Ήττα για το Περιστέρι bwin από την ΑΕΚ με 80-84

Την ήττα (80-84) γνώρισε το Περιστέρι bwin απέναντι στην ΑΕΚ στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», για την 3η αγωνιστική της Basket League.
 
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «κυανοκίτρινοι» ήταν άστοχοι στα ανοικτά σουτ που επιχείρησαν σε αντίθεση με την ΑΕΚ που βρήκε σκορ από τους Φρέζιερ και ΜακΓκριφ και πήρε μια διαφορά 9 πόντων (11-20 στο 9’). Σταδιακά η πίεση από τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη μεγάλωσε και στη δεύτερη περίοδο κυκλοφορώντας την μπάλα και με τους Μάρκους Ντένμον και Ντέβιν Ντέιβις να σκοράρουν πλησίασε σε… απόσταση αναπνοής (34-36 στο 18.40’’), πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο στο 37-40 (40’).
 
Στο δεύτερο ημίχρονο το Περιστέρι bwin πέρασε μπροστά και βρέθηκε στο +7 (52-45 στο 25’) βάζοντας δύσκολα στην ΑΕΚ. Με πιεστική άμυνα και έλεγχο του ρυθμού οι «υανοκίτρινοι» είχαν το «πάνω χέρι» (64-58 στο 30’).
 
Στην τελευταία περίοδο, με καλάθι του πολύ καλού Μάρκους Ντένμον το Περιστέρι bwin βρέθηκε στο +5 (68-63 στο 33.20’’). Η ΑΕΚ αντέδρασε και προηγήθηκε με 71-68 (στο 34.30’’). Ο Μίρο Μπίλαν έβαλε ξανά μπροστά τους «κυανοκίτρινους» (76-75 στο 37.30’’). Στο τέλος ο Τιμ Φρέιζερ με δύσκολα σουτ οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη, καθώς τα ελεύθερα σουτ του Περιστερίου bwin δεν βρήκαν στόχο (8/30 τρίποντα, ήτοι 26.7%).]
 
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Μάνος, Ζαχαρής.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-20, 37-40, 64-58, 80-84
 
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπιλάν 12 (6 ριμπάουντ), Ραντάνοφ 11, Πουλιανίτης, Ντένμον 27 (3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Ντέιβις 10 (3 ριμπάουντ), Τζούστον 4 (6 ριμπάουντ), Φρανσίσκο 6 (6 ασίστ, 4 λάθη), Μωραΐτης 7, Γκιουζέλης 1, Σταυρακόπουλος 2
 
ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης, Φρέιζιερ 13 (6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 6 λάθη), ΜακΓκρίφ 18 (7 ριμπάουντ), Μαυροειδής 4 , Γουίλιαμς 14 (3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος 2 , Περσίδης 3 , Μάντσεν 12 (3 ριμπάουντ), Παπαδάκης, Μίτσελ 16 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 2 (4 ριμπάουντ)

«Το παιχνίδι κρίθηκε στα μεγάλα σουτ της ΑΕΚ»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ένα ντέρμπι, συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε το μπάσκετ που είχαμε πει, να μείνουμε στο πλάνο μας. Κάποια πράγματα τα κάναμε καλά στη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως είχαμε πάρα πολλά κενά σημεία. Στο τέλος το ματς κρίθηκε στα μεγάλα σουτ της ΑΕΚ και σ’ αυτά που δεν βάλαμε εμείς».
 
Από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Καντζούρης, υποστήριξε: «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι ακριβώς όπως το είχαμε περιγράψει μέσα στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του αγώνα στους παίκτες μας. Τους είπαμε ότι πρέπει να περιμένουν μια σκυλομαχία και νομίζω κάτι τέτοιο έγινε σήμερα εδώ στο γήπεδο.
 
Ξέραμε ότι το Περιστέρι bwin είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολύ συγκροτημένη προπονητικά με ξεκάθαρες αρχές. Οπότε εμείς θα έπρεπε να ανταπεξέλθουμε, να βγάλουμε στο παρκέ τα καλά στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σαν ομάδα. Σίγουρα είχαμε αρκετά κενά διαστήματα και είναι φυσιολογικό, είναι η αρχή της σεζόν». 
 
Και συμπλήρωσε: «Κάναμε κάποια λάθη αβίαστα τα οποία δεν επιτρέπονται για την αξία των παικτών μας, παρόλο που είχαμε προετοιμαστεί για συγκεκριμένες καταστάσεις. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ο χαρακτήρας που έδειξαν οι παίκτες όταν βρεθήκαμε κάτω. Αυτοί είχαν τα ψυχικά αποθέματα, κάνανε μεγάλα plays σε άμυνα και επίθεση και πήραμε μια τεράστια νίκη, που έχει διπλή σημασία, γιατί δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι άλλες ομάδες θα περάσουν εύκολα εδώ μέσα. Καλή συνέχεια στο Περιστέρι bwin και τον κόουτς Σπανούλη. Κάνει εξαιρετική δουλειά και το βλέπουμε όλοι».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το