To Περιστέρι bwin έκανε το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά της Stoiximan Basket League!

Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ και με εξαιρετική άμυνα το Περιστέρι bwin επικράτησε (79-63) του Κολοσσού Ρόδου στον πρώτο αγώνα των playoffs της Stoiximan Basket League στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου»!

Οι «κυανοκίτρινοι» έκαναν το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, ενώ το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Ρόδο την Κυριακή (19/5, 17:15).

Με τέσσερα τρίποντα στην πρώτη περίοδο οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη πήραν μια σημαντική διαφορά (22-15 στο 10’) απέναντι στους «θαλασσί».

Ο Άντριου Γκάουντλοκ με την συνδρομή των Περάντες και Κολοβέρου έδωσαν στην ομάδα της Ρόδου τη δυνατότητα να περάσει μπροστά (24-25 στο 14.30’’), όμως δυο τρίποντα του Μήτρου-Λονγκ και ένα του Χουγκάζ έδωσαν «αέρα» 6 πόντων (33-27 στο 17’) στο Περιστέρι bwin.

Η καλή άμυνα και η κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση έδωσαν στους «κυανοκίτρινους» με την καθοδήγηση του Ράγκλαντ και την αποτελεσματικότητα των Μήτρου-Λονγκ και Ρένφρο τη δυνατότητα να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο με μια διαφορά 14 πόντων (44-30 στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη διατήρησαν την πίεση στην άμυνα και μια απόσταση (51-39 στο 23.40’’) από τον αντίπαλο τους.

Ο Κολοσσός προσπάθησε αλλά είχε χάσει πολύτιμο έδαφος (57-44 στο 26’ και 64-48 στο 28.30’’). Το Περιστέρι bwin στην τελευταία περίοδο μεγάλωσε τη διαφορά φτάνοντας και στο +20 (79-59 στο 38’) κυριαρχώντας πλήρως στον πρώτο αγώνα των playoffs.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας, Τσώνος, Κωνσταντινίδου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-15, 44-30, 66-50, 79-63.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μήτρου-Λόνγκ 12 (2/6 τρίποντα), Ράγκλαντ 9 (1), Γουίλιαμς 6 (2), Τόμσον 3, Χουγκάζ 10 (2), Ντάνγκουμπιτς, Ξανθόπουλος, Λοβ 10 (1), Πουλιανίτης 3 (1), Κασελάκης 4, Ρένφρο 10, Ζούγρης 2.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Σεγκούρα): Γκάουντλοκ 15 (2), Ουτόμι 2, Καμαριανός, Σίτου 5, Περάντες 8, Κολοβέρος 7 (1), Μπράικοβιτς 19 (1/2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Παπαγιάννης 2, Χατζηνικόλας, Μπιλλής, Παπαδάκης 1, Πόλεϊ 4.

«Παίξαμε με τρομερή διάθεση και προσήλωση στις δυο πλευρές του γηπέδου, αμυντικά και επιθετικά»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Είχαμε πει ότι πρέπει να ξαναβρούμε με τα παιδιά τη διάθεση μας και την ταυτότητα μας μετά από μια εκπληκτική χρονιά στην Ευρώπη. Κάπου αδειάσαμε πνευματικά και ήταν λογικό. Κάναμε μια φοβερή υπερπροσπάθεια και πλέον είπαμε ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε στην Ελλάδα.

Είχαμε δυο εβδομάδες να παίξουμε με τον Προμηθέα και δεν ήμασταν καλοί, ειδικά στο πρώτο 10λεπτο που δεχθήκαμε 35 πόντους. Δεν είναι αυτή η ομάδα μας».

Και πρόσθεσε: «Σήμερα παίξαμε με τρομερή διάθεση και προσήλωση στις δυο πλευρές του γηπέδου, αμυντικά και επιθετικά. Κυνηγήσαμε πάρα πολύ, είχαμε φοβερή διάθεση να πασάρουμε την μπάλα και στον αιφνιδιασμό και στις οργανωμένες επιθέσεις.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, είναι απλώς το 1-0 και πρέπει να προετοιμαστούμε για το δεύτερο παιχνίδι».

Όσο για τη μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος, ο Βασίλης Σπανούλης, είπε: «Όταν είσαι Έλληνας θέλεις να πάει καλά το ελληνικό μπάσκετ και από τη στιγμή που είμαι και προπονητής της Εθνικής ομάδας, πραγματικά πολλές φορές με στενοχωρεί το γεγονός ότι είμαστε πολύ πίσω σε κάποια πράγματα σε σχέση με άλλες χώρες.

Βλέπουμε ότι παντού παίζονται αγώνες. Δεν είναι σωστό για πολλές ομάδες να μένουν σε απραξία 20 ημέρες. Αυτό είναι διακοπές καλοκαιριού, δεν είναι διακοπές μέσα στην αγωνιστική περίοδο. Επίσης πρέπει να γίνει κάτι, η σωστή διασικασία ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα ομαλά και να ξεκουραστούν τα παιδιά για την Εθνική ομάδα».

Και κατέληξε: «Ο καθρέπτης όλου του μπάσκετ είναι η Εθνική ομάδα. Ήταν είναι και θα είναι. Πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια, όλοι μας, όσοι αγαπάμε το μπάσκετ, όλοι όσοι πρσβεύουμε το μπάσκετ, ώστε η Εθνική ομάδα να ξεκινήσει την προετοιμασία της στα χρονικά περιθώρια που έχουμε θέσει και έχουμε συμφωνήσει για να είναι έτοιμη για ένα πολύ μεγάλο τουρνουά που έρχεται στην Αθήνα.

Αυτό πρέπει να το ακούσουν όλοι και πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, ότι η Εθνική ομάδα είναι υπεράνω όλων μας. Και πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, γιατί κάθε ανάπτυξη του μπάσκετ προήλθε από την Εθνική ομάδα και το ’87 και το 2005 και πρέπει αυτό να το διαφυλάξουμε. Να προσέχουμε πολύ, να είμαστε οργανωμένοι, ειδικά σε χρονιές που υπάρχει ένα τέτοιο τουρνουά στην χώρα μας».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Κολοσσού Κούρο Σεγκούρα, τόνισε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin για τη νίκη, ήταν ένα παιχνίδι όσο σκληρό περιμέναμε. Ήταν μια σκληρή αναμέτρηση που το περιμέναμε αυτό από τον αντίπαλο μας.

Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον ρυθμό και στην επίθεση και στην άμυνα από την αρχή του αγώνα. Απλά στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί και έτσι δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε στη συνέχεια τον ρυθμό του παιχνιδιού. Θα συνεχίσουμε, ξέρουμε ότι είναι μια σειρά playoffs, απλά το σκορ είναι 1-0 και συνεχίζουμε.

Επίσης θέλω να ευχηθώ περαστικά στο Νίκο Καμαριανό ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το