Δια χειρός Ντένμον, 77-71 τον Απόλλωνα

Με τον Μάρκους Ντένμον να είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης την κατάλληλη στιγμή και οι Μίρο Μπίλαν, Σακούρ Τζούστον να πραγματοποιούν μεγάλη εμφάνιση το Περιστέρι bwin πέρασε (77-71) από την έδρα του Απόλλωνα!

Οι «τρεις σωματοφύλακες» του Βασίλη Σπανούλη έκαναν τη διαφορά σε μια αναμέτρηση, όπου έκαναν πολύ καλή δουλειά και οι Αλέκσα Ραντάνοβ και Ντέβιν Ντέιβις ειδικά στο αμυντικό κομμάτι.

Οι Πατρινοί αποδείχθηκαν «πολύ σκληροί για να πεθάνουν» και αυτό οφείλεται κυρίως στους Αντόνιο Λι Ντέιβις και Ράιαν Τέιλορ που σήκωσαν το βάρος επιθετικά για την ομάδα του Νίκου Βετούλα, όπως και ο Ζώης Καράμπελας που πάλεψε στην περιφέρεια απέναντι στα γκαρντ του Περιστερίου bwin.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους Μίρο Μπίλαν και Μάρκους Ντένμον να αναλαμβάνουν δράση, το Περιστέρι bwin μπήκε πολύ δυνατά και βρέθηκε στο +13 (4-17 στο 5’). Ο σέντερ των «κυανοκιτρίνων» κυριάρχησε στη ρακέτα, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ έκανε τη διαφορά από την περιφέρεια. Σταδιακά όμως ο Απόλλωνας ανέβασε την πίεση στην άμυνα και με καλάθια των Τέιλορ και Ντέιβις αρχικά και στη λήξη του πρώτου 10λεπτου ένα τρίποντο από τον Μαστρογιαννόπουλο έκλεισε το 10λεπτο στο -1 (22-23 στο 10’) για τους Πατρινούς.

Στη δεύτερη περίοδο η αστοχία από την περιφέρεια (3/14 τρίποντα, ήτοι 21%) για τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν 4/8 τρίποντα (50%) επέτρεψε στους Πατρινούς με καλάθια από τους Τέιλορ και Ντέιβις να κλείσουν το ημίχρονο στο +5 (44-39 στο 20’).

Στην επανάληψη, ο Μάρκους Ντένμον ανέλαβε δράση και με την προσωπικότητα του ηγήθηκε της αντεπίθεσης των «κυανοκιτρίνων». Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 12 πόντους στο επιμέρους 2-16 σερί που «έτρεξαν» οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη και το Περιστέρι bwin βρέθηκε μπροστά με 55-46 (στο 24’). Οι Πατρινοί πλησίασαν ξανά (60-66 στο 30’), αλλά ο Σακούρ Τζούστον ήταν εκεί και στήριξε τον Ντένμμον επιθετικά, όπως ο Μίρο Μπίλαν στο πρώτο μέρος.

Οι Πατρινοί στο 32’ μείωσαν στο τρίποντο (63-66) με μεγάλο σουτ του Χάινς Τζόουνς, αλλά δυο καλάθια του Σακούρ Τζούστον άνοιξαν ξανά τη διαφορά (63-72 στο 35’). Όταν ο Απόλλωνας με τον Γιώργο Μπόγρη μείωσε ξανά στο -4 (68-72 στο 37’), εκεί «μίλησε» με δυο εύστοχες βολές ο Μάρκους Ντένμον και ένα τρίποντο «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης, Πιτσίλκας, Αγραφιώτης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-23, 44-39, 60-66, 71-77.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Γκρίφιν 2, Ντέιβις 20 (4/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/7 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Μπόγρης 10 (4/5 δίποντα, 2/6 βολές, 5 ριμπάουντ), Χέινς-Τζόουνς 10 (2/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα), Καλχούν, Βησσαρίου, Σιλά 6 (3/3 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Τέιλορ 16 (4/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5/5 βολές), Καράμπελας 4 (2/9 σουτ), Κογιόνης, Μαστρογιαννόπουλος 3 (1).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 17 (7/8 δίποντα, 3/4 βολές, 10 ριμπάουντ), Ραντάνοβ 7 (3/4 δίποντα), Πουλιανίτης 7 (1/6 τρίποντα), Ντένμον 24 (2/5 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 5/5 βολές, 4 κλεψίματα), Ντέιβις 3 (1/7 σουτ, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τζούστον 16 (7/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Φρανσίσκο, Μωραΐτης 3, Γκιουζέλης, Ζούγρης.

«Παίξαμε με σωστή νοοτροπία»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ξέραμε πως θα ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Νίκος (Βετούλας) κάνει εξαιρετική δουλειά, είναι ένας έξυπνος προπονητής και θέλω να του ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Πολλές ομάδες θα δυσκολευτούν να περάσουν από την Πάτρα. Όσον αφορά το παιχνίδι, εμείς αντιδράσαμε μετά την ήττα από την ΑΕΚ, όμως κάπου στην πορεία χάσαμε το μυαλό μας, αλλά στη συνέχεια τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα και έπαιξαν με σωστή νοοτροπία. Βάλαμε μερικά μεγάλα σουτ, χάσαμε βέβαια πολλά ελεύθερα τρίποντα, αλλά εγώ αυτό που θέλω είναι να βγαίνουν ελεύθερα τρίποντα και κάποια στιγμή, θα μπουν».

Και συμπλήρωσε: «Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο δυνατά. Στο πρώτο 20λεπτο είχαμε 4 ριμπάουντ λιγότερα και στο δεύτερο μέρος τα ελέγξαμε και τελειώσαμε με έξι παραπάνω ριμπάουντ, αλλά και 18 ασιστ. Γυρίσαμε πολύ καλά τη μπάλα και πήραμε μια πολύ καλή νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Απόλλωνα Νίκος Βετούλας, τόνισε: «Κάναμε μεγάλή προσπάθεια, τα παιδιά το πάλεψαν μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, στο πρώτο και στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν ότι καλύτερο για να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι. Κυνηγούσαμε διάφορες 10 και 11 πόντων αλλά και τις δυο φορές, ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Όμως, είναι δεδομένη η προσωπικότητα και η ποιότητα του Ντένμον. Επιλέξαμε να αφήνουμε κάποια ελεύθερα σουτ, προκειμένου να μειώσουμε τη διαφορά και ως ένα σημείο, τα καταφέραμε». Και πρόσθεσε: «Στην ουσία το παιχνίδι έγειρε προς το Περιστέρι από ένα παίκτη επιπέδου Euroleague όπως είναι ο Ντένμον. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Δείχνουμε ομάδα σε κάθε παιχνίδι και αν το καταφέρουμε θα πετύχουμε το στόχο μας. Βάση των ικανοτήτων μας, είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, δεν παρατήσαν το παιχνίδι, έδωσαν ότι μπορούσαμε και σημασία έχει ότι είμαστε όλοι μαζί σαν ομάδα».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το