Σπανούλης: «Θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό με σεβασμό, αλλά χωρίς φόβο»

Η εκκίνηση για τα ημιτελικά των playoffs της Basket League δόθηκε την Πέμπτη (11/5) στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Ολυμπιακού Μουσείου του Golden Hall, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου των αρχηγών και των προπονητών των τεσσάρων ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι bwin και ΠΑΟΚ) που παίρνουν μέρος.

Ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, μίλησε για την πορεία της ομάδας αλλά και την αναμέτρηση στα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να πατάμε τα πόδια μας στη γη και να καταλάβουμε ότι παίζουμε με ομάδα Euroleague. Δεν είναι λίγο για εμάς ότι βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε δουλέψει πολύ. Πλέον οι παίκτες θέλουν περισσότερα παιχνίδια, είναι πνευματικό το θέμα και όχι σωματικό. Δεν είχαμε τόσο πολλά παιχνίδια όλη τη χρονιά, αλλά είναι δύσκολο να προπονείσαι και να σκέφτεσαι ένα ματς 20 μέρες μετά. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα σε φόρμα. Αντιμετωπίζουμε με σεβασμό μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο» δήλωσε ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων».

Όταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει το ίδιο… σφίξιμο στο στομάχι ως προπονητής, υποστήριξε: «Είναι πιο εύκολο το θέμα της προπονητικής. Ως παίκτης προσπαθούσα να κρατάω τον εαυτό μου σε μια τέλεια κατάσταση. Πάντα ήθελα να είμαι έτοιμος, στο 100%. Ανησυχούσα για τα πάντα. Σκεφτόμουν αν πρέπει να κάνω μια ένεση για τους πόνους, είχα άγχη. Αυτά τα έχει ένας παίκτης. Ως προπονητής έχεις άλλα πράγματα. Δούλεψα με σπουδαίους προπονητές σε όλη την καριέρα μου, ήμουν ευλογημένος. Με βοηθούν όλα αυτά στην αρχή μου ως προπονητής. Πιο δύσκολα το βίωνα ως παίκτης, παρά ως προπονητής».

Για τις πολύ καλές εμφανίσεις του Περιστερίου bwin στα ντέρμπι, αλλά και για τα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Θέλουμε να πάμε βήμα – βήμα. Το δικό μας πρωτάθλημα το βάζουμε με τους εαυτούς μας, όχι με τις άλλες ομάδες. Με τους δικούς μας στόχους και τα δικά μας “θέλω”. Θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό με σεβασμό, αλλά χωρίς φόβο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί στον βαθμό που μπορούμε, να κάνουμε την προσπάθειά μας».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Περιστερίου bwin Λεωνίδας Κασελάκης, υποστήριξε: «Εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές. Είναι σημαντικό για εμάς ότι βρισκόμαστε στα ημιτελικά, ήταν βασικός μας στόχος. Είναι σημαντικό να βρίσκεται το Περιστέρι bwin στα ημιτελικά. Θέλουμε να βγάλουμε στο παρκέ τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις και την πρόοδο που δείχνουμε, για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στην πολύ δύσκολη και απαιτητική σειρά με τον Παναθηναϊκό».

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο θα επηρεάσει την εικόνα της ομάδας στα playoffs η αγωνιστική απραξία των τελευταίων ημερών, τόνισε: «Είναι πιο ευχάριστο για τους παίκτες να δίνουν αγώνες από το να έχουν μεγάλη αποχή. Τα ματς σου δίνουν ρυθμό, ανεβαίνει η αδρεναλίνη και χαίρεται και ο κόσμος. Το μόνο που θέλουμε είναι να δείξουμε στο παρκέ τη δουλειά που έχουμε κάνει».

 

Μοιράσου το