Χαραλαμπίδης: «Είμαστε… κυνηγοί της τελειότητας»!

To Περιστέρι bwin συνεχίζει την σκληρή δουλειά στο Καρπενήσι, υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Σπανούλη, βάζοντας τις βάσεις για την απαιτητική σεζόν που ακολουθεί τόσο στην Basket League, όσο και στο Basketball Champions League.

Οι «κυανοκίτρινοι» δουλεύουν σκληρά πρωΐ και απόγευμα, προκειμένου να εμφανιστούν έτοιμοι στην έναρξη των υποχρεώσεων τους.

«Ξέρουμε καλά όλοι μας, ότι η προετοιμασία είναι ένα κυρίαρχο κομμάτι στο πως θα χτιστεί η ομάδα. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τους παίκτες και από τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν, την ένταση που βάζουν, αλλά και την προπόνηση που κάνουν. Ωστόσο, εμείς είμαστε κυνηγοί της τελειότητας σε εισαγωγικά και θέλουμε να πάρουμε το μέγιστο από τα παιδιά. Θεωρώ ότι οι πρώτες δυο-τρεις ημέρες είναι σε πολύ καλό επίπεδο, σε πολύ καλό βαθμό. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να

διορθώσουμε και γι’ αυτό θα δουλέψουμε όλη αυτή την περίοδο» δήλωσε ο συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο του Περιστερίου bwin, Κώστας Χαραλαμπίδης και συμπλήρωσε: «Έχουμε βέβαια απουσίες, λείπει ο Λεωνίδας (Κασελάκης), λείπει ο βασικός μας πόιντ γκαρντ (Μπράντον Μπράουν) που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ποιότητας που έχουμε ως ομάδα και στηριζόμαστε πολύ στον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Οπότε θεωρώ ότι μόνο όταν είμαστε πλήρεις θα δούμε τη συνολική εικόνα».

Το μεσημέρι της Τρίτης (30/8) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος που φέρνει αντιμέτωπο το Περιστέρι bwin στην πρεμιέρα της Basket League με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ οι πρώτες τρεις αγωνιστικές συμπληρώνονται με τις αναμετρήσεις απέναντι στον Ολυμπιακό (εκτός έδρας) και την ΑΕΚ (εντός έδρας).

«Η κλήρωση δεν μπορεί να λέει πάρα πολλά με οποιονδήποτε κι αν παίζεις, όσο με το πόσο έτοιμος πρέπει να είσαι. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι από την πρεμιέρα του Basketball Champions League» σχολίασε αρχικά ο Κώστας Χαραλαμπίδης και πρόσθεσε: «Δεν αλλάζει κάτι για εμάς. Ίδια προετοιμασία, ίδια διάθεση και ίδια ενέργεια θα καταναλώσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο κι αν αντιμετωπίσουμε. Θα παίξουμε με όλες τις ομάδες είναι αυτονόητο, αλλά αυτό που προσδοκούμε, στο μέτρο του δυνατού, επειδή είμαστε και καινούργια ομάδα και έχουμε πάρα πολλά νέα παιδιά, πρέπει να είμαστε όσο μπορούμε πιο έτοιμοι. Σίγουρα θα πάρει χρόνο αυτό, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τους αγώνες».

Τέλος, για το αν αποτελεί κριτήριο για το Περιστέρι bwin το τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» η το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας, ο συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη, Κώστας Χαραλαμπίδης, ξεκαθάρισε: «Για μας κριτήριο είναι η κάθε προπόνηση, δεν πάμε τόσο μακριά. Το πως χτίζουμε την προπόνηση, το πως εκτελούμε, είναι κριτήρια αυτά τα οποία τα λαμβάνουμε υπόψη μας. Σίγουρα τα φιλικά και οι αγώνες που θα παίξουμε μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι είναι σημαντικοί και μας δίνουν ένα ακόμη στοιχείο για το τι πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας».

Μοιράσου το