Με εκπληκτικό μπάσκετ το Περιστέρι bwin επιβλήθηκε (96-89) του Παναθηναϊκού

Παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ και σε υψηλό ρυθμό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης το Περιστέρι bwin επικράτησε (96-89) του Παναθηναϊκού στην 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League και κατέλαβε την 3η θέση στην βαθμολογία!

Μεγάλη εμφάνιση για τους «κυανοκίτρινους» πραγματοποίησε ο Μάρκους Ντένμον (22 πόντους με 3/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ενώ κυρίαρχος στη ρακέτα ήταν ο Ίαν Χάμερ (17 πόντους με 2/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) που «εκτέλεσε» και περιφερειακά όποτε χρειάστηκε. Ο Σιλβέιν Φρανσίσκο είχε μείνει στο μηδέν στο πρώτο 20λεπτο, αλλά με 15 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε την υπογραφή του στη μεγάλη νίκη.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το Περιστέρι bwin μπήκε πιο δυνατά και πήρε μια σημαντική διαφορά (10-0 στο 3.30’’) με τον Μάρκους Ντένμον κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών.
Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε σταδιακά και πλησίασε (15-13 στο 8’) με δυο ελεύθερες βολές του Πάρις Λι. Τα τρίποντα όμως του Ίαν Χάμερ και του Δημήτρη Μωραΐτη επέτρεψαν στους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +6 (21-15 στο 10’).

Στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» με τους Αρτούρας Γκουντάιτις και Μάριους Γκριγκόνις βρήκαν λύσεις και έφεραν τον αγώνα στα ίσια (23-23 στο 12.30’’). Ο Ίαν Χάμερ ήταν καταπληκτικός αμυντικά και επιθετικά για τους «κυανοκίτρινους» και με τον Μάρκους Ντένμον να συνεχίσει να σκοράρει ήταν σε… απόσταση αναπνοής (30-31 στο 16’).

Τα τρίποντα (τρία συνολικά) του Δημήτρη Αγραβάνη επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ (35-39 στο 19’), όμως τα καλάθια του Μπίλαν, του Ντένμον και το τρίποντο του Μωραΐτη έστειλαν το Περιστέρι bwin στα αποδυτήρια με ένα προβάδισμα 3 πόντων (42-39 στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο, το Περιστέρι bwin διατήρησε τον έλεγχο (53-48 στο 24.30’’) με τον Σιλβέιν Φρανσίσκο να αποτελεί την βασική απειλή άλλοτε με διεισδύσεις και άλλοτε με περιφερειακά σουτ.

Ο Παναθηναϊκός με τον Πάρις Λι να αποτελεί την κύρια απειλή πέρασε μπροστά στο σκορ (56-58 στο 27’) όμως ο Ίαν Χάμερ, ο Λεωνίδας Κασελάκης και ο Ματ Κόλεμαν έκαναν καλή δουλειά και το Περιστέρι bwin έκλεισε το τρίτο 10λεπτο στο +3 (65-62 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο, με τον Σιλβέιν Φρανσίσκο να οργανώνει και να «εκτελεί» και τον Ίαν Χάμερ να δίνει πολύτιμες βοήθειες στη ρακέτα οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη βρέθηκαν στο +10 (75-65 στο 32.30’’). Με ατομικές ενέργειες του Ντουέιν Μπέικον ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μειώσει (81-74 στο 35.30’’), αλλά ο Κασελάκης με τρίποντο και ο Χάμερ με εξαιρετικό ρολάρισμα στη ρακέτα ανέβασαν τη διαφορά στο +10 (86-76 στο 36.30’’).

Όσο κι αν προσπάθησε στς τελευταία λεπτά ο Πάρις Λι να ξαναβάλει τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι δεν τα κατάφερε, καθώς το Περιστέρι bwin είχε τον απόλυτο έλεγχο κυριαρχώντας πλήρως στο παρκέ και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ., Ζαχαρής, Μπακάλης.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-15, 42-39, 65-62, 96-89.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 9 (8 ριμπάουντ, 4 λάθη), Φρανσίσκο 15 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ραντάνοβ 10 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντένμον 22 (5/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κασελάκης 11 (1), Κόουλμαν 6, Μωραΐτης 6 (2 τρίποντα, 5 ασίστ), Περσίδης, Χάμερ 17 (5/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σερέλης): Π. Καλαϊτζάκης (0/3 σουτ), Λι 30 (4/7 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 10/10 βολές), Παπαγιάννης 4 (1/6 σουτ, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γουίλιαμς 4 (1/6 σουτ), Μπέικον 15 (4/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/6 βολές), Μποχωρίδης, Αγραβάνης 14 (4/8 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Πονίτκα 2 (1/5 σουτ), Γκριγκόνις 9 (1/4 τρίποντα), Γκουντάιτις 11 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

«Τελειώσαμε την κανονική περίοδο όπως μας άξιζε»

Μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Για την ομάδα μας ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη. Πιστεύω ότι για μένα δεν είναι έκπληξη ο τρόπος που παίξαμε. Γιατί βλέπω τα παιδιά πως δουλεύουν κάθε ημέρα στην προπόνηση. Τελειώσαμε την κανονική περίοδο με μια μεγάλη όπως ακριβώς μας άξιζε με τον τρόπο που παίζαμε όλη τη χρονιά. Είμαστε μια ομάδα που είναι σταθερή όλη τη σεζόν, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πραγματικά παίζουμε πολύ καλό μπάσκετ, μοιράζουμε τη μπάλα και για ακόμη μια φορά βγάλαμε 23 ασίστ. Αυτό δείχνει ότι έχουμε παίκτες που θέλουν να μοιράσουν την μπάλα, να παίξουν ο ένας για τον άλλο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μια πραγματική ομάδα».

Και ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων» συνέχισε: «Ίσως είναι και το μοναδικό παιχνίδι που παίξαμε 40 λεπτά στον ίδιο ρυθμό, είναι αυτό που ζητάμε κάθε μέρα στην προπονηση και στο βίντεο από τους παίκτες. Όλα τα παιδιά όσο έπαιξαν ήταν εξαιρετικοί, μείναμε πολύ πιστοί στο πλάνο μας. Αν εξαιρέσουμε τον Λι που μας έκανε ζημιά, πιστεύω ότι εξουδετερώσαμε τα ατού του Παναθηναϊκού. Αν και δεχθήκαμε 89 πόντους, πιστεύω ότι σε πολλά σημεία παίξαμε την άμυνα που θέλαμε, την άμυνα που είχαμε δουλέψει και καταφέραμε και φτάσαμε σε πολύ μεγάλη νίκη».

Και ο Βασίλης Σπανούλης, κατέληξε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά όχι μόνο για σήμερα αλλά για όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί όπως είπα και μέσα στα αποδυτήρια. Είναι σημαντικό πράγμα στον αθλητισμό και τη ζωή πως αξιοποιείς μια πολύ μεγάλη νίκη. Μια μεγάλη νίκη μπορεί να σε κάνει αλαζόνα και να σε φέρει πίσω, αλλά μπορεί και να σε κάνει ακόμη καλύτερο, να πιστέψεις στις δυνάμεις σου και να καταλάβεις ότι αν δουλεύεις σωστά και είσαι επαγγελματίας και κάθε μερα στο 100% στην προπόνηση θα έρχονται νίκες όπως η σημερινή. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για το σημερινό αποτέλεσμα και για όλη τη χρονιά».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χρήστος Σερέλης, τόνισε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin για τη δίκαιη νίκη. Σήμερα ήμασταν απίστευτα κακοί στην άμυνα και στη συγκέντρωση που χρειάζεται για να παίξεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Χάσαμε δίκαια το σημερινό παιχνίδι. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».
Σε ερώτηση για το πώς μπορεί να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός στην άμυνα, απάντησε: «Υπάρχουν δύο πράγματα, το πρώτο είναι η προπόνηση. Από εδώ και πέρα θα έχουμε πολύ περισσότερες ημέρες για να κάνουμε προπόνηση. Το δεύτερο είναι η θέληση και η διάθεση που πρέπει να δείξουν κάποιοι για να βγάλουν αυτά που θα γίνονται στην προπόνηση. Το έχω πει κι αυτό πολλές φορές, όποιος το έχει, θα παίξει. Σίγουρα θα είμαστε διαφορετικοί στα playoffs. Από εκεί και πέρα το “διαφορετικοί” έχει να κάνει με τη νοοτροπία. Το αποτέλεσμα δεν μπορώ να το ξέρω, θα το δούμε στην πορεία».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το