Το Περιστέρι Vitabiotics έχασε (92-57) από τον Ολυμπιακό, όμως οι νέοι παίκτες άφησαν το αποτύπωμα τους!

Το Περιστέρι Vitabiotics έφτασε τον Ολυμπιακό στα… όρια του στον πρώτο αγώνα των play offs όμως, στην δεύτερη αναμέτρηση στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν υποψιασμένοι και με μεγάλη πίεση στην άμυνα «έχτισαν» από το πρώτο μέρος μια διαφορά και πήραν τη νίκη (92-57) και την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλλήματος, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Προμηθέα. 

Η κούραση φάνηκε από το πρώτο 20λεπτο, καθώς οι «κυανοκίτρινοι» ήταν άστοχοι και ο Ολυμπιακός με 5/8 τρίποντα μπόρεσε να ξεφύγει (13-29 στο 10’) στο σκορ. Αυξάνοντας την πίεση οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπόρεσαν να κλείσουν το πρώτο μέρος στο +29 (22-51 στο 20’).

Με αυτό το +29 ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» τη νίκη και από την πλευρά του ο προπονητής του Περιστερίου Vitabiotics που έριξε στο παρκέ τους νέους παίκτες (Μπιλάλης, Σταυρακόπουλος και Φύτρος) είδε να αντιδρούν και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αγώνα, γεγονός που αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον. 

Το δεύτερο μέρος ουσιαστικά έμοιαζε με τυπική διαδικασία, καθώς ο Ολυμπιακός διατήρησε μια σημαντική διαφορά απέναντι στο Περιστέρι Vitabiotics φτάνοντας στη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Πουρσανίδης Κ., Κωνσταντινίδου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-29, 22-51, 36-74, 57-92.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS (Τόμιτς): Μπιλάλης, Αγκμπελέσε 4 (4 ριμπάουντ), Πέτεγουεϊ 6 (1/7 σουτ), Μωραΐτης 11 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Γκιέλο 13 (3), Φύτρος 2, Μπράουν 7, Σαλούστρος (0/6 σουτ), Γκρέι 8 (2), Σταυρακόπουλος 6 (3/4 δίποντα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 9 (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ασίστ), Ντόρσεϊ 13 (2), Φαλ 7 (3/4 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βεζένκοβ 15 (4/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 11 ριμπάουντ), Παπανικολάου 6 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 3 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σλούκας 10 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Μάρτιν 9 (4 ριμπάουντ), Ζαν-Σαρλ 8 (4/5 δίποντα), ΜακΚίσικ 3 (1).

Τόμιτς: «Κρατάμε τα λεπτά που παίξανε οι νέοι παίκτες και ήταν καλοί»

Μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου ολοκληρώθηκε και η χρονιά για το Περιστέρι Vitabiotics, ο προπονητής της ομάδας Μίλαν Τόμιτς, δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι πολύ διαφορετικό από τον πρώτο αγώνα στο ΣΕΦ. Λογικό ήταν και ο Ολυμπιακός να αντιδράσει. Ήταν μια έκπληξη για τον Ολυμπιακό αυτή η άμυνα ζώνης που παίξαμε στο ΣΕΦ όπου δεν είχαν τις λύσεις. Σ’ αυτό το ματς προετοιμαστήκανε και τιμωρήσανε αυτή την άμυνα μας. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την άμυνα, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα». 

Και πρόσθεσε: «Από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό κρατάμε την ομαδική δουλειά και την καλή προσπάθεια. Από αυτό το ματς το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι τα λεπτά που παίξανε οι νέοι παίκτες. Ήταν αρκετά καλοί. Μόνο αυτό…».

Στη συνέχεια μίλησε και ο Δημήτρης Μωραϊτης, ο οποίος είπε: «Δεν ήμασταν έτοιμοι για το παιχνίδι. Ήταν η κούραση, το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι… Μπήκαμε πιο έτοιμοι εγκεφαλικά στο πρώτο παιχνίδι. Γι’ αυτό και στην τελευταία περίοδο εκεί είχαμε κερδίσει 21-18».

Μπαρτζώκας: «Αντιμετωπίσαμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα το δεύτερο παιχνίδι»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, υποστήριξε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, πέρασε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος. Προφανώς ήμασταν πολύ πιο σοβαροί από το προηγούμενο παιχνίδι με το Περιστέρι Vitabiotics. Πέρασαν και κάποιες ημέρες από το Final Four. Επίσης το γεγονός ότι το Περιστέρι Vitabiotics παρουσιάστηκε πολύ καλό στο προηγούμενο ματς, μας πίεσε να αντιμετωπίσουμε το σημερινό παιχνίδι με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρουμε γρήγορα μια διαφορά 30 πόντους στο ημίχρονο και μετά να κάνουμε μια διαχείριση χωρίς να πιέσουμε τα πράγματα». 

Και υπογράμμισε: «Το θετικό της ατμόσφαιρας είναι πως ήταν σήμερα εδώ πολλά παιδάκια από τις ακαδημίες του Περιστερίου που εμείς σεβόμαστε και ξέρουμε μπασκετικά τι παράδοση έχει. Επίσης και το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν κάποιοι νέοι παίκτες του Περιστερίου με μέλλον και είχαν χρόνο να παίξουν απέναντι σε καλούς παίκτες… Συνεχίζουμε τώρα για τα παιχνίδια με τον Προμηθέα».

Μοιράσου το