Με ολοκληρωτικό μπάσκετ το Περιστέρι bwin υπέταξε (88-81) την Τενερίφη

Παίζοντας μεγάλο μπάσκετ το Περιστέρι bwin έκανε το «2 στα 2» στο Basketball Champions League κερδίζοντας (88-81) την κάτοχο του τροπαίου και πρωτοπόρο της Liga Endesa, Τενερίφη, στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» ξεσηκώνοντας τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες!

Με άμυνα για σεμινάριο οι «κυανοκίτρινοι» μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ (15-8 στο 5.30’’ και 20-13 στο 7.30’’) με τους Αλέκσα Ραντάνοφ, Μάρκους Ντένμον και Σιλβέιν Φρανσίσκο να δίνουν λύσεις.

Οι Ισπανοί που στηρίχθηκαν στον Μαρσελίνο Χουέρτας, ο οποίος με τις 9 ασίστ έγινε ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία του BCL, προσπαθούσαν, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό.

Το Περιστέρι bwin με 10/14 τρίποντα (71.4%) κυριάρχησε πλήρως και βρέθηκε να προηγείται με 15 πόντους (46-31 στο 15’) με τρίποντο του Ντέβιν Ντέιβις. Παρά τις προσπάθειες της ομάδας του Τσους Βιντορέτα το τρίποντο με τη λήξη του πρώτου μέρους από τον Δημήτρη Μωραΐτη έδωσε «αέρα» 14 πόντων (57-43 στο 20’) στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Η άμυνα αποτέλεσε τη βάση και τα περιφερειακά σουτ έδωσαν τη διαφορά στους «κυανοκίτρινους» που δεν έχασαν τον έλεγχο λόγω της πολύ καλής άμυνας ούτε στο τρίτο 10λεπτο, όπου είχαν 0/8 τρίποντα.

Το +9 (71-62 στο 30’) αποτέλεσε μια βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε το Περιστέρι bwin, καθώς οι Ισπανοί απειλούσαν μόνο με τους Χουέρτας και Σαλίν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τους βάλει στο παιχνίδι απέναντι στην επιθετική πολυφωνία της ελληνικής ομάδας.

Στην τελευταία περίοδο, οι «κυανοκίτρινοι» παρά τα σουτ των Σαλίν και Ντόρνεκαμπ είχαν τις λύσεις και με τους Ραντάνοφ, Φρανσίσκο, Ντένμον και Ντέιβις πέτυχαν μια πολύ μεγάλη νίκη. 

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λίστσκα, Προτς, Γιλμάζ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-17, 57-43, 71-62, 88-81.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 9 (4/6 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ντέιβις 9 (2), Ντένμον 16 (4/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/2 βολές), Φρανσίσκο 16 (2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Σταυρακόπουλος, Τζούστον 5 (6 ριμπάουντ), Κασελάκης 5 (1), Μωραΐτης 7 (2), Πουλιανίτης, Ραντάνοβ 21 (6/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ).

ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Βιντορέτα): Αμπρομάιτις 5 (1), Κουκ 6 (6 ριμπάουντ), Φιτιπάλντο 8 (4/5 δίποντα), Σαλίν 15 (3/8 τρίποντα), Σερμαντίνι 13 (3/7 δίποντα, 7/10 βολές), Ουσέδα 2, Ντιανιέ 3, Ντόρνεκαμπ 4 (1), Φερνάντεθ 8 (2), Χουέρτας 17 (8/13 δίποντα, 9 ασίστ), Σάστρε.

«Περήφανος για τους παίκτες μου, παίξαμε με καρδιά»

Τα εύσημα στους παίκτες του απένειμε ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του αγώνα με την Τενερίφη.«Ήταν ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετική ομάδα, που ήταν πρωταθλήτρια στο τουρνουά πέρυσι και φέτος ήταν αήττητη. Ήταν μεγάλη πρόκληση για εμάς να δούμε που είμαστε. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου έχουν μεγάλη καρδιά. Είχαμε μια μέρα να προετοιμαστούμε και όλα τα credits αξίζουν στους παίκτες μου. Ήταν μαχητές.

Ευχαριστούμε τον κόσμο για την ατμόσφαιρα, γιατί με αυτούς στο πλευρό μας είμαστε διαφορετική ομάδα. Ήταν όνειρό μου όταν ήρθα εδώ να δω το γήπεδο γεμάτο. Αυτός είναι ο στόχος μου. Ευχαριστώ όσους ήρθαν και περιμένουμε ακόμα περισσότερο κόσμο την Κυριακή με την ΑΕΚ» υποστήριξε στο πρώτο σχόλιο του ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων».

Όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση μετά την ήττα της Κυριακής από τον Ολυμπιακό, είπε: «Μιλάμε για ομάδα δύο μηνών. Είμαστε πολύ καινούργια ομάδα για να παίζουμε τέτοιου επιπέδου αγώνες. Η Τενερίφη άνετα θα μπορούσε να παίξει στην Ευρωλίγκα. Την Κυριακή δώσαμε τα πάντα και παίξαμε το μπάσκετ μας. Εμείς θέλουμε να πάμε σε κάθε γήπεδο και να παίζουμε το μπάσκετ μας. Υπάρχει ταπεινότητα και σεβασμός και θέλω να φτιάχνουμε την ομάδα και τη χημεία μας. Οι συνεργάτες μου δουλεύουν ατελείωτες ώρες για να παίρνουμε το καλύτερο απ’ όλους. Ήταν μια μεγάλη νίκη και τίποτα παραπάνω. Ήταν μόλις το 4ο παιχνίδι μας. Έχουμε δουλειά για να φτάσουμε εκεί που επιθυμούμε. Ακόμα έχουμε δρόμο να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για τα τρίποντα, του Περιστερίου bwin, είπε: «Ήταν καλά τα σουτ. Φιλοσοφία μου είναι να βγαίνουν καλά σουτ. Το να βγάζεις καλά σουτ είναι το δύσκολο και θέλει πολύ δουλειά για να φτιαχτεί. Το σουτ είναι θέμα ημέρας και δουλειάς και αυτό κάνουμε κάθε μέρα. Βάλαμε 10/14 τρίποντα και ήμασταν στο +14. Όταν μια ομάδα βάζει 10-11 τρίποντα δεν έχεις και πολλά να κάνεις. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τέτοιο αριθμό».

Ο Αλέκσα Ραντάνοφ που ήταν από τους κορυφαίους του Περιστερίου bwin, τόνισε: «Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά. Κάναμε όσα είπε ο προπονητής να κάνουμε. Αξίζαμε αυτή τη νίκη. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Τώρα εστιάζουμε στο επόμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Τενερίφης Τσους Βιντορέτα, μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin, άξιζε τη νίκη αυτή. Προετοιμάστηκαν κόντρα στους περσινούς πρωταθλητές, αλλά εμείς μπήκαμε στο γήπεδο μόνο στο δεύτερο ημίχρονο! Παίξαμε μόνο για 20 λεπτά το μπάσκετ που έπρεπε. Έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε στο παιχνίδι μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει με 20 πόντους! Μας ικανοποιεί που χάσαμε μόνο με τόσο μικρή διαφορά. Θα πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα».

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, που ήταν ο κορυφαίος της Τενερίφης, υποστήριξε: «Έπαιξαν με περισσότερη ενέργεια. Δεν είχαμε αυτό που χρειαζόταν για να φτάσουμε στη νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε, κάναμε προσπάθεια να διορθώσουμε τα λάθη μας αλλά δεν ήταν αρκετό. Κοιτάμε μπροστά για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Το Περιστέρι bwin δικαιούτο τη νίκη, είχε πιο σωστές επιλογές στην επίθεση. Μας κέρδισαν στα ριμπάουντ. Αξίζουν συγχαρητήρια».

Ενώ, για το γεγονός πως πλέον είναι πρώτος πασέρ στην ιστορία του BCL, είπε: «Εύχομαι να είχα πάρει τη νίκη και ας αργούσε το ρεκόρ. Οι ασίστ είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς. Εάν δεν είχα αυτούς τους συμπαίκτες δεν θα είχα αυτόν τον αριθμό. Προέχει η νίκη και μετά οι προσωπικοί αριθμοί».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το