Ολυμπιακός σκόραρε φτάνοντας τη διαφορά στους 20 πόντους (45-65 στο 27’).

Ουσιαστικά από εκείνο το σημείο όλα είχαν κριθεί, ενώ στα τελευταία λεπτά οι διαιτητές με δεύτερη τεχνική ποινή απέβαλλαν τον Βασίλη Σπανούλη ενώ απέμεναν 4 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα για την λήξη της αναμέτρησης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Τζιοπάνος, Τηγάνης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-25, 39-48, 48-70, 67-85.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 2 (4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Ντάνγκουμπιτς 2, Λοβ 3 (1/3 τρίποντα, 4 λάθη), Κασελάκης 6 (2), Τόμπσον 10, Μήτρου-Λονγκ 14 (3/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 λάθη), Ξανθόπουλος (5 ασίστ), Πουλιανίτης 3 (1), Ρένφρο 2, Γουίλιαμς 8 (1/6 τρίποντα, 3 ασίστ), Χουγκάζ 10 (2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ζούγρης 7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ) , Κάναν 13 (3/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 5 λάθη), Φαλ 4 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πίτερς 19 (2/2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Ράιτ 9 (7 ριμπάουντ) , Λούντζης 12 (3/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη), Πετρούσεβ 10, Παπανικολάου 7 (1), Τανούλης, ΜακΚίσικ 9 (2/4 τρίποντα, 3 ασίστ).

«Πρέπει να συνεχίσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό ο άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο του Περιστερίου bwin, Κώστας Χαραλαμπίδης, δήλωσε: «Δεν ήταν μια ευχάριστη βραδιά με τον τρόπο που εξελίχθηκε. Δεν είμαστε ομάδα το διάστημα των τελευταίων δυο χρόνων που μπορεί να έχουμε μια τέτοια εικόνα στην έδρα μας. Δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τον τρόπο που δουλεύουμε και προσεγγίζουμε τα παιχνίδια. Χάσαμε πάρα πολλές μάχες ατομικές».

Και συμπλήρωσε: «Τακτικά κάναμε αρκετά λάθη και όταν παίζεις με μια ομάδα υψηλού επιπέδου είναι πολύ εύκολο να χρεωθείς ότι κάνει η αντίπαλη ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε, έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και θα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να πάμε πιο μπροστά. Έρχεται ένα σημαντικό παιχνίδι σε δυο ημέρες (σ.σ. εντός με την Καρσίγιακα) όπως και την επόμενη εβδομάδα για το ελληνικό πρωτάθλημα».

Όσο για την ανασύνταξη που απαιτείται μετά από αυτό το παιχνίδι, ο άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη, Κώστας Χαραλαμπίδης, είπε:
«Είναι μέρος της ζωής μας και της καθημερινότητας μας. Θα πρέπει να ξεφύγουμε όσο καλά η άσχημα παίζουμε. Πρέπει να πάμε παρακάτω. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος στον αθλητισμό εκτός από το να το αφήσεις πίσω και να πας μπροστά. Όπως είπα είναι σημαντικά παιχνίδια που θα μας δώσουν τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, σε αντίξοες συνθήκες απέναντι στην τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος κερδίσαμε με 20 πόντους και είχαμε φτάσει να κερδίζουμε κοντά στους 30 πόντους μη έχοντας τέσσερις βασικούς γκαρντ και χάνοντας τον Γουόκαπ στην αρχή του ματς παίζοντας μόνο 8 λεπτά».

Και πρόσθεσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ήμασταν σοβαροί ενώ είχαμε αυξομειώσεις στην απόδοση μας αμυντικά και επιθετικά. Είχαμε κενά σημεία, παρ’ ολ’ αυτά η δυναμική της ομάδας φαίνεται ερχόμενοι από το παιχνίδι της Παρασκευής που ήταν πολύ κρίσιμο για μας και έχοντας μπροστά μας δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα το γεγονός ότι κερδίσαμε χωρίς να πιεστούμε ιδιαίτερα και επαναλαμβάνω με όλες αυτές τις συνθήκες είναι πολύ σημαντικό. Καλή συνέχεια στο Περιστέρι bwin».

Για την κατάσταση του Τόμας Γουόκαπ, τόνισε: «Θα πρέπει να αξιολογηθεί αύριο το πρωϊ. Πάντοτε ένα διάστρεμμα το βλέπεις την επόμενη ημέρα. Αναλόγως το πρήξιμο, θα κάνει και μαγνητική, ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το