Ήττα στον πόντο (73-72) από τον Ερυθρό Αστέρα

Στα ίσια έπαιξε το Περιστέρι bwin με τον Ερυθρό Αστέρα, ομάδα της EuroLeague και ηττήθηκε με 73-72, έχοντας στο τέλος την ευκαιρία για τη νίκη, αλλά το τρίποντο του Δημήτρη Μωραΐτη στη λήξη βρήκε… σίδερο στο πρώτο από τα δυο φιλικά παιχνίδια στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» της Κύπρου.

Οι παίκτες του Bασίλη Σπανούλη έκαναν μεγάλη προσπάθεια απέναντι σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο επιπέδου Euroleague, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους «κυανοκίτρινους» να διεκδικήσουν τη νίκη στο τέλος της αναμέτρησης.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Σέρβοι μπήκαν πιο δυνατά (15-7 στο 6’), όμως ο Σιλβέιν Φρανσίσκο ισορρόπησε το ματς μπαίνοντας στο παρκέ.

Οι Ντόμπριτς και Ιβάνοβιτς συνέχισαν να σκοράρουν για τον Ερυθρό Αστέρα επιτρέποντας να είναι μπροστά στο σκορ (31-18 στο 14.30’’), όμως τα καλάθια από Ντένμον, Κασελάκη και Ραντάνοφ έκλεισαν το σκορ στο τέλος του πρώτου μέρους (37-31 στο 20’).

Στην επανάληψη, ο Μπεν Μπεντίλ με οκτώ σερί πόντους έδωσε στους Σέρβους μια μεγάλη διαφορά (46-33 στο 23’), όμως, η πιεστική άμυνα του Περιστερίου bwin και οι λύσεις από τους Φρανσίσκο, Μωραΐτη και Τζούστον επέτρεψαν στους «κυανοκίτρινους» να μαζέψουν τη διαφορά σταδιακά  και να βρεθούν στο -3 (70-67 στο 37’) με «γκολ-φάουλ» του Δημήτρη Μωραΐτη.

Στη συνέχεια πλησίασε και στο καλάθι με τρίποντο του Λεωνίδα Κασελάκη (72-70 στο 38.30’’), ο Ραντάνοφ έφερε τον αγώνα σε… απόσταση αναπνοής (73-72) και μετά το άστοχο σουτ του Χόλαντ το Περιστέρι bwin είχε την ευκαιρία να κερδίσει, όμως το σουτ του Μωραΐτη βρήκε… σίδερο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάτισεβς, Παστούσιακ, Μπαένα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 38-31, 59-53, 73-72.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιοβάνοβιτς): Χόλαντ, Λαζάρεβιτς 4, Άνταμς 15 (3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ασίστ, 4 λάθη), Μίτροβιτς 6 (2 ασίστ, 5 λάθη), Ντόμπριτς 16 (5/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4 ασίστ), Λάζιτς 3, Μάρτιν 4, Ιβάνοβιτς 12 (2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές), Μάρκοβιτς, Κούζμιτς, Μπέντιλ 13 (3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 6 (4 ριμπάουντ), Πουλιανίτης, Ντένμον 8 (2/8 σουτ), Κασελάκης 10 (2), Ντέιβις 4 (6 ριμπάουντ), Τζούστον 11 (4/4 δίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Φρανσίσκο 14 (2/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα, 7 λάθη), Ραντάνοβ 10 (5/7 δίποντα), Γκιουζέλης, Σταυρακόπουλος.

«Στο τέταρτο δεκάλεπτο η εικόνα ήταν αυτή που θέλαμε»

Μετά το τέλος του αγώνα o άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη, Σάββας Καμπερίδης, δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα να πω ότι ο λόγος που ήμασταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν το γεγονός ότι δεν είχαμε το απαιτούμενο επίπεδο συγκέντρωσης για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα Ευρωλίγκας. Αυτό όμως είναι απαιτούμενο για τις υποχρεώσεις που έχουμε. Θα πρέπει να βελτιωθούμε πολύ στο κομμάτι της συγκέντρωσης και της επικοινωνίας. Στην τέταρτη περίοδο η εικόνα ήταν αυτή που θέλουμε. Η άμυνα ανέβηκε ένα επίπεδο, υπήρχε επικοινωνία, υπήρχε συγκέντρωση και γι’ αυτό τον λόγοι φτάσαμε να διεκδικούμε το παιχνίδι το οποίο χάσαμε τελικά στο σουτ».

Και πρόσθεσε: «Το δείγμα ήταν θετικό. Οι απαιτήσεις που υπάρχουν από την ομάδα είναι τέτοιες που προϋποθέτουν μεγαλύτερη συγκέντρωση για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας». 

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς, δήλωσε: «Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι το Περιστέρι bwin με έναν πολύ καλό προπονητή. Ο αντίπαλος έπαιζε πολύ καλά στο τρανζίσιον και είχαμε πρόβλημα να τους σταματήσουμε. Μας πίεσαν πολύ στο δεύτερο ημίχρονο και κάναμε πολλά λάθη. Δεν αξίζαμε τη νίκη όπως εξελίχθηκε το ματς. Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι μπροστά μας για να διορθώσουμε τα λάθη μας και να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη των αγώνων της Euroleague».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το