Στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων ο ΓΣ Περιστερίου με τη νίκη (73-61) επί του Παναθηναϊκού!

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στους Εφήβους θα διεκδικήσει την Κυριακή (1/5, 15:30) η ομάδα του ΓΣ Περιστερίου που επικράτησε (73-61) του Παναθηναϊκού στο πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου διεξάγεται η Τελική Φάση του 49ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος!

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και το πρώτο 10λεπτο έκλεισε με ισορροπία (13-13, στο 10’). Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Κώστα Παπαμάρκου έλεγξαν τα ριμπάουντ και με καλύτερες επιθετικά επιλογές προηγήθηκαν με 33-27 (17.30’’), ενώ το ημίχρονο έκλεισε σττο +4 (35-31 στο 20’) για την ομάδα του ΓΣ Περιστερίου.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ανέκτισε το προβάδισμα (45-41 στο 25’), αλλά αμέσως αντέδρασε η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου και βρέθηκε στο +6 (51-45 στο 28’), όμως στο τέλος του τρίτου 10λεπτου υπήρχε ισορροπία (51-51).

Στο τελευταίο 10λεπτο με πολύ καλή άμυνα και τον Μπιλάλη να σημειώνει καθοριστικά καλάθια ο ΓΣ Περιστερίου ξέφυγε με 63-53 (στο 33.30’’) βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη στην οποιά μερίδιο είχαν και οι υπόλοιποι παίκτες, κυρίως όμως οι Φίλιππας και Ζούγρης που αποτέλεσαν σημεία αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας τους. Ο Παναθηναϊκός πλησίασε (63-60 στο 35.30’’’), αλλά εκεί οι «κυανοκίτρινοι» ήταν πιο ψύχραιμοι και έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη που τους έδωσε την πρόκριση στον τελικό του πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων…

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-13, 35-31, 51-51, 73-61.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστινάκης, Ζιώγας, Μαρτινάκος.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Παπαμάρκος): Φύτρος 1, Μπιλαλής 20(2), Μπέμπελος, Ντιπτσής 5(1), Μανιάς, Μαραγκουδάκης 6, Βλαχογιάννης 6(2), Μπουντούρης, Καμπερίδης, Φίλιππας 18, Ζούγρης 11, Σταυρακόπουλος 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ποδαράς): Δήμου 25(4), Αβδάλας Γ. 1, Δημητρός 1, Ευαγγελίου, Κουτσονικόλας 2, Δεϊμέζης 9, Αβδάλας Ν. 17(2), Κατσαφούρος, Βασιλειάδης, Μπάλα-Καγιού 3, Ντολγκάν 3(1).

Παπαμάρκος: «Κερδίσαμε δίκαια»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Εφηβικής ομάδας του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Παπαμάρκος, δήλωσε: «Ένα παιχνίδι σήμερα το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τελικός και όχι ημιτελικός, μεταξύ δύο πάρα πολύ καλών ομάδων. Υψηλών απαιτήσεων ματς. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε το χαρακτήρα που έχουμε συνήθως σαν ομάδα. Ευτυχώς στο δεύτερο ημίχρονο σφίξαμε πάρα πολύ την άμυνά μας, παίξαμε πιο συγκεντρωμένα και είχαμε καλύτερες επιλογές. Νομίζω κερδίσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά συγχαρητήρια και στην ομάδα του Παναθηναϊκού για τη προσπάθεια όλη τη χρονιά».

Ο Νίκος Φίλιππας που ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης του ΓΣ Περιστερίου, τόνισε: «Σήμερα ήμασταν στους κανόνες μας. Ότι μας είπε ο κόουτς, έπρεπε να μείνουμε στις αρχές μας και πίσω και μπροστά. Στο βίντεο προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τον Παναθηναϊκό γιατί μας είχε διαβάσει και έπρεπε να τον διαβάσουμε κι εμείς. Έχουμε βάλει στόχο την πρώτη θέση και αυτή πάμε να χτυπήσουμε».

Από την άλλη πλευρά ο άσος του Παναθηναϊκού Αναστάσιος Κουτσονικόλας, υποστήριξε: «Έχουμε κάνει μια αξιοπρεπή προσπάθεια, την καλύτερα δυνατή για εμάς. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς στο πρώτο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και δεν τα καταφέραμε. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι αύριο και θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε διότι είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να αντιπροσωπεύουμε επάξια το σήμα μας».

·         Τον αγώνα παρακολούθησαν από την ΕΟΚ ο πρόεδρος, Βαγγέλης Λιόλιος, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Νίκος Νικολόπουλος, ο ειδικός γραμματέας, Βασίλης Ντάκουρης, ο γενικός διευθυντής, Ντίνος Σβερκούνος, ο υπεύθυνος της Εθνικής Ανδρών, Δήμος Ντικούδης, ο επικεφαλής και ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας, Κώστας Τσαρτσαρής μαζί με τον Νίκο Σταυρόπουλο και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης.

Μοιράσου το