Δευτεραθλητές Ελλάδος οι Έφηβοι

Η νίκη κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου (86-63) δεν αρκούσε για τους Εφήβους που ωστόσο, προσέφεραν μία ακόμα μεγάλη επιτυχία στον Γ.Σ. Περιστερίου με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα! 

 Η τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα στην ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου, τον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα Πατρών, έφερνε τον Γ.Σ.Π. πρωταθλητή Ελλάδος υπό προϋποθέσεις. Χρειαζόταν νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου και το αυτό να πράξει και ο Προμηθέας κόντρα στον Άρη, παιχνίδι με το οποίο ξεκίνησε η 5η και τελευταία αγωνιστική του τουρνουά. Η ομάδα της Πάτρας, όμως, ηττήθηκε (70-65) με αποτέλεσμα ο Γ.Σ.Π. να καταλάβει την 2η θέση καθώς μειονεκτούσε στην ισοβαθμία με τους “ερυθρολεύκους”.

Στα του αγώνα, μετά το αρχικό 0-2 οι παίκτες του Κώστα Παπαμάρκου πήραν τα ηνία και δεν τα έχασαν έως ότου ακουστεί η κόρνα της λήξης. Μάλιστα, όσο κυλούσε ο χρόνος, η διαφορά έπαιρνε την ανιούσα με τον Κωνσταντίνο Κάδρα να κάνει το +11 (33-22), για να ακολουθήσει ένα επί μέρους 27-12 στην τρίτη περίοδο (67-46) το οποίο έριξε τους τίτλους τέλους. 

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 40-34, 67-46, 86-63

Γ.Σ Περιστερίου (Παπαμάρκος): Καράμπελας 2, Σκόρδος 6, Βησσαρίου 23(3), Μιχάλης 9(1), Πλευράκης 7(2), Παπαδόπουλος 2, Σταυρακούκας 18(3), Χάλιος 5, Κάδρας 3, Μαυροκουκουλάκης 2, Καραμανλής 4, Κρασάκης 5. 

Κολοσσός Ρόδου (Γρεμμενάς): Τσακίρης 4, Μπακίρης 7, Χατζηιωάννου 9(1), Κουρμαδιάς 2, Βαρβαρέσος Δ. 1, Ζαχαρίας 6, Φεσάκης 2, Βαρβαρέσος Φ. 8(2), Κωνσταντούρας 2, Μιροσάβιτς 16(2), Γκοτζάι 6.

 Παπαμάρκος: «Αψογη η διοργάνωση, συγχαρητήρια σε όλους»

 Ο προπονητής του Γ.Σ. Περιστερίου, Κώστας Παπαμάρκος δήλωσε με το τέλος της αναμέτρησης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες του συλλόγου μας για την προσπάθειά τους όλη τη χρονιά και το μετάλλιο. Πιστεύω ότι εκπροσωπήσαμε με τον καλύτερο τρόπο μια τόσο ιστορική ομάδα, όπως το Περιστέρι. Ακόμη συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα στους πρωταθλητές. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές για το άψογο από όλες τις απόψεις τουρνουά».


Μοιράσου το