Ρεσιτάλ μπάσκετ (88-68) με Ντένμον και Φρανσίσκο!

Με το πόδι στο… γκάζι έπαιζε το Περιστέρι bwin απέναντι στον Προμηθέα από την αρχή ως το τέλος του αγώνα φτάνοντας σε μια επιβλητική νίκη (88-68) στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» για την 10η αγωνιστική της Basket League.

Το δίδυμο Μάρκους Ντένμον και Σιλβέιν Φρανσίσκο συμπλήρωναν ο ένας τον άλλο υποδειγματικά και οι «κυανοκίτρινοι» δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τους.

Με τον Ντένμον να τελειώνει τον αγώνα με 25 πόντους (6/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα) και τον Γάλλο γκαρντ να επιτυγχάνει double-double με 12 πόντους και 10 ασίστ, το Περιστέρι bwin δεν αισθάνθηκε σε κανένα σημείο να απειλείται. Οι φιλοξενούμενοι από την μεριά τους στερήθηκαν τις υπηρεσίες των Τρέβις Σίμπσον και Τζορτζ Κόντιντ. Βέβαια και οι «κυανοκίτρινοι» αγωνίστηκαν χωρίς τον Στέλιο Πουλιανίτη.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το Περιστέρι bwin είχε τον έλεγχο (13-5 στο 6.40’’) απέναντι στους Πατρινούς που οδηγούνταν από την καλή άμυνα σε άσχημες επιλογές και αρκετά λάθη. Ο Τζο Γιανγκ έμεινε άποντος στο πρώτο ημίχρονο και οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν μια σημαντική διαφορά (42-32 στο 20’) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, ο Μάρκους Ντένμον που αποτελούσε τη σταθερή απειλή για το καλάθι του Προμηθέα βρήκε ιδανικό παρτενέρ τον Σιλβέιν Φρανσίσκο, ο οποίος άλλοτε εκτελούσε και άλλοτε δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του. Με αποτέλεσμα η διαφορά να «εκτοξευτεί» στο +15 (47-32 στο 21.30’’).

Προσπάθησε με τρίποντα του Κουλμπόκα ο Προμηθέας να επιστρέψει (66-57 στο 34’), αλλά το τελευταίο 5λεπτο ήταν απολαυστικό για το Περιστέρι bwin που διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τον αντίπαλο του και στο τέλος διεύρυνε διαφορά τελειώνοντας τον αγώνα στο +20 (88-68) στην καλύτερη φετινή εμφάνιση της ομάδας συνολικά σ’ ένα παιχνίδι.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κάρδαρης, Τσολάκος, Ταρενίδης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-13, 42-32, 58-48, 88-68

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Αγραβάνης 9 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντένμον 25 (6/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/1 βολή) , Φρανσίσκο 12 (2/5 τρίποντα, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη) , Κασελάκης 9 (1) , Μωραΐτης , Μπίλαν 7 (5 ριμπάουντ), Τζούστον 14 (4 ριμπάουντ), Περσίδης 4 , Ραντάνοβ 8 (5 ριμπάουντ).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Χριστόπουλος): Κάουαν 10 (1/7 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Ντάνγκουμπιτς 5 (1) , Γιανγκ 14 (4/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/4 βολές), Τσαϊρέλης 2, Μουράτος 8 (2/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Γκίκας 8 (2), Κακλαμανάκης 4, Τανούλης 4, Κουλμπόκα 13 (4/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 λάθη).

«Η πιο μεστή εμφάνιση της χρονιάς»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωωσε: «Παίξαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Προερχόμασταν από μια πολύ καλή εμφάνιση και μια μεγάλη νίκη σ’ ένα παιχνίδι που ήταν do or die για μας στο Ισραήλ και ήρθαμε εδώ για να δείξουμε ότι αυτό δεν ήταν μια φωτοβολίδα. Ότι πραγματικά δουλεύουμε καλά, χτίζουμε πάνω σ’ αυτό και σήμερα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κάναμε ίσως την πιο μεστή εμφάνιση για τη φετινή χρονιά αμυντικά και επιθετικά».

Και ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων» συμπλήρωσε: «Όλα τα παιδιά όποιος παίζει, όσο κι αν παίζει, πραγματικά δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Αρχίζει και μπολιάζει μέσα τους η φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε. Αρχίζουμε και γινόμαστε πραγματικά μια καλή ομάδα και στα αποδυτήρια και εκτός, μετά από τρεις-τέσσερις μήνες. Πρέπει να συνεχίσουμε ταπεινά τη σκληρή δουλειά που κάνουμε και να προχωρήσουμε με ταπεινότητα για όλο αυτό που έχουμε δημιοργήσει. Συγχαρητήρια στον Προμηθέα, που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα τους εύχομαι τα καλύτερα».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Προμηθέα Γιάννης Χριστόπουλος, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin για τη νίκη. Νομίζω ότι προσπαθήσαμε για 3.5 10λεπτα και θεωρώ ότι η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική εικόνα της ομάδας. Δεν καταφέραμε να βάλουμε εύκολα σουτ και λέι-απ και το Περιστέρι bwin χρησιμοποίησε το βάθος του μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και κατάφερε να πάρει αβαντάζ σ’ αυτό το σημείο».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το