Παλικαρίσια πρόκριση (90-87) στο Ισραήλ και τώρα Ντιζόν!

Κατάθεση ψυχής έκαναν οι παίκτες του Περιστερίου bwin φτάνοντας σε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη (90-87) επί της Μπνέι Ερτζέλια στο Ισραήλ και πήρε την πρόκριση στο Play-In του Basketball Champions League, όπου θα αναμετρηθεί με την Ντιζόν έχοντας το μειονέκτημα της έδρας σε σειρά best-of-three!

Συγκλονιστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάρκους Ντένμον, που έδειξε να μην καταλαβαίνει τίποτε ούτε από την ίωση που είχε προσβληθεί, όπως και ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος έσφιξε τα δόντια και τα έδωσε κι εκείνος όλα στο παρκέ συμβάλλοντας στη μεγάλη πρόκριση.

Μυθική εμφάνιση έκανε στο δεύτερο ημίχρονο ο Σιλβέιν Φρανσίσκο και ο Μίρο Μπίλαν δίνοντας πολύτιμες λύσεις με την εμπειρία του στη ρακέτα παίζοντας και πολύ καλά στα μετόπισθεν.

Όλοι οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη που επιστρατεύτηκαν να βοηθήσουν τα έδωσαν όλα καταθέτοντας την ψυχή τους στο παρκέ, για τη μεγάλη πρόκριση. Οι Ισραηλινοί στηρίχθηκαν κυρίως στον Μόρις Κεμπ (είχε 32 πόντους) ενώ η βοήθεια που έδωσαν οι Τόμπσον, Μπαμπ και Γκαμπλ δεν ήταν αρκετή για να κάμψει το πάθος και την επιθυμία των παικτών του Περιστερίου bwin να φύγουν νικητές από το παρκέ. Και το πέτυχαν!

Οι «κυανοκίτρινοι» μπήκαν αποφασισμένοι και παρά τα προβλήματα τους (έμειναν στην Αθήνα λόγω ίωσης Πουλιανίτης και Γκιουζέλης, ενώ με ίωση έπαιξαν ο Ντένμον και ο Αγραβάνης) έβαλαν τους κανόνες τους στο ματς (9-17 στο 7’). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με συνεχόμενα καλάθια του Μόρις Κεμπ έκλεισαν την πρώτη περίοδο έχοντας μικρό προβάδισμα (19-17, στο 10’). Σ’ αυτό το σημείο το Περιστέρι bwin είχε μόλις 1/8 τρίποντα, αλλά ήταν σε… απόσταση βολής.

Στη δεύτερη περίοδο, πήρε… φωτιά ο Μάρκους Ντένμον και από το 30-24 (στο 13’’) πέρασε μπροστά με 38-43 (στο 18’) και έκλεισε το ημίχρονο με καλάθι στη λήξη από τα 6.75 του Αμερικανού γκαρντ (45-48 στο 20’). Ο Ντένμον έφτασε τους 19 πόντους και οι «κυανοκίτρινοι» είχαν 8/21 τρίποντα, 19 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 5 κλεψίματα και 5 λάθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίρο Μπίλαν και πέντε σερί πόντοι του Σιλβέιν Φρανσίσκο που μπήκε «ζεστός» έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στο Περιστέρι bwin (45-55 στο 22’). Με καλάθια από τους Κεμπ. Γκαμπλ και Τόμπσον η Μπνέι Ερτζέλια μπόρεσε να προσπεράσει (68-67 στο 30’) στο τέλος του τρίτου 10λεπτου.

Στην τελευταία περίοδο, Αγραβάνης, Ντένμον, Φρανσίσκο και Μπίλαν ανέλαβαν πρωτοβουλίες δίνοντας «αέρα» 8 πόντων (74-82 στο 37.30’’) στο Περιστέρι bwin που διαφύλαξε αυτή την απόσταση από τον αντίπαλο του φτάνοντας στη νίκη-πρόκριση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσιούλιν, Γιλμάζ, Γκρατσίν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 45-48, 68-67, 87-90

ΜΠΝΕΙ ΕΡΤΖΕΛΙΑ (Αχαρόνι): Μπαμπ 14 (0/3 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 8/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κοέν 1, Χούκερ 6 (1/11 σουτ, 4 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 κλεψίματα), Κεμπ 32 (9/16 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 8/10 βολές, 9 ριμπάουντ), Τόμπσον 16 (6/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Γκαμπλ 13 (5/8 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 5 λάθη, 5 φάουλ), Κράβιτς, Βαν Βλιετ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Αγραβάνης 12 (3/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 0/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντένμον 25 (3/4 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 4/6 βολές), Φρανσίσκο 21 (4/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα), Κασελάκης 5 (1 τριπ.), Μωραΐτης 3 (1 τριπ.), Μπίλαν 15 (5/10 δίποντα, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ), Τζούστον, Περσίδης 5 (1 τριπ.), Ραντάνοβ 4 (4 ριμπάουντ).

«Μπράβο στους παίκτες για την αντίδραση»

Μετά το τέλος του αγώνα με την Μπνέι Ερτζέλια και τη νίκη-πρόκριση του Περιστερίου bwin, ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Κάναμε ένα μεγάλο ματς και προετοιμαστήκαμε με το σωστό τρόπο, προπονηθήκαμε πολύ καλά και είχαμε καλή απόδοση για ένα τόσο σημαντικό ματς. Για ένα ματς πρόκρισης ‘’ζωής και θανάτου’’. Σ’ αυτά τα ματς μετράει το πόσο θες να κερδίσεις. Η ομάδα διαθέτει ποιότητα, έχουμε έμπειρους παίκτες με φιλοσοξία. Η Ερτζέλια είναι σε καλή κατάσταση, έχει κερδίσει την Μακάμπι και την Ρίτας Βίλνιους».

Και πρόσθεσε: «Περιμέναμε ένα δύσκολο ματς, αλλά οι παίκτες μου αντέδρασαν όπως πρέπει. Τακτικά, ήμασταν σωστοί. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη συγκέντρωση τους, για την αντίδραση τους μετά από τις δυο ήττες στο Basketballl Champions League. Είμαστε πλέον στο σωστό δρόμο να χτίσουμε αυτοπεποίθηση και χημεία. Όσο περνάει ο καιρός να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε, διότι τα ματς θα είναι ακόμη πιο δύσκολα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Και ο τεχνικός του Περιστερίου bwin, συμπλήρωσε: «Είχαμε ετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. Για το αν θα ήμασταν μπροστά η πίσω στο σκορ, ακόμη και για άμυνες ζώνης. Αντιδράσαμε σωστά στην άμυνα ζώνης της Ερτζέλια και αυτό μας βοήθησε πολύ».

Ο Μίρο Μπίλαν που έκανε εξαιρετική δουλειά στις δυο ρακέτες συμβάλλοντας τα μέγιστα σε άμυνα και επίθεση, υποστήριξε: «Είναι μια σημαντική νίκη σ’ ένα ματς ζωής και θανάτου. Παίξαμε δυνατά και ήμασταν ενωμένοι. Μας είχαν στραγγαλίσει πριν λίγες εβδομάδες, αλλά τώρα με τη νίκη αυτή μπορούμε να χτίσουμε αυτοπεποίθηση. Είμαστε στα play-Inn, το αξίζαμε και τώρα θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το