Κόστισε η αστοχία από την περιφέρεια στο Περιστέρι Vitabiotics (75-57) κόντρα στον Παναθηναϊκό

Πλήρωσε αστοχία και αποχή από τους αγώνες το Περιστέρι Vitabiotics που ηττήθηκε 75-57 από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς επέστρεψαν σε αγωνιστική δραστηριότητα μετά από καιρό και γνώρισαν την ήττα από τους «πράσινους» καθώς ήταν άστοχοι έχοντας 13/30 δίποντα, 8/36 τρίποντα και 7/13 βολές. Πλέον το Περιστέρι Vitabiotics επιστρέφει στο “Ανδρέας Παπανδρέου” για να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια της χρονιάς. 

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 8-0, χάρη σε δύο διαδοχικά τρίποντα του Ουάιτ και έκτοτε το Περιστέρι Vitabiotics κυνηγούσε, αν και μείωσε ακόμη και στον πόντο, 14-13, με πέντε πόντους του Γκρέι στο επιμέρους σκορ 6-13 υπέρ των «κυανοκίτρινων». Οι φιλοξενούμενοι, μη μπορώντας να μπουν στη ρακέτα επιχειρούσαν σουτ τριών πόντων, έχοντας 1/9 μετά από 10 λεπτά παιχνιδιού. Με τον Ουάιτ να μετρά 8 πόντους και τον Παπαγιάννη 6, ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 6-0, για το 20-13 του πρώτου δεκαλέπτου.

Με επιμέρους σκορ 19-4, οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 39-17, για να προηγηθούν με +17 (40-23) στο ημίχρονο. Λίγο πριν το φινάλε του ά μέρους και συγκεκριμένα στα τελευταία 27΄΄, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης έριξε στο παρκέ τον Εμμανουήλ Δήμου, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας των «πρασίνων». Το Περιστέρι Vitabiotics μείωσε στο -11 με δυο τρίποντα του Κατσίβελη αλλά δεν άλλαξε κάτι στο φινάλε και έτσι γνώρισε την ήττα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας – Τζιοπάνος – Μηλαπίδης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-13, 40-23, 58-43, 75-57.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Μέικον 16 (6/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Παπαγιάννης 14 (7/9 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Κασελάκης 7 (8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Γουάιτ 17 (3/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Νέντοβιτς 7 (1/8 τρίποντα), Δήμου, Μποχωρίδης 11 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Αβδάλας, Χουγκάζ 2, Έβανς 1 (5 ριμπάουντ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS (Τόμιτς): Μωραΐτης 11 (1/8 τρίποντα), Χρυσικόπουλος 9 (0/4 τρίποντα), Κατσίβελης 8 (2/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Μπράουν 1 (4 ριμπάουντ), Γκρέι 10 (2/5 τρίποντα), Κόζι 4 (1/7 σουτ), Πέτεγουεϊ 3 (1), Γκίελο 5 (1/7 τρίποντα), Χρηστίδης, Αγκμπελίς.

Τόμιτς: «Ο Παναθηναϊκός μας έβγαλε εκτός με την άμυνά του»

Ο τεχνικός του Περιστερίου Vitabiotics Μίλαν Τόμιτς στάθηκε στην αγωνιστική απραξία της ομάδας του λέγοντας: «Αυτή η διακοπή του πρωταθλήματος που δεν είχαμε καθόλου παιχνίδι, ενώ ήμασταν σε έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό, μας έκανε κακό. Ούτε παίκτες είχαμε στην προπόνηση, ούτε μπορούσαμε να παίξουμε διπλό. Είναι καλό που παίξαμε με τον Παναθηναϊκό πρώτο παιχνίδι μετά από 4 βδομάδες. Ο Παναθηναϊκός με την άμυνά του μας έβγαλε εκτός από τα plays μας, να επιτεθούμε με αρκετές αλλαγές στα πικ εν ρολ, δεν το διαβάσαμε σωστά και αυτό φαίνεται από το ότι σουτάραμε πιο πολλά τρίποντα από ότι δίποντα. Από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι τα παιδιά δεν προσπάθησαν και οι 75 πόντοι από τον Παναθηναϊκό δεν είναι κακοί, ήμασταν καλοί στην άμυνα. Πρέπει να συνεχίσουμε, να δουλέψουμε και έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, που είναι πιθανότατα το σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Δημήτρης Πρίφτης επεσήμανε: «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Ήταν δύσκολη και αυτή η βδομάδα. Πολλές δυσκολίες στο να δουλέψουμε και να εμφανιστούμε έτοιμοι. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί είχαν αυτή την προσέγγιση. Είμαι χαρούμενος γιατί έπαιξαν όλα τα παιδιά και οι μικροί, που πήραν λεπτά ευθύνης και όχι σε σημείο που είχαν κριθεί όλα και προχωράμε. Έχουμε πολλά να διαχειριστούμε τώρα, γιατί κάποια παιδιά ταλαιπωρούνται. Και για να είμαι δίκαιος βρήκαμε και το Περιστέρι μετά από αγωνιστική απραξία 20 ημέρων, το οποίο προφανώς παίζει ρόλο για τον αντίπαλο».

Για την κατάσταση των παικτών που λείπουν ενόψει Ολυμπιακού: «Ο Παπαπέτρου δεν θα είναι στο ΣΕΦ. Δεν ήταν ούτε σήμερα εδώ. Δεν έχω ιδέα ποιοι θα είναι. Για παράδειγμα σήμερα το πρωί ο Έβανς είναι στα πρόθυρα να αρρωστήσει, ίσως δεν θα έπρεπε να έρθει. Ο Μέικον με τον κορονοϊό βγήκε με μία προπόνηση. Θα δούμε αύριο και τις επόμενες μέρες».

Μοιράσου το