Πανταζόπουλος: «Δεν θέλανε τους φιλάθλους μας στο γήπεδο»!

Δήλωση του προέδρου της ΚΑΕ Περιστέρι Bwin, Γιώργου Πανταζόπουλου:

«Μια πολύ μεγάλη ημέρα του Συλλόγου, δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως περιμέναμε, εξαιτίας κάποιων γεγονότων που συνέβησαν την Κυριακή λίγο πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Για να έχουν όλοι ξεκάθαρη εικόνα, το Περιστέρι bwin, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ήρθε σε επικοινωνία με την Ομοσπονδία, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον για χορήγηση έξτρα εισιτηρίων ή προσκλήσεων, για τους αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής, σε περίπτωση πρόκρισής μας.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι δεν ήταν δυνατό να μιλήσουμε για εισιτήρια ή προσκλήσεις για τον αγώνα του Σαββάτου, διότι περίμεναν πρώτα να ολοκληρωθεί ο ημιτελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Η Ομοσπονδία μας διαβεβαίωσε πάραυτα ότι θα είμασταν σε συνεχή επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα, σε περίπτωση πρόκρισης της ομάδας μας στον τελικό της Κυριακής.

Σε ερώτηση που έγινε από εμένα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό πριν από το μεταξύ τους αγώνα, ο Παναθηναϊκός είπε ότι πιθανόν θα ζητούσε εισιτήρια, ο δε Ολυμπιακός μετά την λήξη του παιχνιδιού, έκρινε ότι δεν χρειαζόταν άλλα εισιτήρια.

Η ομάδα μας είχε συγκεκριμένα μεμονωμένα αιτήματα, από φίλους της για να βρεθούν κοντά της στην πιο μεγάλη στιγμή της ιστορίας της και σε μια γιορτή του μπάσκετ, στον τελικό του Κυπέλλου.

Έτσι άρχισε μια διαδικασία επικοινωνίας και συνεννόησης με την Ομοσπονδία για να εξασφαλίσουμε εισιτήρια ή προσκλήσεις για τους ανθρώπους αυτούς, που θα έρχονταν αυθημερόν την ημέρα του αγώνα.

Σε συζήτηση που έγινε μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ, μας έδειξαν ακόμη και τα σημεία όπου θα μπορούσαν να καθίσουν μεμονωμένα οι φίλοι της ομάδας μας.

Την Κυριακή το πρωί έφτασαν 31 άτομα με το πλοίο και 16 αεροπορικώς και με την ολοκλήρωση της άφιξής τους, συγκεντρώσαμε τα ΑΜΚΑ και τις ταυτότητές τους για τις απαραίτητες ταυτοποιήσεις, ώστε να εισέλθουν στο γήπεδο.

Από το πρωί της Κυριακής ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία με την Ομοσπονδία. Στις 12:20 στείλαμε τη σχετική λίστα και μέχρι τις 18:30 ήμασταν σε αναμονή της αποστολής από την Ομοσπονδία των εισιτηρίων και των προσκλήσεων.

Οι φίλαθλοι μας από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν τελικά να μπουν στο γήπεδο αποχώρησαν.

Είναι φανερό ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση από την Ομοσπονδία να βρεθεί λύση. Πρέπει να τονιστεί ότι ούτε την Πέμπτη μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αλλά ούτε και το Σάββατο μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, η ΕΟΚ δεν μας απέκλεισε την δυνατότητα παρουσίας ορισμένων μεμονωμένων φιλάθλων μας που θα έρχονταν αυθημερόν την Κυριακή στο γήπεδο. Γι’ αυτό και εμείς, ενημερώσαμε αυτούς τους λίγους φίλους μας, που επιθυμούσαν να έρθουν, να ξεκινήσουν.

Ό,τι υπήρχε τρόπος να γίνει, ήταν ξεκάθαρο, καθώς μια ώρα πριν το παιχνίδι, μας έβγαλαν 14 προσκλήσεις για να μπορέσουν κάποιοι από τους 47 να μπουν στο γήπεδο. Αυτό όμως οι φίλαθλοι μας δεν το δέχθηκαν και είπαν θα μπουν ή όλοι ή κανείς!

Η ευθύνη πραγματικά βαραίνει εμένα, γιατί πίστεψα τα λόγια των ανθρώπων της Ομοσπονδίας, που μου έλεγαν ότι θα μπει ο κόσμος στο γήπεδο. Γιατί άλλωστε να μου ζητήσουν τη λίστα με τις ταυτότητες και τα ΑΜΚΑ, εάν δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα;

Η άποψη μου είναι ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια να βοηθήσουν, ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα, στηριζόμενοι σε δικαιολογίες οι οποίες για μένα είναι πραγματικά αστείες. Από τη μία, η Αστυνομία έλεγε να εκδοθούν εισιτήρια και από την άλλη η Ομοσπονδία ισχυριζόταν ότι δεν τους αφήνει η Αστυνομία. Και όλο αυτό ήταν ένα παιχνίδι, καθώς τα εισιτήρια είχαν κλείσει από τις 9/2 και δεν υπήρχε η δυνατότητα έκδοσης, παρά μόνο μέσα από την Ομοσπονδία.

Αυτό που πραγματικά με λυπεί είναι ότι δώσαμε 47 ονοματεπώνυμα με ΑΜΚΑ και ταυτότητες φίλων της ομάδας μας, που ήθελαν να παρακολουθήσουν τον πρώτο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας μας. Και αυτό το δικαίωμα τους στερήθηκε.

Η ευθύνη βαραίνει μόνο εμένα που πίστεψα αυτούς τους ανθρώπους. Είχα εγγυηθεί προσωπικά για τους μεμονωμένους φιλάθλους μας, που ταξίδεψαν στην Κρήτη.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι οι φίλαθλοί μας θα έφευγαν από το γήπεδο στο ημίχρονο του αγώνα, πριν καν τελειώσει ο Τελικός, για να προλάβουν το βραδινό πλοίο της επιστροφής! Η Ομοσπονδία ήταν ενήμερη και γι’ αυτό.

Μια δημόσια συγνώμη σε καθέναν από τους 47 φίλους μας ξεχωριστά, τους οποίους γνωρίζω προσωπικά, είναι το λιγότερο που μπορώ να δώσω για την ψυχική, οικονομική και σωματική καταπόνηση που υπέστησαν. Επειδή όπως ανέφερα η ευθύνη βαραίνει εμένα προσωπικά, η παραίτηση μου είναι στη διάθεση της διοίκησης και θα επικοινωνήσω άμεσα με τον κ. Κότση και τον κ. Πολέμη».

Μοιράσου το