Έδειξε χαρακτήρα και ψυχή κερδίζοντας (73-58) τον Παναθηναϊκό!

Με εξαιρετική άμυνα, πάθος και ψυχή το Περιστέρι bwin έφτασε σε μια μεγάλη νίκη (73-58) επί του Παναθηναϊκού στον δεύτερο ημιτελικό των playoffs της Basket League και έφερε τη σειρά στο 1-1, ανανεώνοντας το ραντεβού για το τρίτο παιχνίδι την προσεχή Τρίτη (23/5, 19:15) στο ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έδειξαν χαρακτήρα και αντέδρασαν μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα και με τον Μίρο Μπίλαν να κάνει «νταμπλ-νταμπλ» με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη.

Σπουδαία δουλειά έγινε επίσης από τους Μάρκους Ντένμον και Σιλβέιν Φρανσίσκο, ενώ Πουλιανίτης και Χάμερ έκαναν τρομερή προσπάθεια στην άμυνα, γεγονός που κράτησε τον Παναθηναϊκό στους 58 πόντους με πολύ άσχημα ποσοστά στο περιφερειακό σουτ (3/26 τρίποντα, ήτοι 11.5%, ενώ είχαν και 14 λάθη).

Οι «κυανοκίτρινοι» μπήκαν δυνατά (8-2 στο 3.30’’) και έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν αλλά δυσκολεύονταν να φτάσουν στο καλάθι, όμως μπόρεσαν να μειώσουν (18-17 στο 10’) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο 10λεπτο ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης σκόραρε και επέτρεπε στους «πράσινους» να είναι κοντά στο σκορ (27-23 στο 17’, 31-25 στο 18.40’’) και το ημίχρονο έκλεισε στο +4 (33-29 στο 20’) με το Περιστέρι bwin να έχει βάλει τους κανόνες του στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος, με την επιθετική άμυνα και τα τρίποντα από τον Μωραΐτη και τον Ντένμον οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη άνοιξαν το σκορ στο +10 (46-36 στο 24’) και λίγο μετά στο +15 (55-40 στο 28.10’’).

Με υποδειγματική άμυνα και καλή κυκλοφορία της μπάλας το Περιστέρι bwin δεν άφηνε χώρο στον Παναθηναϊκό που είδε τη διαφορά να παραμένει στο +15 (61-46 στο 30’).

Τα συνεχόμενα καλάθια του Ματέους Πονίτκα στην τελευταία περίοδο έφεραν τους «πράσινους» στο -6 (61-55 στο 33.40’’), αλλά εκεί ο Μάτ Κόλεμαν με τρίποντο άνοιξε τη διαφορά (64-55 στο 34.20’’) και τα καλάθια στη συνέχεια από Ντένμον και Χάμερ έδωσαν «αέρα» 13 πόντων (68-55 στο 35’) στο Περιστέρι bwin που δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τον αντίπαλο του φτάνοντας στη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Πουρσανίδης, Θεονάς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17, 33-29, 61-46, 73-58.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 14 (10 ριμπάουντ), Φρανσίσκο 12 (6 ασίστ), Ντένμον 14 (4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Κασελάκης 6, Κόλμαν 5, Μωραΐτης 5 (3 ασίστ), Πουλιανίτης 9 (7 ριμπάουντ), Ραντάνοβ 6, Περσίδης, Χάμερ 2, Ζούγρης, Σταυρακόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σερέλης): Μποχωρίδης, Πονίτκα 17 (12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Γκριγκόνις 4 (1/6 σουτ), Μαντζούκας 6, Γκουντάιτις 5, Π. Καλαϊτζάκης 13 (5/7 δίποντα) Λι 6 (0/7 τρίποντα), Παπαγιάννης 2 (8 ριμπάουντ), Αγραβάνης 5, Γ. Καλαϊτζάκης, Γουίλιαμς.

«Αποδείξαμε πως δεν είμαστε τυχαία εδώ»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Σήμερα πιστεύω ήταν η απόδειξη και η επιβράβευση όλων αυτών που κάνουμε όλη την χρονιά. Αποδείξαμε πως δεν είμαστε καθόλου τυχαία εδώ που είμαστε. Είμαστε μέσα στις 2-3 πιο σταθερές ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παίζουμε με μία ομάδα Euroleague που είναι τεράστιος σύλλογος και έχει μεγάλη ιστορία.

Εμείς τώρα φτιαχτήκαμε πρώτη χρονιά και συνεχώς εκπλήσσομαι από τον τρόπο που τα παιδιά παίρνουν την πληροφορία μετά από μια κακή εμφάνιση».

Και συνέχισε: «Σήμερα δεν κερδίσαμε 15 πόντους, κερδίσαμε 59 πόντους. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο για μία μεγάλη ομάδα, όχι μία ομάδα σαν το Περιστέρι, που τώρα φτιάχνεται και αποκτά ταυτότητα και χαρακτήρα να αντιδράσει από μία τέτοια “σφαλιάρα” που δεχθήκαμε εμείς. Ήταν το καλύτερο αμυντικό μας παιχνίδι. Μιλήσαμε, προπονηθήκαμε και βγάλαμε στο παρκέ όλα αυτά που κάναμε όλη την χρονιά και ακόμα καλύτερα.

Υπήρχαν και κάποιες στιγμές που έπρεπε να γυρίσουμε καλύτερα την μπάλα, αλλά σαν σύνολο κάναμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι αμυντικά. Είμαστε το αουτσάιντερ στη σειρά, παίζουμε με τον Παναθηναϊκό, που είναι φαβορί, αλλά θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Τα ατομικά στατιστικά των παικτών δεν λένε τίποτα, για μένα πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Περιστερίου bwin αναφέρθηκε επιμέρους σε στοιχεία του παιχνιδιού, για τα οποία παρατήρησε: «Είχαμε 6/25 τρίποντα παρότι όλη την χρονιά σουτάρουμε καλά. Είχαμε 16 ασίστ και μόλις 10 λάθη, που αυτό είναι πολύ σημαντικό νούμερο για ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι ατομικά σε παίκτες, αλλά αυτό που έκανε ο Πουλιανίτης σήμερα με 4 φάουλ και 7 ριμπάουντ και όλα τα παιδιά, όπως και ο Χάμερ, που είχε 2 πόντους, αλλά έπαιξε 30 καλές άμυνες, όπως ο Κόλεμαν και ο Μωραΐτης και όλα τα παιδιά, ήταν ένα εξαιρετικό αμυντικό παιχνίδι. Όλα τα credits αξίζουν στα παιδιά.

Παίζουμε με παίκτες έμπειρους. Βλέπουμε πολύ flopping από τους παίκτες του Παναθηναϊκού σε αυτή τη σειρά, γιατί είναι έμπειροι και ξέρουν να κερδίζουν φάουλ και είναι πανέξυπνοι. Αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι.

Συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό. Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για την πόλη του Περιστερίου θα χαρούμε και από αύριο θα συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι της Τρίτης.

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τον ανταγωνισμό που έδειξε είναι μια μεγάλη ομάδα. Με τον Παναθηναϊκό υπερβαίνουμε τις δυνατότητες μας, αλλά τα παιδιά έχουν πολύ εμπιστοσύνη και θέληση να ανταγωνιστούν».

Όσο για το σημείο κλειδί του παιχνιδιού κι αν ήταν η απόδοση στην τρίτη περίοδος, είπε: «Για μένα σημείο κλειδί ήταν αυτό που είδα στην προπόνηση. Ο τρόπος που είδαμε το πρώτο βίντεο μετά το ματς και ο τρόπος που κατάλαβαν όλα τα παιδιά ότι δεν ήταν αυτή η εικόνα που ταιριάζει για τα παιδιλά, για τον ιδρώτα τους για όλα αυτά που κάνουν όλη τη χρονιά, για όλη την προσπάθεια τους, δεν ήταν αντάξιο της ομάδας και του τρόπου που παίζουμε όλη τη χρονιά.

Είναι απίστευτο πως μία ομάδα που φτιάχνεται πρώτη χρονιά αντιδρά έτσι μετά από μια κακή εμφάνιση. Έχω παίξει 20 χρόνια μπάσκετ και είναι δύσκολο αυτό και δείχνει χαρακτήρα και αυτό θέλω να περάσω στην ομάδα, να έχει χαρακτήρα νικητή και να αντιδρά».

Από την μεριά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χρήστος Σερέλης, δήλωσε: «Το Περιστέρι bwin κέρδισε δίκαια. Ήμασταν σίγουροι για τον τρόπο τον οποίο θα αντιδρούσε. Δυστυχώς ύστερα από μια καλή και ελπιδοφόρα εμφάνιση δεν εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε. Πνευματικά χάθηκε το παιχνίδι. Πέρα από οποιαδήποτε τεχνική προσέγγιση. Πνευματικά ήμασταν παντελώς ανέτοιμοι για αυτό το ματς.

Δεν ήταν τόσο το αμυντικό κομμάτι όπου και εκεί κάναμε λάθη. Βγήκαμε εκτός αγώνα πολύ γρήγορα εξαιτίας της επίθεσής μας. Δεν είναι μόνο τα ποσοστά που ήταν άσχημα, αλλά το γεγονός ότι ήρθαν από κακές επιλογές. Κάτι που μας δημιούργησε νευρικότητα στην επίθεση.

Και οι καλύτεροι όσο αφορά την επίθεση και οι πιο έμπειροι έκαναν πράγματα εκτός από αυτά είχαμε πει. Και έτσι αυξήθηκε η διαφορά. Το Περιστέρι bwin είναι μια πολύ καλή ομάδα. Και λόγω και της πίεσης που δεχθήκαμε ήμασταν τόσο κακοί».

Για τον λόγο που υπάρχει πνευματικό άδειασμα, είπε: «Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις και ερμηνείες τις οποίες ωστόσο δεν μπορούμε να δώσουμε αυτή τη στιγμή. Τα συζητάμε κάθε μέρα. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να πάμε στους τελικούς, κάτι το οποίο θέλουμε πολύ για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το