Το Περιστέρι bwin ηττήθηκε (84-71) από τον Ολυμπιακό και διεκδικεί την 3η θέση στη Stoiximan Basket League

Το Περιστέρι bwin έκανε μεγάλη προσπάθεια αλλά τελικά ηττήθηκε (84-71) από τον Ολυμπιακό στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» στον δεύτερο ημιτελικό των playoffs της Stoiximan Basket League και θα παλέψει για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε έχοντας τον πλήρη έλεγχο (0-14 στο 3’) και οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη προσπαθούσαν να μειώσουν, όμως η ευστοχία από τους Κάνααν, Παπανικολάου και Πίτερς δεν άφηναν περιθώρια με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +23 (12-35) λίγο πριν το τέλος του πρώτου 10λεπτου του οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι 13-35.

Δυο τρίποντα του Στέλιου Πουλιανίτη και η άνοδος του Τζόε Ράγκλαντ επέτρεψε στους «κυανοκίτρινους» να μειώσουν τη διαφορά (33-45 στο 17.30’’) πιέζοντας πολύ πιεστικά στην άμυνα, ενώ μείωσαν και στους 5 πόντους (40-45 στο 18.30’’) πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τη διαφορά στους 5 πόντους (44-49 στο 20’) για τον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κώστα Παπανικολάου να σκοράρει και τον Άλεκ Πίτερς να δίνει λύσεις οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ξανά μια σημαντική διαφορά (51-67 στο 26’) που τη διατήρησαν ως το τέλος του τρίτου 10λεπτου (60-73 στο 30’).

Όσο κι αν προσπάθησαν οι παίκτες του Περιστερίου bwin δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να μειώσουν ξανά τη διαφορά και γνώρισαν την ήττα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Καρπάνος, Χριστινάκης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-35, 44-49, 60-73, 71-84.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 5 (1/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Ράγκλαντ 21 (2/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 λάθη), Ντάνγκουμπιτς 2, Κασελάκης, Τόμπσον 12 (8 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος 2 (3 ασίστ), Πουλιανίτης 13 (3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ρένφρο 3 (4 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 9 (3/7 τρίποντα), Χουγκάζ 4 (2 ριμπάουντ), Ζούγρης, Σταυρακόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κάνααν 11 (2/5 τρίποντα), Παπανικολάου 11 (3 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Πίτερς 20 (2/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 18 (11 ριμπάουντ), Γουίλιαμς-Γκος 4 (2 ριμπάουντ), Λούντζης, Λαρεντζάκης 3 (1/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Μήτρου-Λονγκ 2 (6 ριμπάουντ), Πετρούσεβ 2, Τανούλης, ΜακΚίσικ 3 (1/4 τρίποντα).

«Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τα παιδιά, έδωσαν την ψυχή τους, είμαι υπερήφανος για εκείνους, το Περιστέρι bwin θα έχει να θυμάται αυτές τις σπουδαίες στιγμές που είχαμε»

Μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού με τον Ολυμπιακό στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Μπήκαμε κάπως νωθρά αλλά στη δεύτερη περίοδο γυρίσαμε. Δεν έχουμε ούτε το βάθος, αλλά ούτε και την ποιότητα όπως ο Ολυμπιακός για να συνεχίσουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Παλέψαμε, αλλά δεν ήταν δυνατό να κερδίσουμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Πιστεύω ότι έχουμε κάνει μια ιστορική χρονιά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τα παιδιά. Έδωσαν και την ψυχή τους. Η διαφορά ποιότητας είναι τεράστια. Όλη τη χρονιά όμως ήμασταν ανταγωνιστικοί και εναντίων των «αιώνιων» και εναντίων των υπολοίπων ομάδων.

Είμαι πολύ υπερήφανος για εκείνους. Έχουν κάνει υπερβολή στον τρόπο που παίζουν. Έχουν ανεβεί πολλά επίπεδα πολλοί παίκτες, έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα, έχουν κάνει πολύ κόσμο να ασχολείται με εκείνους και την ομάδα. Είμαι πολύ υπερήφανος και για την φετινή χρονιά και την περσινή. Το Περιστέρι bwin θα έχει να θυμάται αυτές τις σπουδαίες στιγμές που είχαμε. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι με τον Άρη για να τελειώσουμε τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος».

Για το μυστικό της επιτυχίας του Περιστερίου bwin και το μέλλον του, είπε: «Πολύ σκληρή δουλειά, πολλές ώρες προπόνησης, ομιλίας. Προσπάθησα να βάλω τα παιδιά σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που είχαν συνηθίσει. Να παίξουν ένα μπάσκετ πραγματικά υψηλού επιπέδου. Πιστεύω πως τα καταφέραμε στο μεγαλύτερο διάστημα.

Κυριαρχήσαμε για ακόμα μια χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Κάναμε ακόμη καλύτερη χρονιά από πέρσι με 15 νίκες. Πήγαμε στο Final-4 και παλέψαμε στην κατοχή. Ήμασταν 2 πόντους κάτω στα 50’’. Τα παιδιά έχουν κάνει υπερπροσπάθεια. Δεν περίμενα να κάνουμε τόσο γρήγορα τόσο σπουδαία πράγματα και δεν περίμενα τόσο γρήγορα να έχουμε μια τόσο υπέροχη χρονιά».

Και υπογράμμισε: «Όσον αφορά για του χρόνου, έχει γίνει μια συζήτηση με την διοίκηση. Τίποτα παραπάνω. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Έχω εξαιρετική σχέση με την ομάδα. Είναι η πρώτη που κοουτσάρισα και ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα, με δική μου πρωτοβουλία να ξεκινήσω από το Περιστέρι και δικαιώθηκα. Ήμουν σίγουρος πως θα γίνει αυτό. Ήμουν προπονητής σε πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, που δεν είχαμε προβλήματα οικονομικά. Το Περιστέρι έχει ένα κανονικό μπάτζετ.

Υπάρχουν ομάδες από κάτω με μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Πιστεύω κάναμε καλές κινήσεις.

Από εκεί και πέρα, καλό είναι να ρωτήσουμε την διοίκηση. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Κι εγώ πρέπει να καθίσω να σκεφτώ. Αυτή τη στιγμή έχω μια εβδομάδα και μετά ξέρετε πολύ καλά ότι εμένα το μυαλό μου θα είναι στην Εθνική, γιατί έχω αναλάβει κι εκεί μια τεράστια ευθύνη και πρέπει να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στον ελληνικό λαό, την πατρίδα μας και τις επόμενες γενιές να ξαναφέρουμε ψηλά το ελληνικό μπάσκετ και σε επίπεδο εθνικών ομάδων».

Όσο για την συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική ομάδα, εξήγησε: «Ναι, ο Γιάννης θα είναι παρών στην Εθνική».

Από την πλευρά του Ολυμπιακού δεν έγιναν δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου.
Η θέση των «ερυθρολεύκων» εκφράστηκε ως εξής:
«Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν έδωσε το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμπεριφορά φιλάθλων του Περιστερίου στο πρόσωπό του».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το