Νίκη επί του Π.Α.Ο.Κ. (91-73) και τελικός με Κλουζ

Με πολύ καλό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο το Περιστέρι bwin επικράτησε (91-73) του Π.Α.Ο.Κ. στην πρεμιέρα του 3ου τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» και την Κυριακή (18/9, 17:30) στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Κλουζ Ναπόκα, η οποία κέρδισε (69-67) στο φινάλε την Α.Ε.Κ. στο δεύτερο παιχνίδι.

Με τον Δημήτρη Μωραΐτη και τον Σιλβέιν Φρανσίσκο να δίνουν τον ρυθμό από την περιφέρεια και να «εκτελούν» όποτε απαιτήθηκε οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης (15-12 στο 6’ και 23-18 στο 8.20’’).

Με πιεστική άμυνα μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ στη συνέχεια (40-34 στο 17.30’’), όμως ο Π.Α.Ο.Κ. με τον Τζέιλεν Χαντς να σηκώνει το βάρος επιθετικά ισορρόπηρε τον αγώνα στο τέλος του πρώτου μέρους (43-43 στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σιλβέιν Φρανσίσκο ήταν εξαιρετικός πιέζοντας αππό την άμυνα τα γκαρντ του «δικεφάλου» και στην επίθεση είτε σκόραρε από μέση και μακρινή απόσταση, είτε με διεισδύσεις.

Παράλληλα, ο Σακούρ Τζούστον έδωσε ενέργεια στη ρακέτα και συνέβαλλε τα μέγιστα να «χτιστεί» μια σημαντική διαφορά (63-52 στο 26’) που σταδιακά διευρύνθηκε και αποτυπώθηκε στο τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάνος, Ζακεστίδης, Τηγάνης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-23, 43-43, 69-59, 91-73.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Τζούστον 6 (9 ριμπ.), Μπίλαν 7 (3 ριμπ., 2 ασίστ), Φρανσίσκο 24 (4/4 διπ., 4/6 τριπ., 3 ριμπ., 1 ασίστ), Μωραΐτης 15 (3/7 τριπ.), Ραντάνοφ 1, Πουλιανίτης 4, Ντένμον 7 (1/6 τριπ.), Κασελάκης 5 (1/2 τριπ.), Ντέιβις 17 (2/2 τριπ., 6 ριμπ., 1 ασίστ), Γκιουζέλης 3 (1/1 τριπ.), Ζούγρης 2, Σταυρακόπουλος.

Π.Α.Ο.Κ. (Λυκογιάννης): Φράνκε 3 (1/5 τριπ.), Ντάρκο-Κέλι 7 (1/4 τριπ.), Ρίλει 5 (1/1 τριπ.), Τσιακμάς 3 (1/1 τριπ.), Χάντς 22 (2/3 τριπ.), Μαργαρίτης 3, Ρόλει 13 (3/4 τριπ.), Σλαφτσάκης 2, Χρηστίδης 1, Καμπερίδης, Σαλούστρος 2, Ρένφρο 12.

«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Είναι ένα τουρνουά στη μνήμη ενός ιστορικού παίκτη για τον Σύλλογο και θέλουμε να τον τιμήσουμε με αυτό τον τρόπο. Από κει και πέρα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις ομάδες που ήρθαν να συμμετάσχουν στο τουρνουά και να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και γι’ αυτό τις ευχαριστούμε πολύ».

Και συμπλήρωσε: «Αγωνιστικά, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο για την ομάδα του Περιστερίου bwin. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού, είμαστε μια πολύ καινούργια ομάδα με δέκα καινούργια πρόσωπα και έξι καινούργια πρόσωπα στο σταφ. Οι ομάδες χτίζονται και θέλουν χρόνο, το ίδιο χρειαζόμαστε κι εμείς. Είμαστε σε καλό δρόμο για την εποχή, για τόσο νέα ομάδα. Έχουμε πάρα πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Τα παιδιά όμως έχουν τρομερή θέληση, το σημαντικό είναι ότι παίρνουν τις πληροφορίες, έχουν μεγάλη διάθεση για δουλειά για να βελτιωθούνε και αυτό που προσπαθούμε τώρα είναι να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και περισσότερο χρόνο. Δηλαδή, να μην παίξουμε 10-15 λεπτά καλό μπάσκετ, αλλά 20-25».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Άρης Λυκογιάννης, τόνισε: «Ευχαριστούμε την ομάδα του Περιστερίου bwin για την πρόσκληση. Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε εδώ σ’ αυτό το τουρνουά για να τιμήσουμε την μνήμη ενός παιδιού που εκτός από αξιόλογος παίκτης ήταν και ένας πολύ καλός χαρακτήρας για εμάς τους λίγο παλιότερους που τον θυμόμαστε περισσότερο».

Όσο για την εικόνα της ομάδας του επισήμανε: «Η δικιά μας ομάδα είχε δυο πρόσωπα, ήμασταν αρκετά καλοί στο πρώτο ημίχρονο, πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε ακριβώς. Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι είχαμε αρκετό θέμα ενέργειας δεν παρουσιάσαμε καλή εικόνα με αποτέλεσμα να χάσουμε το μυαλό μας και να ανοίξει δίκαια το παιχνίδι για το Περιστέρι bwin».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το