Πρεμιέρα στο BCL με νίκη, στο ντεμπούτο του Σπανούλη

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο, το Περιστέρι bwin επιβλήθηκε (86-70) της Μπνέι Ερτζέλια στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League.

Οι «κυανοκίτρινοι» από την αρχή της αναμέτρησης επέβαλλαν τον ρυθμό τους (18-8 στο 6’) πιέζοντας ασφυκτικά τους Ισραηλινούς και «έχτισαν» από το ξεκίνημα μια διαφορά (26-18 στο 10’ και 38-25 στο 13.30’’) που προοδευτικά την αύξησαν (51-36 στο 20’).

Ο Μίρο Μπίλαν «χτύπησε» στη ρακέτα και οι Σιλβέιν Φρανσίσκο και Ντέβιν Ντέιβις από την περιφέρεια. Οι παίκτες της Μπνέι Ερτζέλια στηρίχθηκαν στον Μόρις Κεμπ και στον Άντι Φαν Βλιτ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς το Περιστέρι bwin ήταν καταιγιστικό.

Με 23 ασίστ και ισορροπία όσον αφορά την παραγωγικότητα (τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ανέβασαν τη διαφορά στο +22 (60-38 στο 22.30’’).

Η απόσταση ασφαλείας διατηρήθηκε (70-49 στο 27.20’’), καθώς οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην πιεστική άμυνα της ελληνικής ομάδας. Στην τελευταία περίοδο βέβαια, το Περιστέρι bwin χαλάρωσε, αλλά είχε χαρακτήρα και προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο επιτυγχάνοντας να πάρει μια άνετη νίκη, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Βασίλη Σπανούλη ως προπονητή. 

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαέστρε, Μπακί, Γέβτοβιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-18, 51-36, 73-54, 86-70.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 17 (7/10 δίποντα, 3/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα), Ντένμον 10 (0/4 τρίποντα), Φρανσίσκο 16 (3/7 τρίποντα, 6 ασίστ), Κασελάκης 6 (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μωραΐτης 7 (1/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντέιβις 13 (3/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Γκιουζέλης, Τζούστον 6, Πουλιανίτης 8 (2), Ραντάνοβ 3.

ΜΠΝΕΙ ΕΡΤΖΕΛΙΑ (Αχαρόνι): Κοέν 4 (4 ριμπάουντ), Χούκερ 10 (2/7 τρίποντα), Κεμπ 24 (9/15 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 6/9 βολές, 11 ριμπάουντ), Σαχάρ, Φαν Βλιτ 12 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μπαμπ 10 (2/10 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κάρτερ 9 (9 ριμπάουντ), Φέιγ 4, Κράβις (0/4 σουτ).

«Μια ομάδα, μια οικογένεια που νοιάζεται ο ένας για τον άλλο»

Μετά το τέλος του αγώνα με την Μπνέι Ερτζέλια, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς. Μόνο στην τέταρτη περίοδο χαλαρώσαμε και πρέπει να το βελτιώσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε πως το παιχνίδι κρατάει 40 λεπτά. Είμαστε μια νέα ομάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσαρμογή τους. Μοιράσαμε καλά την μπάλα, μοιράσαμε 23 ασίστ για 9 λάθη, είναι σπουδαίο νούμερo. Παρ’ όλα αυτά, χάσαμε πολλά ριμπάουντ, αμυντικά και επιθετικά. Τους δώσαμε δεύτερες ευκαιρίες. Πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν είναι εύκολο για όλα τα παιδιά να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας και τη δική μου σαν προπονητής. Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά πράγματα» ήταν το πρώτο σχόλιο του προπονητή των «κυανοκιτρίνων».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο για να τον δει τώρα να κοουτσάρει, ο Βασίλης Σπανούλης, υποστήριξε: «Δεν θέλω να γεμίζει το γήπεδο για το όνομά μου αλλά για τα παιδιά. Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές. Το μπάσκετ έχει πεθάνει μέσα μου σαν παίκτης. Κάνω πλέον μια νέα καριέρα, θα την κάνω με τον ίδιο ζήλο. Για μένα είναι σημαντικό να έλθει ο κόσμος και να χειροκροτήσει τους παίκτες μου. Να είστε σίγουροι ότι κάθε φορά θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις, Εμείς θα θέσουμε τα όρια για τους εαυτούς μας, εμείς βάζουμε τα όρια και θα τα ξεπεράσουμε».

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο «ομάδα Σπανούλη» είναι το Περιστέρι bwin, εξήγησε: «Δεν μου αρέσει να βάζω αριθμούς. Σίγουρα είμαστε σε καλό επίπεδο για την εποχή. Είμαστε μια νέα ομάδα. Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά. Πολλά από αυτά έπαιζαν σε χαμηλότερο επίπεδο. Είναι όλοι τους προσωπική μου επιλογή. Θέλω να ευχαριστήσω με την ευκαιρία τη διοίκηση που κατάφερε να φέρει τους παίκτες που θέλαμε. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Το ζητούμενο είναι να γεμίσουμε το γήπεδο και να φέρουμε τον κόσμο του Περιστερίου στο κλειστό».

Και συμπλήρωσε: «Το παιχνίδι είναι ”ζωντανό”. Ποτέ δεν διαλέγω από πριν ποιος θα παίξει περισσότερο ή λιγότερο. Θέλουμε να βάλουμε τα νέα παιδιά, να τους δώσουμε ευκαιρίες, να κερδίσουν σταδιακά τον χρόνο τους. Τίποτα δεν σου χαρίζεται σε αυτή τη ζωή. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Είναι δικό μου θέμα πως θα χειριστώ το υλικό που έχω στη διάθεσή μου. Θέλουμε να παίξουμε σύγχρονο μπάσκετ, όπως επιβάλλουν οι τάσεις της εποχής. Το μπάσκετ παίζεται ανάλογα με τους παίκτες που έχεις στη διάθεσή σου. Το στιλ που θα παίξουμε είναι επιθετικό».

Τέλος, για τα στοιχεία που διέθετε ως παίκτης και διέκρινε στο παιχνίδι της ομάδας του, είπε: «Είχαμε κίνητρο, φιλοδοξία, τεράστιο πάθος να αποδείξουμε ότι θα μπορέσουμε να γίνουμε πολύ καλή ομάδα. Μια ομάδα, μια οικογένεια που νοιάζεται ο ένας για τον άλλον, που το μόνο που μας νοιάζει είναι η νίκη και όχι τα στατιστικά».

Ο Δημήτρης Μωραΐτης που έκανε πολύ καλή δουλειά στην περιφέρεια, υπογράμμισε: «Ήταν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι. Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε χημεία, νομίζω πως είχαμε τον έλεγχο στο 100% στα πρώτα τρία δεκάλεπτα. Έχουμε χρόνο και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ενόψει της συνέχειας. Θέλω να πω συγχαρητήρια στον κόουτς για την πρώτη νίκη του, και στον Ντούσαν Βούκσεβιτς».

 

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το