Νίκη επί της Χολόν (87-82) με σπουδαίο μπάσκετ

Κυριαρχώντας πλήρως στο παρκέ το Περιστέρι bwin πήρε τη νίκη (87-82) απέναντι στην Χάποελ Χολόν στη δεύτερη (και τελευταία) ημέρα του τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» που διεξήχθη στην Κύπρο, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Λεωνίδα Κασελάκη και Σιλβέιν Φρανσίσκο.

Μεγάλο τρίποντο στο τέλος από τον Μάρκους Ντένμον «σφράγισε» τη νίκη των «κυανοκιτρίνων», οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντέβιν Ντέιβις, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον αγώνα της πρώτης ημέρας με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έδειξαν τις… άγριες διαθέσεις τους «χτίζοντας» μια διαφορά (16-26 στο 10’) στο τέλος της πρώτης περιόδου με τους Πουλιανίτη και Κασελάκη να είναι εξαιρετικοί.

Στην δεύτερη περίοδο η διαφορά ανέβηκε  στους 13 πόντους (16-29 στο 11’), με τους Ισραηλινούς να πιέζουν στο μισό γήπεδο για να χαλάσουν το ρυθμό και με τους πόντους των Τζοε Ράγκλαντ και Μάρβιν Τζόουνς πλησίασε στο -6 (40-46 στο 20’) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, οι «κυανοκίτρινοι» «παγιδεύοντας» αμυντικά τη Χάποελ Χολόν και σκοράροντας με τους Κασελάκη, Μωραΐτη και Φρανσίσκο βρέθηκαν μπροστά με 17 πόντους (54-71 στο 27.30’’).

Εκεί δυο τρίποντα του Μάρβιν Τζόουνς και κάποιες χαμένες ευκαιρίες της ελληνικής ομάδας επέτρεψαν στους Ισραηλινούς να πλησιάσουν σε… απόσταση αναπνοής (81-82 στο 37.40’’).

Σ’ εκείνο το σημείο «μίλησε» ο Μάρκους Ντένμον και με τρίποντο (81-85 στο 38’) έκοψε το… βήχα των αντιπάλων συμβάλλοντας στη νίκη του Περιστερίου bwin, που έδειξε με την παρουσία του στο τουρνουά της Κύπρου πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χόρντοφ, Γιαβόρ, Μπαένα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-26, 40-46, 63-74, 82-87.

ΧΑΠΟΕΛ ΧΟΛΟΝ (Γκούντες): Ράγκλαντ 18 (2/6 τριπ.), Ντόουσον 15 (2/3 τριπ.), Τζόνσον 11, Μπουρντιγιόν 8 (2/3 τριπ.), Αμίρ 4, Ντάλτον 4, Τζόουνς 19 (3/5 τριπ.), Μσγκαβ 3 (1/5 τριπ.).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 11 (7 ριμπάουντ), Ραντάνοφ 4, Πουλιανίτης 9 (3/6 τρίποντα), Ντένμον 6 (2/6 τρίποντα), Κασελάκης 21 (4/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ), Τζούστον 2, Φρανσίσκο 20 (2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/4 βολές), Φύτρος, Μωραΐτης 10 (1/5 τρίποντα), Γκιουζέλης 2, Ζούγρης, Σταυρακόπουλος 2.

«Βάζουμε τη φιλοσοφία μας στην ομάδα»

Μετά το τέλος του αγώνα με την Χάποελ Χολόν ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τα παιδιά. Βάζουμε τη φιλοσοφία μας σιγά-σιγά στην ομάδα. Είναι εξαιρετική ομάδα η Χάποελ Χολόν, είδαμε πόσο ανταγωνιστική ήταν με τον Ολυμπιακό. Εμείς θέλαμε να δούμε πως είμαστε απέναντι σε πρωταθλήτριες ομάδες, ενός άλλου επιπέδου».

Και συμπλήρωσε: «Είχαμε κάποια κενά διαστήματα, όμως τα παιδιά έχουν όρεξη και προσπαθούμε να βρεθούμε στον σωστό δρόμο. Δουλεύουμε και σε άμυνα και στο τρανζίσον, καθώς είναι στοιχεία που θέλουμε και να έχουμε στο παιχνίδι μας, αλλά πάνω απ’ όλα θέλουμε να βγάζουμε υγεία».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Χάποελ Χολόν, Γκάι Γκούντες, υποστήριξε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο επιστρέψαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες μου είναι κουρασμένοι ενώ έχουμε και κάποιους τραυματισμούς. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια, δεν μου αρέσει να χάνω και θέλω οι παίκτες να παλεύουν. Είναι σημαντικό να είμαστε ανταγωνιστικοί, το BCL είναι ισχυρό και οι παίκτες μου χρειάζονται χρόνο για να αφομοιώσουν το σύστημα. Το να ανταγωνίζεσαι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και το Περιστέρι bwin είναι σημαντικό αυτή την χρονική περίοδο».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το