Ήττα για το Περιστέρι bwin στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό στα «Δύο Αοράκια»

Το Περιστέρι bwin πάλεψε απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά ηττήθηκε (87-68) στον προημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη είχαν τον έλεγχο με τον Τζόε Ράγκλαντ να σκοράρει (7-10 στο 3.30’’ και 13-16 στο 7’).

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση του στην άμυνα και με τον Κώστα Παπανικολάου να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη περίοδο πέρασε μπροστά (21-16 στο 10’) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και βρέθηκαν στο +11 (29-18 στο 12’) με καλάθι του Φιλίπ Πετρούσεβ.

Ο Ζερμέιν Λοβ σκόραρε, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον τρόπο να ξεφεύγει (39-23 στο 16.30’’).

Με μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα οι «κυανοκίτρινοι» μπόρεσαν να μειώσουν στο τέλος του ημιχρόνου στους 8 πόντους (40-32 στο 20’) με τους Ράγκλαντ, Λοβ και Ρένφρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το Περιστέρι bwin μείωσε στους 6 πόντους (40-34 στο 21’), αλλά τα τρίποντα από τους Γουόκαπ, Κάνααν και οι λύσεις από Παπανικολάου-Φαλ επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάρει μια διαφορά 16 πόντων (52-36 στο 24.40’’).

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη προσπάθησαν να πιέσουν στην άμυνα, αλλά ολοκλήρωσαν το τρίτυο 10λεπτο με τη διαφορά στους 15 πόντων (62-47 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο, με «γκολ-φάουλ» του Νίκου Χουγκάζ η διαφορά έπεσε στους 9 πόντους (66-57 στο 32.30’’), αλλά στη συνέχεια το Περιστέρι bwin δεν μπόρεσε να μειώσει κι άλλο τη διαφορά γνωρίζοντας την ήττα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας, Καρπάνος, Μαρινάκης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 40-32, 62-47, 87-68.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 7 (2/7 τρίποντα, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γουίλιαμς-Γκος, Ράιτ 14 (6/8 δίποντα, 2/4 βολές, 8 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 15 (3/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Μήτρου-Λονγκ 12 (2), Φαλ 4 (4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 15 (2), Πίτερς 5 (4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Πετρούσεβ 6.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 7 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Ράγκλαντ 14 (3 ασίστ), Ντάνγκουμπιτς 4, Ξανθόπουλος 5 (1), Λοβ 10 (2 τρίποντα, 4 ασίστ), Πουλιανίτης, Κασελάκης 9 (3/4 τρίποντα), Ρένφρο 4, Γουίλιαμς 10 (2), Τόμπσον 2, Χουγκάζ 3, Ζούγρης.

«Νομίζω πως η ομάδα αγγίζει το ταβάνι της και είμαι πολύ ευχαριστημένος»

Μετά το τέλος του προημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη και στην ομάδα μου για την προσπάθεια. Σε κάποια σημεία δεν κάναμε αυτά που έπρεπε. Είναι διαφορετικό το επίπεδο των δύο ομάδων.

Εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε μια εντελώς νέα ομάδα με νοοτροπία νικητή. Προσπαθήσαμε σε πολλά σημεία, αλλά δεν ήταν αρκετό. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, προσπαθήσαμε να παίξουμε σκληρά, σε κάποια σημεία δεν τα καταφέραμε. Είναι εκπληκτικό ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά έχουμε μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα ως τρίτη ομάδα».

Και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε κάνει κάποια μεγάλη κοιλιά. Πρέπει να καταλαβαίνεις τι ζητάς, νομίζω πως η ομάδα αγγίζει το ταβάνι της και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Αν θέλουμε να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα, αν θέλουν οι ομάδες να παίξουν σοβαρά, δεν γίνεται να χάσουν. Όταν θες να κερδίσεις, θα πρέπει ο αντίπαλος να μην σε πάρει τόσο σοβαρά».

Για τον Άρη και τον Τολιόπουλο, είπε: «Είναι μια ιστορική ομάδα, κάνουν πολύ καλή δουλειά. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στην ομάδα μου, γιατί είναι πάνω από τον Άρη. Είναι καλό να έχουμε ομάδες σαν τον Άρη με γεμάτο γήπεδο. Οφείλω να δώσω τα εύσημα στους παίκτες μου για την υπερπροσπάθεια.

Ο Τολιόπουλος ήταν πάντα δουλευταράς, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει θυσιάσει πολλά. Έχουμε καιρό να δούμε έναν Έλληνα παίκτη να ηγείται μια ελληνικής ομάδας. Του αξίζει και με το παραπάνω η κλήση του στην Εθνική ομάδα, όπως και στα άλλα παιδιά που καλέσαμε».

Ο γκαρντ του Περιστερίου bwin Βασίλης Ξανθόπουλος, είπε: «Aντιμετωπίσαμε μια πολύ δυνατή ομάδα, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Αν θέλεις να διεκδικήσεις τη νίκη, δεν πρέπει να έχεις κενά διαστήματα. Δυστυχώς παρότι ακολουθήσαμε το πλάνο μας στην άμυνα, δεχτήκαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό από τα λάθη μας. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, εμείς συνεχίζουμε για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: «Το αναμενόμενο αποτέλεσμα για όλους ποτέ δεν είναι εύκολο, δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο στη ζωή. Παίζαμε με την τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος, που δεν είχε άγχος. Έχουν δυναμισμό στην άμυνα και έπρεπε να πάρουμε σωστές και γρήγορες αποφάσεις με το ομαδικό μας παιχνίδι.

Δεν πέσαμε στην παγίδα των λαθών, είχαμε 26 ασίστ απέναντι σε μια ομάδα που σεβόμαστε πολύ. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι, αλλά και στα δικά μας παιδιά. Δυστυχώς ένα σφίξιμο του Γκος δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουράσουμε περισσότερο τον Γουόκαπ».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κινδυνέψει από τέτοιους αντιπάλους μόνο όταν δώσει δικαιώματα, είπε: «Είναι εμφανές όταν έχουμε πριν παιχνίδι Ευρωλίγκας πως υπάρχει έλλειψη διάθεσης. Οι παίκτες παίζουν με 30-40% κάτω της έντασης που έχουν στην Ευρωλίγκα. Υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σε συνεχώς βελτιούμενη κατάσταση. Υπάρχουν 5-6 ομάδες σε καλό επίπεδο και ακόμη κι αυτές που παλεύουν για να σωθούν είναι αξιόλογες.

Έχουμε βοηθήσει πολύ σαν ομάδα για να γίνει το μπάσκετ αυτό που είναι, με τις πορείες μας στην Ευρώπη την τελευταία διετία».

Για τα τρία σερί παιχνίδια που μπορεί να δώσει ο Ολυμπιακός στο Final 8, τόνισε: «Να μην προτρέχουμε, αλλά είναι ξεκάθαρο κακό. Στην Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία υπάρχουν κενά. Αυτό με τα τρία παιχνίδια σε τρεις μέρες δεν γίνεται ούτε με τις εθνικές ομάδες το καλοκαίρι».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Παπανικολάου, υπογράμμισε: «Ήταν μια σημαντική νίκη, το πρώτο βήμα από τα τρία που θέλουμε να κάνουμε. Πρέπει από σήμερα, μόλις μάθουμε τον αντίπαλο, να ετοιμαστούμε για το δεύτερο. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα και έγινε μια καλή διαχείριση όσον αφορά στους χρόνους γιατί μπορεί να χρειαστεί να παίξουμε τρία παιχνίδια σε τρεις μέρες».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το