Το Περιστέρι bwin πάλεψε αλλά ηττήθηκε (83-72) από τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό των playoffs

Παρότι έκανε μεγάλη προσπάθεια το Περιστέρι bwin ηττήθηκε (83-72) από τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό των playoffs της Stoiximan Basket League στο ΣΕΦ.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα διεξαχθεί το Σάββατο (1/6, 17:15) στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ήταν μέσα στο παιχνίδι (14-16 στο 7.30’’), αλλά τα 4/4 τρίποντα του Αϊζάια Κάνααν έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (22-18 στο 10’).

Το Περιστέρι bwin με την άνοδο του Τζόε Ράγκλαντ πάλευε, αλλά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σκοράρουν από τα 6.75 με τους Πίτερς και ΜακΚίσικ και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο σουτάρωντας με 53.3% (8/15 τρίποντα).

Την ίδια στιγμή ο Βασίλης Σπανούλης προσπαθούσε να διαχειριστεί τα 4 φάουλ του Τρέβορ Τόμπσον στο 12ο λεπτό και τα 3 φάουλ του Νέιτ Ρένφρο με αποτέλεσμα να παίζει αρκετά ο Βαγγέλης Ζούγρης κερδίζοντας πολλές «μάχες» στη ρακέτα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να προηγήθηκε με 33-24 (14.40’’), αλλά με τον Ράγκλαντ και τον Κασελάκη οι «κυανοκίτρινοι» έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μειώνοντας σε 40-36 (στο 20’) έχοντας μόλις 3/12 τρίποντα (25%) και πολλά χαμένα ελεύθερα σουτ, αλλά και λέι απ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να σκοράρει από τα 6.75 με δεύτερες επιθέσεις με τους Κάνααν, Πίτερς και ΜακΚίσικ να σημειώνουν συνολικά 6, 5 και 3 τρίποντα αντίστοιχα.

Τα 5 σουτ από τα 6.75 στην τρίτη περίοδο, έδωσαν «αέρα» 15 πόντων (64-49 στο 29’) στον Ολυμπιακό, που είδε το Περιστέρι bwin να πλησιάζει (70-64 στο 34.40’’), αλλά εκεί κάποιες δεύτερες επιθέσεις των γηπεδούχων δεν άφησαν περιθώρια για να μειώσουν κι άλλο οι «κυανοκίτρινοι» γνωρίζοντας εν τέλει την ήττα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Τσιμπούρης, Κατραχούρας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-18, 40-36, 64-51, 83-72.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ (0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Κάναν 22 (2/4 δίποντα, 6/7 τρίποντ), Παπανικολάου 3 (1 τρίποντο, 3 ασίστ, 5 λάθη), Πίτερς 22 (3/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μιλουτίνοβ 14 (3/5 δίποντα, 8/11 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γουίλιαμς-Γκος 5 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Λούντζης 1, Λαρεντζάκης, Μήτρου-Λονγκ, Πετρούσεβ 4 (2/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), ΜακΚίσικ 12 (1/2 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 2 (1/8 σουτ), Ράγκλαντ 23 (7/12 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Γουίλιαμς 13 (2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα), Τόμπσον 9 (4/5 δίποντα), Χουγκάζ, Ντάνγκουμπιτς 2, Λοβ 7 (3/9 σουτ), Πουλιανίτης 5 (1), Κασελάκης 7 (1), Ρένφρο, Ζούγρης 4.

«Ήθελα τα παιδιά να παλέψουν περισσότερο, να βάλουν την καρδιά τους»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Χάσαμε πάρα πολλά ελεύθερα σουτ, δώσαμε αρκετές δεύτερες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό κι αυτό δεν μου άρεσε καθόλου. Ήθελα τα παιδιά να παλέψουν περισσότερο, να βάλουν την καρδιά τους. Από αυτά τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Ολυμπιακός, δεχθήκαμε πάρα πολλά τρίποντα, πάρα πολλούς πόντους οι οποίοι μας στοίχησαν. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ψηλότερος από εμάς. Θα δούμε τι κάναμε λάθος ώστε να είμαστε καλύτεροι στο δεύτερο παιχνίδι».

Όταν αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Ζερμέιν Λοβ στη γάμπα, τόνισε: «Κάθε παίκτης είναι σημαντικός για εμάς. Ο Ζερμέιν Λοβ είναι πολύ σημαντικός, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο μπορούμε το κενό του… Είτε πάρεις το Final Four, είτε το χάσεις, αδειάζεις ψυχολογικά. Η διαφορά ποιότητας και μεγέθους είναι μεγάλη. Είχαμε 7/26 τρίποντα συνολικά».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: «Στο πρώτο ματς της ημιτελικής σειράς δεν επιτρέπεται να κάνεις λάθος γιατί κρίνεται στις δύο νίκες. Αν κάνεις ένα λάθος και μετά πας στην έδρα του αντιπάλου η κατάσταση γίνεται περίπλοκη. Το Περιστέρι είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με καλό προπονητή, πολύ καλό υλικό, καλό τρόπο παιχνιδιού και πάντα παίζει και στις δύο πλευρές του γηπέδου με καλές συνεργασίες και ένταση. Κάνουν τα φαουλ που πρέπει και αυτό είναι δείγμα ομάδας που παίζει για να κερδίσει. Σαν πρώτο παιχνίδι για εμάς αμέσως μετά την επιστροφή μας από το φάιναλ φορ θα έλεγα πως δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή ομάδας για να παίξουμε. Θα θέλαμε κάτι πιο απλό. Το ότι κερδίσαμε τελικά είναι σημαντικό».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να αναδιοργανωθούμε, να αναπροσαρμόσουμε κάποια δεδομένα γιατί η απουσία του Φαλ μας δημιουργεί ένα σοβαρό θέμα. Όμως, για αυτό είμαστε εδώ. Και εμείς και οι παίκτες θα βρούμε τη λύση και τον χρόνο, καθώς ελπίζουμε να κερδίσουμε το Σάββατο, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τους τελικούς. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους φιλάθλους ηρθαν σήμερα μετά το μεγάλο ξενύχτι που έκαναν χθες. Οι περισσότεροι κοιμήθηκαν 5-6 το πρωϊ. Θέλω να δώσω μέσα από την καρδιά μου συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα για αυτόν τον μεγάλο θρίαμβο, αυτό το φανταστικό βράδυ που πρόσφεραν σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το